Fashion Week Trends: Μόδα Άνοιξη Καλοκαίρι 2017

Μόδα άνοιξη καλοκαίρι 2017

Μόδα άνοιξη καλοκαίρι 2017: Άλλη μια σεζόν που θέλει το γυναικείο φύλλο στην κορυφή της λίστας για τις πιο sexy & chic εμφανίσεις. Από τις  πιο classic business γραμμές μέχρι τα  βαθιά σκισίματα και cut outs σε φούστες, φορέματα, μπλούζες αλλά και η επιστροφή του vintage 80΄s με σύγχρονη και πιο φουτουριστική διάθεση δημιουργούν με διαφορά τις κορυφαίες τάσεις που πέρασαν από όλα τα fashion weeks για την άνοιξη 2017.

Σχετικά άρθρα: Νύχια άνοιξη καλοκαίρι 2017, Τάσεις Μακιγιάζ ss 2017, Μαλλιά ss 2017

Στα χρώματα, αν και θα τα δούμε αναλυτικά σε άλλο άρθρο, κυριάρχησε το λευκό, το μαύρο, το χακί και πράσινο και οι αποχρώσεις του κίτρινου.

Πάρε μια ιδέα από τις τάσεις που θα κυριαρχήσουν στη μόδα άνοιξη καλοκαίρι 2017 και ξεκίνα να προετοιμάζεις τα δικά σου αγαπημένα outfits από τώρα.

Μόδα Άνοιξη Καλοκαίρι 2017

#1. Ρίγες – Super Stripes

Μόδα άνοιξη καλοκαίρι 2017 - ρίγες -womanoclock
Altuzarra, Missoni, Miu Miu, Nina Ricci

Ξεκινάμε με τις ρίγες που εδώ και καιρό δε λένε να κάνουν ούτε βήμα πιο μακρυά. Για τη μόδα άνοιξη καλοκαίρι 2017 όχι απλά οι ρίγες παραμένουν στη μόδα αλλά έχουν πάρει οριζόντιες και κάθετες γραμμές σε ένα παιχνίδι με το πάχος και τα χρώματα. Οι ρίγες δεν έλειψαν από κανένα fashion week. Τα είδαμε από πληθώρα σχεδιαστών σε Παρίσι, Λονδίνο, Νέα Υόρκη και Μιλάνο. Από τις πιο λεπτές και διακριτικές ρίγες, γνωστές ως banker stripes του Wall street, που είδαμε στους Tanya Taylor, DKNY, Rag & Bone, έως και τις πιο φανταχτερές και ζωηρές παχουλές ρίγες που είδαμε στους οίκους Missoni και Desingual.

#2. Παιχνίδι με τους ώμους

Μόδα άνοιξη καλοκαίρι 2017 - παιχνίδι με τους ώμους-womanoclock
House of Holland, Monse, Saint Laurent, Tibi

Τα πιο sexy & chic outfits δημιουργούνται με απόλυτη ευκολία όταν αφήνεις τον ένα ώμο να φαίνεται μερικώς ή ολικώς. Αυτό είχαν και οι γνωστοί σχεδιαστές εμπνευστεί για να δημιουργήσουν το trend που έχει αγαπήσει κάθε γυναίκα. One shoulder με ή χωρίς cut outs είδαμε στους περισσότερους οίκους μόδας όπως  House of Holland, Monse, Saint Laurent, Tibi, Antonio Marras, Blugirl, Alice & Olivia, Carolina Herrera κ.α.

#3. Βαθύ Σκίσιμο στη φούστα

Μόδα άνοιξη καλοκαίρι 2017 - ανοίγματα-womanoclock
Balmain, Topshop, Mulberry, Trussardi

Άλλη μία φημισμένη τάση για sexy & chic outfits. Maxi, Midi, ασύμμετρες και wrap φούστες ή φορέματα που αφήνουν τα πόδια να φαίνονται σε ένα ή περισσότερα σημεία με βαθιά ανοίγματα/σκισίματα. To sarong style πήρε νέα μορφή και επανατοποθετεί τις ασύμμετρες φούστες/φορέματα ξανά στη γκαρνταρόμπα μας για αυτή τη σεζόν. Πολλοί οίκοι παρουσίασαν αυτή την τάση για τη μόδα άνοιξη καλοκαίρι 2017 μεταξύ των οποίων και οι  Balmain, Topshop, Mulberry, Trussardi, Vivienne Westwood, Topshop, Pamella Rolland, Elie Saab κ.α.

