Ψηλοτάκουνα & Γοβες 2017: τι Κυκλοφόρησε στα Fashion Shows

Γοβες 2017 Χειμωνας

Ενώ έχουμε είδη δει τις 6 top τάσεις στα παπούτσια για τη φετινή σεζόν, ήρθε η ώρα να αναλύσουμε τις τάσεις στις γοβες 2017. Ποιες είναι αυτές που είδαμε στα fashion shows αναλυτικά και τι έχει αλλάξει στις γόβες του 2017 σχετικά με το στιλ, το ύψος και το πάχος στα τακούνια.

Αυτη τη σεζόν θα δούμε πολλά στιλ στις γόβες, από το σχήμα τους έως ακόμα και στον τρόπο που τα φοράμε. Συνηθίσαμε να βλέπουμε τις γόβες και τα πέδιλα να φοριούνται με trendy κάλτσες ως τη γάμπα οπότε είναι κάτι που από τώρα μπορούμε να δοκιμάσουμε, ειδικά όσο ο καιρός κρατάει στην αλλαγή μεταξύ της ζέστης και του κρύου.

Το σχήμα στις μύτες των παπουτσιών διαθέτει μια ποικιλία: από στρογγυλό, τετράγωνο αλλά και normal pointed, που το τι θα διαλέξεις εξαρτάται κυρίως από το τελικό ύφος του όλου ντυσίματος. Πάντως, το huge trend ανήκει στις γόβες με μύτη μπροστά.

Στο ύψος των τακουνιών έχουμε όλα τα μήκη, από τα μικροσκοπικά kitten heels έως και τα πιο ψηλά στιλέτο ενώ το πάχος και σχήμα τους ποικίλει από το λεπτό κλασικό έως τα Chunky και Cone Heels που αποδίδουν με ευκολία τα πιο wild & Rock looks.

Γόβες, Πλατφορμες, Open toe, kitten, Chunky, Cone Heel και D’Orsey, Ankle strap, T strap είναι μερικά από τα στυλ που θα δούμε αναλυτικά στις Γοβες 2017

Γοβες 2017 Χειμώνας: τι Κυκλοφόρησε στα Fashion Shows

#1. Γόβες 2017 με Λουριά

Με αγαπημένες μας τις d’Orsay ankle Strap Γόβες (με λουράκι στον αστράγαλο) από τη συλλογή Versace 2016-2017, αλλά και το τριπλό λουράκι στο κουντεπιέ (στυλ Mary Jane) του Οίκου Bottega Veneta, μπορούμε να πούμε ότι αυτού του είδους ψηλοτάκουνα θα είναι τα δημοφιλέστερα της σεζόν. Ιδιαίτερο παπούτσι για evening εμφανίσεις θα δεις από τον Οίκο Marchesa ενώ τα chunky heels της Mary Katranzou μπορούμε να πούμε ότι άφησαν το στίγμα τους στη φετινή μόδα.

Όπως θα δεις στις παρακάτω φωτογραφίες το δέρμα, το suede και το λουστρίνι κυριαρχούν στην ποιότητα κατασκευής ενώ τα τακούνια γίνονται πιο futuristic & Chunky. Το τακούνι δε, του Οίκου Miu Miu μας έχει συναρπάσει!

Γοβες 2017 Ankle Strap
Philosophy, Versace, Versace, Suno – d’Orsay ankle Strap Heels
Γόβες 2017 T-Strap & Lace up
Blumarine, Tommy Hilfiger, Rodarte – T-Strap heels
Γόβες 2017 με λουράκια
Mary Katranzou, Bottega Veneta, Marchesa, Tory Burch – Mary Jane Heels
Γόβες 2017 Mary Jane & D'Orsey
Blumarine, Emporio Armani, Miu Miu

Γόβες 2017 Mary Jane

#2. Sling Back & Mules

Όμορφα και Κομψά, άλλοτε με διακοσμητικά στοιχεία ακόμη και στο τακούνι, και άλλοτε με μονόχρωμα ιδιαίτερα σχέδια, οι Sling back και Mules Γοβες 2017 δίνουν και παίρνουν στα fashion shows. Με υφάσματα από σατέν και βελούδο οι γόβες αυτές εξιδανικεύουν ακόμη και τις πιο απλές βραδινές εμφανίσεις.

