Μοδα Φθινοπωρο Χειμωνας 2016-2017: Όλες οι νέες Τάσεις

μοδα φθινοπωρο χειμωνας 2016-2017

Πρόσφατα, είδαμε τα 6 Top Trends F/W 2016-2017. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε όλες τις τάσεις – και τις 21- που θα επικρατήσουν αυτή τη σεζόν. Η δεκαετία των 8Ο’s είναι η πλέον δημοφιλής που φέρνει μαζί της glamorous λεπτομέρειες, total glossy και γυαλιστερά υφάσματα όπως μεταλλικά, lurex και sequined. Τάσεις που κυριάρχησαν τον προηγούμενο χειμώνα, όπως Γούνες και ζιπ κιλότ, έρχονται ανανεωμένες σε χρώματα και μήκη. Ας δούμε όλες τις τάσεις για τη μοδα φθινοπωρο χειμωνας 2016-2017 αναλυτικά!

Μοδα Φθινοπωρο Χειμωνας 2016-2017: Όλες οι νέες Τάσεις

#1. Glossy & Vinyl

Top Trends: Μoδα Φθινοπωρο 2016 Χειμωνας 2017
Isabel Marant, Lacoste, Lacoste, Nina Ricci

Αν επιθυμείς κάτι πιο απελευθερωμένο, σέξι και διαφορετικό, τότε η τάση του Glossy & Vinyl είναι η καλύτερη επιλογή για σένα! Τα Glossy & Vinyl υφάσματα θα είναι στα Top Trends για τη μοδα φθινοπωρο χειμωνας 2016-2017.
Glossy & vinyl υφάσματα αλλά και glossy Μακιγιάζ είδαμε σε πολλά runways: μάξι παλτό -όπως είδαμε στον οίκο Valentino, μέχρι και φορέματα – στον οίκο Lacoste. Biker jackets μέχρι και ζιβάγκο μπλούζες -στον οίκο Tome, και μίνι φούστες μέχρι κόκκινα PVC παντελόνια- των οίκων Isabel Marant και Louis Vuitton. Ακόμα, τα χρωματιστά Glossy outfits της Lacoste έδωσαν άλλη χάρη σε αυτό το οπτικά σκληρό ύφασμα.
Τα είδαμε και στις collection Dior, Loweve, Lanvin, Maison Margiela, Saint Laurent, Rodarte, Nina Ricci, Philosophy di Lorenzo Serafini κ.α.

#2. Μήκος μεταξύ της Γάμπας και του Αστραγάλου

μοδα φθινοπωρο χειμωνας 2016-2017
Chanel, Chloe, Saint Laurent, Lacoste

μοδα φθινοπωρο χειμωνας 2016-2017Με γνώμονα τις αγαπημένες μας ζιπ κιλότ (δες εδώ: Πως να Φορεσεις το Ζιπ Κιλοτ Εύκολα – Για Όλους τους Σωματότυπους) που είναι στη μόδα εδώ και καιρό, αυτό το πολύ θηλυκό μήκος επανέρχεται. Φόρεσε φούστα, φόρεμα, cropped παντελόνια και κυρίως Ζιπ Κιλότ, σε μήκος μεταξύ της Γάμπας και του αστραγάλου και δε θα το μετανιώσεις γιατί αυτό το θηλυκό μήκος έχει επιστρέψει δυναμικά στη μοδα φθινοπωρο χειμωνας 2016-2017.

#3. Ανδρόγυνες Σιλουέτες

μοδα φθινοπωρο χειμωνας 2016-2017
Ralph Lauren, Dries Van Noten, Jason Wu, DKNY

Μία τάση που τη βλέπουμε σχεδόν κάθε σεζόν τα τελευταία χρόνια. Μας υπενθυμίζει πως η σεξουαλικότητα δεν προέρχεται από αυτά που φοράς. Η νέα ανδρόγυνη σιλουέτα, με κοστούμια ή ίσια παντελόνια και πουλόβερ, τονίζει την ισότητα μεταξύ των 2 φύλων, χωρίς να κρύβει κάτι από τη γυναικεία αύρα.

#4. Animal Prints

μοδα φθινοπωρο χειμωνας 2016-2017
Isabel Marant, Moschino, Saint Lauren, Dries Van Noten
μοδα φθινοπωρο χειμωνας 2016-2017
Bottega Veneta, Dior, Prada

Τα animal prints άφησαν το σημάδι τους στα runways. Αποτυπωμένα σε γούνινα παλτό  όπως είδαμε από Prada και Moschino, μέχρι και το belted φόρεμα στους Dolce & Gabbana και Saint Laurent… αλλά και σε παντελόνια είδαμε από τους Isabel Marant & Dries Van Noten. Ακόμα, animal prints είδαμε και από τους οίκους Bottega Veneta, Dior, Givenchy, Maison Margiela.

