Μαλλιά 2017 Άνοιξη Καλοκαίρι – Όλες οι τάσεις

Μαλλιά 2017 Άνοιξη Καλοκαίρι - Όλες οι νέες Τάσεις

Όπως συμβαίνει με τη μόδα, όλα τα trends συνδέονται μεταξύ τους. Τη διαφορά που είδαμε στις ανοιξιάτικες τάσεις του μακιγιάζ 2017 αυτή τη διαφορά θα δούμε και στις τάσεις των χτενισμάτων από τα fashion weeks για τα μαλλιά 2017 άνοιξη καλοκαίρι. Από τη μία πλευρά έχουμε τους σχεδιαστές που επέλεξαν τα φυσικά και feminine χτενίσματα μαλλιών προσθέτοντας μερικές vintage πινελιές για ανακύκλωση του παρελθόντος και από την άλλη έχουμε τα αρχιτεκτονικά χτενίσματα και futuristic slicked back μαλλιά που σε θέλουν ένα βήμα πριν το ταξίδι του μέλλοντος. Φυσικά, δε λείπουν από τα fashion weeks οι πλεξίδες και περίτεχνοι κότσοι που πολλές από εμάς επιλέγουμε ως λύση στιγμής.

Όπως και να χει, μπορείς να βρεις το δικό σου στυλ στις τάσεις για τα μαλλιά 2017 άνοιξη καλοκαίρι αφού οι επιλογές είναι όπως πάντα αρκετές για να καλύψουν τα γούστα σου.

Μαλλιά 2017 Άνοιξη Καλοκαίρι – Όλες οι τάσεις

#1. Vintage

Μαλλιά 2017 Άνοιξη Καλοκαίρι - Vintage
Charlotte Olympia, Gucci, Moschino

Αν αυτά τα χτενίσματα δεν σε ταξιδεύουν πολλά χρόνια πίσω, στην εποχή της Betty Brosmer, τότε δεν ξέρω τι να πω! Αυτή τη σεζόν έχουμε κι άλλα χτενίσματα που αφορούν το παρελθόν όπως θα δεις παρακάτω. Vintage waves & curls με τα μπροστινά μαλλιά να δίνουν όγκους στο επάνω μέρος αλλά και την ξεχωριστή πρόταση του Moschino με όγκους στα πλαινά του προσώπου. Αχ! αυτά τα χτενίσματα δεν ξέρω αν θα τα εφαρμόσουμε αυτή την άνοιξη αλλά σίγουρα είναι από τα πιο feminine που είδαμε στις τάσεις για τα μαλλιά 2017 άνοιξη καλοκαίρι!!!

#2. Χτενίσματα 70’s & 80’s

Μαλλιά 2017 Άνοιξη Καλοκαίρι - Η επιστροφή των 80's
Julien Macdonald, Topshop Unique, La Petite Robe
Μαλλιά 2017 Άνοιξη Καλοκαίρι - μαλλιά waves στο πλάι
Michael Kors, Vanessa Seward, Vanessa Seward

Μία τάση που κυριαρχεί σε όλα τα trends της καλοκαιρινής σεζόν 2017. Το μακιγιάζ και η μόδα 2017 έχουν επίσης εμπνευστεί από τις δεκαετίες 70’s & 80’s. Δεκαετίες όπου τα πιο glamour disco girls κυκλοφόρησαν τα πιο εκκεντρικά πολύχρωμα μακιγιάζ και τα πιο ανάλαφρα κυματιστά μαλλιά τραβήχτηκαν στο πλάι του προσώπου με μία απλή θηλυκή κίνηση των χεριών. Τότε, τα κυματιστά μαλλιά δεν ήταν τόσο τέλεια, ήταν πιο ελεύθερα και φριζαρισμένα ενώ οι όγκοι τους ήταν στα πλαϊνά ή/και στο επάνω μέρος.

