Οι Τάσεις στα Παπούτσια Φθινόπωρο/Χειμώνας 2016 2017. Τα Top 6 Trends!

Αν διαβάζετε αυτό το άρθρο και δεν έχει μπει ακόμα καλά καλά το καλοκαίρι, συγχαρητήρια ανήκετε στο ποσοστό των εθισμένων trendsetters που ενημερώνονται το νωρίτερο δυνατόν για τις τάσεις της μόδας και δικαιωματικά ανοίγουν τον δρόμο και στους υπόλοιπους!.. Αν λοιπόν έχετε ήδη μπει στην διαδικασία να ψάξετε τι παπούτσια θα αγοράσετε τον ερχόμενο χειμώνα σας έχω καλά νέα. Με μια πρώτη ματιά στις τάσεις της μόδας στα παπούτσια φθινόπωρο χειμώνας 2016 2017, καταλήξαμε στις 6 επικρατέστερες τάσεις όπως αυτές προτάθηκαν από τους κορυφαίους οίκους μόδας.

Ορισμένες μας θυμίζουν κάτι από την προηγούμενη χρονιά, άλλες πάλι είναι ολόφρεσκες έτοιμες προς κατανάλωση. Επειδή όμως το προσωπικό γούστο είναι κάτι το υποκειμενικό, εμείς προτείνουμε – εσείς επιλέγετε. Καλή συνέχεια λοιπόν!

Παπούτσια φθινόπωρο χειμώνας 2016 2017

1. Στολισμένα

παπούτσια φθινόπωρο χειμώνας 2016 2017-womanoclock-image

Μπορεί να την ξαναείδαμε την προηγούμενη σεζόν αλλά μια τάση που αγαπήθηκε τόσο δεν υπάρχει κανένας λόγος να φύγει τόσο σύντομα. Οι στολισμένες με διάφορα διακοσμητικά γόβες είναι εδώ για ακόμα μια χρονιά και μάλιστα εμπλουτίζονται με vintage χρυσαφικά, πετράδια, πέρλες, φουντίτσες και συνδυασμούς όλων των παραπάνω. Τα πραγματικά αυτά στολίδια προτάθηκαν κυρίως από τους οίκους Miu Miu και Dolce & Gabbana.

2. Mules

παπούτσια φθινόπωρο χειμώνας 2016 2017-womanoclock-image1

Με κάλτσα ή χωρίς, κλειστά ή peep toe, τα mules θα μας απασχολήσουν και το φετινό φθινόπωρο/χειμώνα. Πρόκειται το παπούτσι του απόλυτου διχασμού- ή που θα έχει ορκισμένες φανατικές ή ορκισμένες εχθρούς. Για να επικρατεί όμως και φέτος σε τόσες διαφορετικές εκδοχές μάλλον υπερισχύουν οι πρώτες. Αντίστοιχα πιστοί στα mules και οι οίκοι Loewe, Nina Ricci, Stella McCartney, Givenchy.

3. Victorian style boots

παπούτσια φθινόπωρο χειμώνας 2016 2017-womanoclock-image2

Τα φετινά παπούτσια φθινόπωρο χειμώνας 2016 2017, θυμίζουν κάτι από την μόδα του 18ου αιώνα, κάτι από την Λόρα στο μικρό σπίτι στο λιβάδι και κάτι από τα ‘90s για όσες τα θυμόμαστε. Τα μακρόστενα αυτά μποτάκια έχουν συνήθως μέτριου ύψους τακούνι, μακριά μύτη μεν – στρογγυλεμένη δε, αγκαλιάζουν το πόδι με δεσίματα μπροστά ή πίσω και μπορεί να τα βρείτε είτε σε γυαλιστερές δερματίνες, είτε σε πιο βαριά βελούδινα και μπροκάρ υφάσματα. Υπέρμαχοι της τάσης αυτής οι Valentino, Proenza Schouler, Philip Lim και Altuzarra.

4. Τακούνια με..κλίση

παπούτσια φθινόπωρο χειμώνας 2016 2017-womanoclock-image3

Δεν μπορώ να σας εγγυηθώ την αξιοπιστία του συγκεκριμένου trend απέναντι στους νόμους της βαρύτητας, αισθητικά όμως έχει μια αιχμή που μας ικανοποιεί. Το τακούνι εδώ είναι ψηλό και λεπτό, με χαρακτηριστική κλίση προς το κέντρο του παπουτσιού, τόσο που μοιάζει να μην ισορροπεί. Όσο για την μύτη μπροστά είναι στο ίδιο ύφος, έντονη και αιχμηρή. Ο οίκος Balenciaga πρωτοστατεί σε αυτήν την τάση.

5. Έντονες φιάπες

μοδα-παπουτσια-χειμωνας-2017-womanoclock-image4

Όπως είπαμε και νωρίτερα όταν ένα trend αγαπιέται και μας βολεύει, συνεχίζει και εξελίσσεται. Βέβαια εδώ δεν μιλάμε για τις γνωστές άπλες φιάπες μπροστά στον πάτο του παπουτσιού που μειώνουν ουσιαστικά το ύψος του τακουνιού και μας ξεκουράζουν, αλλά για τον ορισμό της υπερβολής ως fashion statement. Τα προτείνουν οι Marc Jacobs, Maison Margiela και Mary Katrantzou.

6. Πρωτότυπα τακούνια

μοδα-παπουτσια-χειμωνας-2017-womanoclock-image5

Σε ποια δεν αρέσει ένα ζευγάρι με πολύ ιδιαίτερο τακούνι, νομίζω όλες έχουμε ένα κάπου και αν δεν έχουμε ακόμα μάλλον θα το προτιμήσουμε φέτος. Η ιδιαιτερότητα του αυτή μπορεί να αφορά το σχήμα (πολυγωνικό, στρογγυλό, κυρτό), το υλικό αλλά και τον περίτεχνο στολισμό του. Εδώ μας δίνουν ιδέες για φέτος οι οίκοι Dries Van Noten, Dolce & Gabbana και Marni.

Δείτε ακόμα:

χρωματα-μαλλιων-2017-image

Χρωματα Μαλλιων 2017.

νυχια-φθινοπωρο-χειμωνας-2016--2017-front-image-

Νυχια Φθινοπωρο Χειμωνας 2016 2017:

μαλλια-φθινοπωρο-χειμωνας-2017-front-womanoclock-image13 Μαλλια Φθινοπωρο Χειμωνας 2016 2017