Δείτε επίσης: Γυαλιά Ηλίου Άνοιξη Καλοκαίρι 2017

#4. Φάκελος στη μέση

Μόδα άνοιξη καλοκαίρι 2017 - φάκελος - womanoclock
Diane von Furstenberg, Monse, Proenza Schouler, John Galliano

Τα βαρετά τελειώματα στη μέση των παντελονιών κάνουν ανακωχή για αυτή τη σεζόν όπου τη θέση τους παίρνει το δίπλωμα του ίδιου υφάσματος σαν φάκελος στη μέση. Με αυτό το trend δε χρειάζεται να φορέσεις ζώνη. Sailor στιλ & παντελόνι με φάκελο στη μέση είδαμε από την Diane  von Furstenberg, ένα cropped παντελόνι από τον οίκο Monse ενώ από τον John Galliano είδαμε φούστα με φάκελο. Ενδιαφέροντα outfits με φάκελο είδαμε και από τους Nicole Miller και Zimmermann.

#5. Cut outs

Μόδα άνοιξη καλοκαίρι 2017 - cut out - womanoclock
Cushnie et Ochs, DKNY, Louis Vuitton, Christian Siriano

Πότε στη μέση, πότε στα πόδια, πότε στους ώμους και πότε όλα μαζί τα cut outs αναδείχτηκαν μέσα από υπέροχες δημιουργίες. Με την ίδια ένταση και σε πολλά σημεία θα τα δούμε και στα μαγιό για τα trends άνοιξη καλοκαίρι 2017.

#6. Business Style

Μόδα άνοιξη καλοκαίρι 2017 - business style - womanoclock
Jill Sander, Topshop, Zang Toi, Monse

Τα business outfits είναι αυτά που δεν μπορούν να φύγουν ποτέ από τη μόδα ως απαραίτητα εργασιακά dress codes. Η μόδα της άνοιξης 2017 φέρνει μικρές αλλαγές προς το καλύτερο σε αυτά τα σύνολα. Πότε πιο ανάλαφρα όπως στον Topshop, πότε πιο trendy όπως στον οίκο Monse με μακρυά μανίκια και μεσάτο banker stripes παντελόνι, πότε πιο sexy αυστηρό όπως είδαμε από John Galliano και πότε vintage με τους φαρδείς ώμους σακάκι με βάτες (από τη δεκαετία του 80) όπως είδαμε από τον  Οίκο Jill Sander.

Δείτε επίσης: Μαγιό Άνοιξη Καλοκαίρι 2017

#7. Layers & Maxi Shirts πάνω από παντελόνια

Μόδα άνοιξη καλοκαίρι 2017 - layers - womanoclock
Christian Siriano, Ralph Laurent, Michael Kors, MSGM

Για ολόκληρες σεζόν τώρα έχουμε αγαπήσει τα layers. Δίνουν έναν άλλο αέρα, πιο μοδάτο και φρέσκο  ενώ γίνονται ιδανικά για τη μεταβατική περίοδο του Φθινοπώρου και της άνοιξης. Ένα πολύ αγαπημένο trend που θα παραμείνει στη μόδα άνοιξη καλοκαίρι 2017 κυρίως με maxi shirts να φοριούνται πάνω από παντελόνια, τα οποία δεν είναι skinny. Μας αρέσουν φορεμένα και με jeans για βραδινές εξόδους.

#8. Πουκαμισοφόρεμα – Chemisier

Μόδα άνοιξη καλοκαίρι 2017 - φόρεμα πουκάμισο - womanoclock
Altuzarra, Zac Posen, Rag & Bone, Hermes

Εδώ κι αν έχουμε κάτι ξεχωριστό για τη μόδα. Τα νέα πουκάμισα είναι αυτά που φοριούνται ως φόρεμα. Τα είδαμε κυρίως σε λευκό χρώμα να κυριαρχούν σε όλα τα runways. Εκπληκτικές προτάσεις είδαμε από τους Altuzarra, Rag & Bone, Philip Lim, DKNY.

#9. Fashion Statement Μανίκια

Μόδα άνοιξη καλοκαίρι 2017 - μακρυά μανίκια - womanoclock
Chloe, DKNY, Monse, Stella McCartney
Μόδα άνοιξη καλοκαίρι 2017 - statement μανίκια - womanoclock
DSquared2, Jill Sander, Rodarte, Kenzo

Από τη μία έχουμε τα extra μακρυά μανίκια που έρχονται με όλα τα baggy φαρδιά και άνετα ρούχα και από την άλλη έχουμε τα μανίκια με extra όγκο στους ώμους και τα μπράτσα ενώ το υπόλοιπο σύνολο διατηρείται σε στενές γραμμές. Τώρα, τι θα επιλέξεις να φορέσεις από αυτό το trend είναι καθαρά θέμα style και γούστου.

#10. Το βολάν σε νέα έκδοση – Ruffles

Μόδα άνοιξη καλοκαίρι 2017 - ruffles - womanoclock
Alberta Ferretti, Mary Katranztou, Zimmermann, Marissa Web

Τα τόσο feminine κομμάτια are back. Με δυσκολία θα πούμε ότι σε κάποιο show δεν είδαμε βολάν τόσο σε φορέματα όσο και σε φούστες. Εντυπωσιάστηκα με την peplum φούστα της Mary Katranztou αλλά και τα διακριτικά ριγέ υφάσματα της collection Zimmermann.