#5. The Cold Shoulder

μοδα φθινοπωρο χειμωνας 2016-2017
Philosophy di Lorenzo Serafini, Saint Laurent, Lanvin, Gucci

Ένα από τα trends, που κολακεύει ιδιαίτερα τη γυναικεία σιλουέτα, είναι η ανάδειξη των ώμων. Από τη προηγούμενη σεζόν του καλοκαιριού ξεκίνησε με όρεξη αυτό το trend και από ότι φαίνεται  το αγαπούν ακόμη οι σχεδιαστές, αναδεικνύοντας τους γυναικείους ώμους με πιο ιδιαίτερα κομμάτια. Θα βρεις πολλά σχέδια σε outfits με τους ώμους έξω. Όμως, περισσότερο θα το δεις σε στυλ 80’s με το χαρακτηριστικό “one shoulder” και τα καυτά μίνι από αυτή τη δεκαετία, όπως είδαμε από τον Saint Laurent.

#6. Βελούδο – Velvet

Top Trends: Μoδα Φθινοπωρο 2016 Χειμωνας 2017
Monse, Valentino, Vanessa Seward, Alberta Ferretti

Το βελούδο κάνει ένα δυναμικό comeback με το βαθύ μπλε χρώμα των Οίκων Prada, Ralph Lauren and Vanessa Seward και γενικότερα, ανήκει στα TOP trends Φθινοπωρο Χειμωνας 2016-2017.  Είδαμε σκούρες αποχρώσεις του πράσινου και του μπλε, βαθύ κίτρινο-μουσταρδί αλλά και βελούδινα παστέλ. Εντυπωσιαστήκαμε με τα μαξι βελούδινα φορέματα του Οίκου Valentino και το Sleepwear suit της Alberta Ferretti, όπου συνδυάζουν την καθημερινή άνεση με την πολυτέλεια!

#7. Pleats

Top Trends: Μoδα Φθινοπωρο 2016 Χειμωνας 2017
Celine, Salvatore-Ferragamo, Valentino, Loewe

Ένα trend που αγαπήσαμε τόσο τον περασμένο καιρό όσο και αυτήν την χειμερινή σεζόν είναι τα πλισέ υφάσματα. Ίσως επειδή θυμίζει κάτι από την μόδα της δεκαετίας του ’30, ή ίσως απλά επειδή είναι από μόνο του ένα κομμάτι που αποπνέει συγκαλυμμένη θηλυκότητα και γοητεία. Πρόκειται σίγουρα πάντως για το ρούχο κλειδί στη φετινή μοδα φθινοπωρο χειμωνας 2016-2017.

#8. The military jacket

μοδα φθινοπωρο χειμωνας 2016-2017
Burberry, Marni, Prada, Maison Margiela

Τόσο το όλο ύφος όσο και το χρώμα του Jacket, είναι πιo military από ποτέ… αλλά οι σχεδιαστές φρόντισαν να το αναδείξουν μέσα από layrering σύνολα και  διακοσμητικά στοιχεία. Με το χαρακτηριστικό χακί ή navy χρώμα, τα μεγάλα κουμπιά και τη μεσάτη ζώνη, το military jacket θα μπει ανανεωμένο και ζεστό, στη γκαρνταρόμπα μας αυτή τη σεζόν…

#9. Metallic & Galactic Shine

Top Trends: Μoδα Φθινοπωρο 2016 Χειμωνας 2017
Altuzarra, Michael Kors, Nina Ricci, Dolce & Gabbana

Top Trends: Μoδα Φθινοπωρο 2016 Χειμωνας 2017

Στις μεταλλικές υφές και Λάμψεις που τις είδαμε και αγαπήσαμε πολύ το καλοκαίρι του 2016, προστίθενται ακόμα οι γαλαξιακές λάμψεις και οι πούλιες στα υφάσματα. Αυτή η Glamorous υφή και όψη αλλά ακόμα και οι γραμμές των Οίκων, μας ταξιδεύουν σε εποχές που πιθανόν, να μην έχουμε ζήσει ακόμα. Οι Collections Balenciaga, Dolce & Gabbana, Nina Ricci και Michael Kors έδωσαν φανταχτερά φινιρίσματα με εντυπωσιακές λάμψεις. Ενώ οι μεταλλικές πούλιες (sequined) και mirror effects του Οίκου Altuzarra, έδωσαν ένα νέο haute Bohemian look. Metallic & Galactic Shine outfits είδαμε ακόμα στους Οίκους Saint Laurent by Hedi Slimane, Valentino, J.W.Anderson κ.α.