#3. Wet Look – Glossy Stories

Μαλλιά 2017 Άνοιξη Καλοκαίρι - wet look
Christian Siriano, Altuzarra, JW Anderson
Μαλλιά 2017 Άνοιξη Καλοκαίρι - wet look
Stella Mc Cartney, Jason Wu, Paco Rabanne
Μαλλιά 2017 Άνοιξη Καλοκαίρι - slicked
Givenchy, Alexander McQueen, Balmain

Μία ακόμα τάση που κυριαρχεί αυτή τη σεζόν είναι τα glossy μαλλιά και wet looks. Για να αναδείξουν οι hairstylists την απελευθερωμένη και φουτουριστική πλευρά της εποχής επέλεξαν τα glossy slick looks, κάτι που είδαμε στο μακιγιάζ και τα νύχια 2017. Μια πιο διστακτική πρόταση των glossy hairstyles είδαμε από τους οίκους Stella Mc Cartney, Jason Wu, Paco Rabanne… Με λιγότερο wet look στα μαλλιά και μόνο στο επάνω μέρος τους.

#4. Βαθιές & Καλοσχηματισμένες Χωρίστρες στο Πλάι ή στη Μέση

Μαλλιά 2017 Άνοιξη Καλοκαίρι - slicked
DKNY, Balmain, Prada
Μαλλιά 2017 Άνοιξη Καλοκαίρι - Χωρίστρα στη μέση
Victoria Beckham, DKNY, Mugler

Οι τάσεις στα μαλλιά 2017 άνοιξη καλοκαίρι έχουν αφαιρετικούς όγκους και βαθιές χωρίστρες. Για να πετύχεις το look αρκεί να κάνεις μια βαθιά καλοσχηματισμένη χωρίστρα στο πλάι ή τη μέση και να τα κολλήσεις με gel ώστε να αφαιρέσεις τελείως τους όγκους στο επάνω μέρος ή να πιάσεις τα μαλλιά σου σε σφιχτή κοτσίδα. Αν δεν είσαι και πολύ του glossy look που είδαμε στο νούμερο #3, αυτή η επιλογή θα σου έρθει “κουτί” αν θέλεις να συμβαδίζεις με τη μόδα των μαλλιών 2017.

#5. Χαλαροί Κυματισμοί

Μαλλιά 2017 Άνοιξη Καλοκαίρι - Waves
Michael Kors, Rebecca Minkoff, Philosophy

Τώρα, οι κυματισμοί είναι πολύ χαλαροί, τόσο που δεν μπορείς να καταλάβεις αν τα μαλλιά έχουν χτενιστεί έτσι ή είναι από φυσικού τους. Απλά το styling είναι αυτό που θα δώσει το τελικό αποτέλεσμα σε αυτό το look. Απελευθερωμένο είδαμε από τους οίκους Michael Kors, Philosophy ενώ από τον οίκο Rebecca Minkoff το είδαμε με έντονη λάμψη χωρίς να πετάει τρίχα.

#5. Φυσικά σπαστά Μαλλιά

Μαλλιά 2017 Άνοιξη Καλοκαίρι - Waves
Cornejo, Jil Sander
Μαλλιά 2017 Άνοιξη Καλοκαίρι - surfer girl waves
Alexander Wang, Philosophy, Isabel Marant

Και ορίστε η επιστροφή του φυσικού τύπου μαλλιών. Τα σπαστά μαλλιά είναι ready to go αλλά και φριζαρισμένα σαν να έχουν ψεκαστεί με νερό θαλάσσης. Αν έχεις αυτό τον τύπο μαλλιών απλά άφησέ τα ελεύθερα ή χρησιμοποίησε μερικά προϊόντα styling για ένα πιο λαμπερό hairstyle. Τα φυσικά σπαστά μαλλιά των οίκων Alexander Wang, Philosophy, Isabel Marant μας θυμίζουν τα μαλλιά των surfer girls και μπορούμε να πούμε ότι το συγκεκριμένο ύφος βολεύει πολλές Ελληνίδες εφόσον οι περισσότερες διαθέτουμε αυτόν τον τύπο σπαστών μαλλιών.