#11. Μπούστα (Bra tops) & Κορσέδες

Μόδα άνοιξη καλοκαίρι 2017 - bra tops - womanoclock
Tory Burch, Prada, Victoria Beckham, Altuzarra, Christian Siriano
Μόδα άνοιξη καλοκαίρι 2017 - κορσέδες - womanoclock
Tome, Tibi, Isabel Marant, Sally Lapointe

Bra tops και Bustier έχουν την τιμητική τους στη μόδα άνοιξη καλοκαίρι 2017. Τα bra tops φορέθηκαν με κάθε τρόπο, είτε ως μπλούζα, είτε πάνω από μπλούζα, πουκάμισο (δες Prada) ή φόρεμα. Αυτό βολεύει γιατί σε πολλές περιπτώσεις θα μπορεί να είναι απλά το μαγιό σου.

Οι κορσέδες είναι ένα άλλο trend που θα κυριαρχήσει στη φετινή μόδα. Μας αρέσει γιατί μαζεύει τα περιττά παχάκια από γύρω γύρω ενώ κρατάει το σώμα και το στήθος στητό.

#12. Το Trend της Ρόμπας

Μόδα άνοιξη καλοκαίρι 2017 - το trend της ρόμπας - womanoclock
Band of Outsiders, Lacoste, Simkhai, Ryan Roche

Μετά από τόσα sleepwear, pajama και nightwear που ήταν στη μόδα τον τελευταίο καιρό ήταν ζήτημα χρόνου πότε θα δούμε και τις ρόμπες στο δρόμο μας. Σε πολλές collections πραγματικά είναι ρόμπες, όμως είδαμε και τις εξαιρέσεις όπως την collection Simkhai και Ryan Roche που ξεφεύγουν λίγο και πιστεύεις ότι το φοράς άνετα.

Δείτε επίσης: Σχέδια Νυχιών Άνοιξη Καλοκαίρι 2017

#13. Print on Print

Μόδα άνοιξη καλοκαίρι 2017 - print on print - womanoclock
Altuzarra, Gucci, House of Holland, Isabel Marant

Ριγέ, καρό, φλοράλ και διάφορα ρομαντικά patchwork θα μας απασχολήσουν τη φετινή σεζόν στα outfits. Είναι όμως η εποχή που συνδυάζεις άφορα print on print και στοχεύεις στο καλύτερο αποτέλεσμα με mix & much prints της ίδιας ομάδας και μεγέθους.

#14. Sailor Style

Μόδα άνοιξη καλοκαίρι 2017 sailor colors - womanoclock
Tommy Hilfiger, Anna Sui, Monse, Tory Burch

Sailors are back! Τόσο τα χρώματα, ο γιακάς, τα jackets, τα παντελόνια όσο και η κλασσικές ρίγες που μας θυμίζουν το sailor style είναι στη μόδα γι αυτή τη σεζόν. Τα χρώματα μπλε, κόκκινο άσπρο, ένα από τα σήματα κατατεθέν του ναυτικού στυλ, μας επηρεάζουν θετικά δίνοντας μας την ευκαιρία να δημιουργήσουμε τα πιο εντυπωσιακά ανοιξιάτικα outfits.

#15. Floral Trend

Μόδα άνοιξη καλοκαίρι 2017 - φλοραλ - womanoclock
Balenciaga, Jason Wu, Carolina Herrera, Blugirl

Μια πανδαισία, ένα garden party ξεχείλισε από πολλά fashion shows για τη φετινή σεζόν. Ήρεμες αντιθέσεις και χρωματικές αρμονίες έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην τάση του floral που θα τη δεις σχεδόν να επιβάλλεται στη μόδα άνοιξη καλοκαίρι 2017. Φλοράλ outfits είδαμε από πολλούς οίκους μεταξύ των οποίων και οι Balenciaga, Jason Wu, Carolina Herrera, Blugirl, Altuzarra, Tory Burch, Victoria Beckham, Michael Kors, Delpozo, Philip Lim, Diane von Furstenberg κ.α.

#16. Chatty T-Shirts

Μόδα άνοιξη καλοκαίρι 2017 chatty tshirts - womanoclock
Haider Ackermann, Dior, House of Holland, Prabal Gurung, Haider Ackermann

Τα νέα T-shirts με slogan, πολιτικές δηλώσεις και chatty Ομιλίες ήταν σε κάθε runway. Είναι το νούμερο ένα κομμάτι που θα αγοράσεις για την καλοκαιρινή γκαρνταρόμπα σου…. μην το ξεχάσεις!

 

Φωτογραφίες: livingly, getty images

1 Comment

Comments are closed