Γόβες 2017 sling back (ξώφτερνα)
Jason Wu, Oscar de la Renta, Jason Wu, Oscar de la Renta – Sling Back
Γόβες 2017 Mules
Alberta Ferretti – Mules

#3. Γοβες 2017

Κυρίως θα τις δούμε με μύτη μπροστά (pointed). Αν και ύφος της συγκεκριμένης γόβας παραμένει κλασικό, το τακούνι αλλάζει και μπορείς να επιλέξεις τα κωνικά για διαφορά. Από την άλλη τα kitten heels μας έχουν εντυπωσιάσει τη φετινή σεζόν 2016-2017, τόσο στα σχέδια των παπουτσιών όσο και στα χρώματα.

Γοβες 2017
Miu Miu, Lapointe, Oscar de la Renta
Γοβες 2017 Cone Heel
Stella McCartney, Nina Ricci, Stella McCartney, Nina Ricci – Cone Heels
Γοβες 2017 Kitten Heel
J.W. Anderson, Fay, Emporio Armani, Versace – Kitten Heels

#4. Peep Toe & Open Toe Heels

Για τις πιο chunky εμφανίσεις οι σχεδιαστές επέλεξαν τα Peep Toe & Open Toe Heels. Παπούτσια που φοριούνται από το φθινόπωρο έως και το Χειμώνα αν αυτά συνδυαστούν με κάλτσες ή καλσόν. Είδαμε τα peep toe chunky Loafers από τον Οίκο Erdem να κλέβουν εντυπώσεις ενώ τα open toe ankle straps του οίκου Prada συνδυάστηκαν ιδανικά με printed κάλτσες ως τη γάμπα αποτυπώνοντας ένα εξαιρετικό σύνολο.

Γοβες 2017 peep & open toe
Erdem, Phillip Lim, Prada, Erdem

#5. Ψηλοτάκουνα Loafers

Τα έχουμε ξαναδεί, τα έχουμε αγαπήσει και θέλουμε να τα φορέσουμε τον Χειμώνα του 2017. Δεν υπάρχει πιο ιδανικό και εύχρηστο κομμάτι παπουτσιών από τα ψηλοτάκουνα Loafers. Είναι παπούτσια ιδανικά για chic street styles και φοριούνται όλη τη μέρα.

Γοβες 2017 Loafer Heels
Jason Wu, BCBG Max Azria, Balmain, Tomy Hilfiger – Loafer Heels

#6. Η Διακόσμηση

Αν και τις προηγούμενες χρονιές έχουμε δει περισσότερα στη διακόσμηση των παπουτσιών, δε μπορούμε όμως να πούμε ότι αυτή σεζόν πάει πίσω. Ίσως τώρα, η διακόσμηση στα ψηλοτάκουνα και γοβες 2017 είναι πιο προσιτή για τους περισσότερους.

Γοβες 2017 με διακόσμηση
Dolce & Gabbana, Dolce & Gabbana,Balenciaga, Dolce & Gabbana
Γοβες 2017 με διακόσμηση
Dolce & Gabbana, Miu Miu, D&G, D&G

#7. Ψηλοτάκουνα & Γοβες 2017 – θα φορεθούν με κάλτσες ή trendy καλσόν

Δεν ήταν και λίγοι οι οίκοι που παρουσίασαν στις Collections τους ψηλοτάκουνα παπούτσια συνδυασμένα με κάλτσες ως τη γάμπα ή trendy καλσόν. Άλλωστε, το συγκεκριμένο look ανήκει στις 21 τάσεις μόδας Φθινόπωρο Χειμώνας 2016-2017.

Γόβες και Πέδιλα 2017 με κάλτσες
Missoni, Mary Katrantzou, Gucci, Prada

#8. Scarpin Ψηλοτάκουνα ως τον Αστράγαλο

Τέλος, κάτι μεταξύ των ankle boots και της κλειστής γόβας, τα νέα σχέδια με ανοίγματα ή χωρίς στα ψηλοτάκουνα ως τον αστράγαλο θα κινήσουν την περιέργειά σου. Δέρμα και animal patterns εμφανίστηκαν κυρίως σε αυτό το είδος παπουτσιού.

Γοβες 2017 ankle Boots
Cristian Dior, Prabal Gurung, Narciso Rodriguez, Max Mara