#6. Χαμηλές Ponytails

Μαλλιά 2017 Άνοιξη Καλοκαίρι - αλογοουρές
Josie Natori, Tibi, Supima
Μαλλιά 2017 Άνοιξη Καλοκαίρι - Χαμηλές Κοτσίδες
Lanvin, Monique Lhuillier, Chanel

Με χωρίστρα στο πλάι ή όλα τα μαλλιά πίσω, με κορδέλες στο δέσιμο ή πλαϊνή ponytail όπως παρουσίασε ο οίκος chanel, οι χαμηλές αλογοουρές είναι must χτένισμα για τη σεζόν άνοιξη καλοκαίρι 2017. Οι ponytails είναι ένα χτένισμα που όλες οι γυναίκες αγαπάμε για την ευκολία του και δε φεύγει ποτέ από τη μόδα. Αυτή τη σεζόν, το διαφορετικό που έχουν οι ponytails είναι τα στιλιζαρισμένα μαλλιά. Είναι καλά χτενισμένα και τραβηγμένα προς τα πίσω με τη βοήθεια προϊόντων styling, κάτι που τα τελευταία χρόνια ελάχιστα έχουμε χρησιμοποιήσει στις κοτσίδες μας αφού ήταν πιο messy. Όπως και χει, είμαι χαρούμενη που και αυτή τη σεζόν οι ponytails είναι στις κορυφαίες τάσεις στα μαλλιά 2017 άνοιξη καλοκαίρι.

#7. Χαμηλά Πιασμένα Χτενίσματα

Μαλλιά 2017 Άνοιξη Καλοκαίρι - Χαμηλό Πιάσιμο
Creatures of Comfort, Kenzo, Marissa Web
Μαλλιά 2017 Άνοιξη Καλοκαίρι - Χαμηλά Σινιόν
Zang Toi, Zang Toi, Jil Sander, Givenchy

Φρέσκες προτάσεις με χαμηλά πιασμένα μαλλιά, όπου το μήκος της αλογοουράς ή της πλεξίδας γυρίζει μία φορά προς τα μέσα για να καταλήξει στο δέσιμο των μαλλιών, είδαμε από τους οίκους Creatures of Comfort, Kenzo και Marissa Web.

Οι υπέροχοι και chic κότσοι των οίκων Zang Toi και Jil Sander θα μπορούσαν άνετα να είναι τα τέλεια νυφικά χτενίσματα για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2017.

#8. Ψηλές ponytails και buns

Μαλλιά 2017 Άνοιξη Καλοκαίρι - Ψηλά Πιασμένα Μαλλιά
Christian Dior, Brandon Maxwell, Nikolas K

Καλά χτενισμένα και γυαλισμένα μαλλιά τραβηγμένα σε ψηλές αλογοουρές είδαμε από τους οίκους Brandon Maxwell, και Nikolas K. Μία πρόταση που την έχουμε ξαναδεί την προηγούμενη χρονιά από τον οίκο Balmain. Κάτι διαφορετικό σε ψηλό κότσο παρουσίασε ο οίκος Christian Dior με τραβηγμένα μαλλιά και πλεξίδες στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Αυτό, σίγουρα θα γίνει ένα από τα αγαπημένα χτενίσματα της σεζόν!

#9. Πλεξίδες σε Κότσους

Μαλλιά 2017 Άνοιξη Καλοκαίρι - Πλεξίδες σε κότσους
Gucci, Christian Dior, Erdem

Δεν έχουμε να πούμε πολλά για αυτές τις προτάσεις… τα λόγια είναι περιττά! Οι ρομαντικές πλεξίδες επανέρχονται σε κότσους χαμηλούς, ψηλούς ή με αρχαιοελληνικό ύφος και όγκους.

#10. The Braid Mania

Μαλλιά 2017 Άνοιξη Καλοκαίρι - Πλεξίδες
Preen, Wickstead, Emporio Armani
Μαλλιά 2017 Άνοιξη Καλοκαίρι - Πλεξίδες
Leitmotiv, Andrew GN, Roberto Cavalli
Μαλλιά 2017 Άνοιξη Καλοκαίρι - Messy Πλεξίδες
Ottolinger, Valentino, Alice & Olivia

Πλεξίδες σε όλες τους τις μορφές. Γαλλικές, ανάποδες γαλλικές και ψαροκόκαλο. Τις είδαμε με περισσότερες από μία σε διάφορα σημεία του κεφαλιού. Εμείς πάντως αγαπάμε τις πλεξίδες και θα συνεχίσουμε να τις έχουμε στα μαλλιά μας για όσο μας το επιτρέπει ακόμα η ηλικία μας!!!

#11. Messy Πιασίματα

Μαλλιά 2017 Άνοιξη Καλοκαίρι - Messy Hair
Anne Sofie, Sportmax, Viviene Westwood

Μέσα σε τόσες προτάσεις που είδαμε με στιλιζαρισμένα μαλλιά ήρθε η ώρα να δούμε και τις πιο messy επιλογές. Πέρα από τα messy χτενίσματα των οίκων Sportmax και Viviene Westwood, ο οίκος Anne Sofie παρουσίασε ένα χτένισμα που έχουμε χρόνια να δούμε στη μόδα των μαλλιών. Θα μπορούσε να συγκαταλεχθεί και στα vintage χτενίσματα αλλά αυτή εναλλαγή του ατημέλητου ίσιου σε συνδυασμό με τις messy πιασμένες μπούκλες που δίνουν όγκο στο επάνω μέρος μας κάνει να θέλουμε να το αποκτήσουμε από σήμερα κιόλας, εναλλακτικά του Half-bun style (γνωστό ως hun).

#12. Μισά πιασμένα Μαλλιά χωρίς Χωρίστρα

Μαλλιά 2017 Άνοιξη Καλοκαίρι - Μισά πιασμένα μαλλιά wet look
Fendi, Carolina Herrera, Carolina Herrera

Οι τάσεις στα μαλλιά 2017 άνοιξη καλοκαίρι έχουν περισσότερες επιλογές σε πιασμένα μαλλιά.  Στις προτάσεις των οίκων Fendi και Carolina Herrera τα μαλλιά είναι μισά πιασμένα στο πίσω μέρος… είναι καλά χτενισμένα και στιλιζαρισμένα με προϊόντα styling, ενώ δεν έχουν χωρίστρα.

#13. Φράντζες

Roberto Cavalli, Acne, Christian Dior
Roberto Cavalli, Acne, Christian Dior
Μαλλιά 2017 Άνοιξη Καλοκαίρι - Φράντζες
Chloe, Fausto Puglisi, Gucci
Μαλλιά 2017 Άνοιξη Καλοκαίρι - Φράντζες στο πλάι
Fendi, Anna Sui, Philip Lim

Έχουμε προβλέψει από καιρό ότι οι φράντζες θα είναι στη μόδα αυτή τη σεζόν. Φρέσκες προτάσεις σε Φράντζες είδαμε στα fashion shows. Κοντές, μακριές, vintage, με φιλάρισμα ή χωρίς. Κορυφαία επιλογή σε κούρεμα και χτένισμα, οι φράντζες που χτενίζονται στο πλάι όπως  είδαμε στους Fendi, Anna Sui, Philip Lim

New 2017: Φιλαριστό Καρέ με Φράντζα που θα Απογειώσει το Look σου!

#14. Άφρο φυσικά μαλλιά

Μαλλιά 2017 Άνοιξη Καλοκαίρι - Άφρο
Fendi, Vanessa Seward, Reem Acra

Αν είσαι από αυτές που έχουν τα άφρο μαλλιά είσαι από τις πιο τυχερές της μόδας. Αυτή τη σεζόν δε χρειάζεται καν να σκεφτείς να ισιώσεις τα μαλλιά σου. Αν σου περνάει σαν σκέψη… απλά ξέχασέ το!

#15. Αξεσουάρ Μαλλιών

Μαλλιά 2017 Άνοιξη Καλοκαίρι - D
D&G, Elie Saab, Marchesa, Rodarte

Θα αναφερθούμε αναλυτικά σε άλλο άρθρο για τα αξεσουάρ των μαλλιών. Εδώ όμως, πρέπει να αναφερθεί στις τάσεις των μαλλιών άνοιξη καλοκαίρι 2017 γιατί τα αξεσουάρ θα μας απασχολήσουν ακόμα και για πιο καθημερινά χτενίσματα.

#16. Fashion Contest Hairstyles

Μαλλιά 2017 Άνοιξη Καλοκαίρι - Fashion Hair
Haider Ackermann, Yohji Yamamoto, Marc Jacobs

Και επειδή κάθε τέχνη είναι δημιουργική κι έχουμε αναφερθεί πολλές φορές σε αυτό, σε κάθε σεζόν υπάρχουν και τα τραβηγμένα styling που δεν μπορούν να εφαρμοστούν πέρα από την πασαρέλα ή σκηνή. Αξίζει όμως να μπαίνουν στις τάσεις της κάθε σεζόν καθώς υπάρχουν στα fashion shows όπου όλοι εμείς βλέπουμε, διαχωρίζουμε και εντέλει παρουσιάζουμε τα trends.