#10. Layering

μοδα φθινοπωρο χειμωνας 2016-2017
Louis Vuitton, Desigual, DSquared2, Maison Margiela

Layering είναι η τάση που έχει να κάνει με το να φοράμε το ένα ρούχο πάνω από το άλλο, και να δημιουργούμε έτσι διάφορα στρώματα/επιφάνειες (layers). Μία μόδα που επικράτησε έντονα τον προηγούμενο χειμώνα και καλοκαίρι και συνεχίζει να είναι στη μοδα φθινοπωρο χειμωνας 2016-2017 σύμφωνα με τους Miu Miu, Valentino, Tory Burch κ.α. Βραδινά Φορέματα φοριούνται πλέον με άλλη μπλούζα ή πουκάμισο από μέσα, μιντι φορέματα με παντελόνια, μακριά τοπ και πουκάμισα πάνω από φορέματα και πάει λέγοντας. Το μόνο απαραίτητο στοιχείο είναι η φαντασία!

Μην ξεχνάμε ότι το Layering θα το δούμε φέτος πολύ και στην αντρική μοδα φθινοπωρο χειμωνας 2016-2017

#11. Το θαυματουργό βοηθητικό Μπλουζάκι

μοδα φθινοπωρο χειμωνας 2016-2017
Loewe, Tory Burch, Valentino,

Κάτω από την τάση των Layering αξίζει να αναφερθούμε ξεχωριστά σε ένα trend που θα φορεθεί πολύ για την ευκολία του. Το -λευκό ή στο χρώμα του δέρματος – μπλουζάκι είναι το πλέον κυριότερο κομμάτι στη γκαρνταρόμπα μας γιατί φοριέται αλλιώς και προσαρμόζει τα βραδινά ρούχα στην καθημερινότητα. Φόρεσε το λευκό-μπεζ μπλουζάκι κάτω από σατέν ή βελούδινα βραδινά φορέματα ή κάτω από κορσέδες.

#12. Lurex – Λούρεξ

μοδα φθινοπωρο χειμωνας 2016-2017
Dolce & Gabbana, Balenciaga, Wanda Nylon, Missoni

Νήματα και Υφάσματα Λούρεξ που έχουμε να δούμε χρόνια πολλά στη μόδα, αυτή τη σεζόν 2016-2017 κάνουν ένα δυναμικό comeback και φοριούνται είτε σε total σύνολα είτε για μερικές λάμψεις.

From left to right: Dolce & Gabbana, Balenciaga et Wanda Nylon
Seen also at Missoni, Isabel Marant, Vionnet…

#13. Tartan & Prince of Wales check

μοδα φθινοπωρο χειμωνας 2016-2017

μοδα φθινοπωρο χειμωνας 2016-2017
Miu Miu, Desigual, Etro, Desigual

Το Tartan ή αλλιώς Plaid, δηλαδή το Σκοτσέζικο καρό, συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του στη μόδα του χειμώνα 2017. Παλτό, φορέματα, σκούφοι για το κρύο, φούστες και μπλούζες με το γοητευτικό Tartan ή το ασπρόμαυρο Chechered καρό θα συνεχίσουν να βρίσκονται στις επιλογές μας για τη μοδα φθινοπωρο χειμωνας 2016-2017. ΄Ένα ακόμα είδος σε καρό που θα δούμε φέτος είναι το μπεζ κλασικό καρό της Βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας – Prince of Wales check.

#14. Satin & Silk – Σατέν & Μεταξωτά Υφάσματα

Top Trends: Μoδα Φθινοπωρο 2016 Χειμωνας 2017
Alberta Ferretti, Calvin Klein, Celine, Louis Vuitton

Το σατέν έκανε την εμφάνισή του το καλοκαίρι του 2016 με τη Muccia Prada να εμφανίζει τα πρώτα outfits με nightwear πάνω από τα ρούχα (δηλαδή ρούχα που φοράμε στον ύπνο, νεγκλιζέ, πάνω από τα κανονικά). Αυτή η τάση συνεχίζεται με τον ίδιο τρόπο στη μοδα φθινοπωρο 2016  Χειμωνας 2017 αλλά έχουμε και την πιο elegant εκδοχή του.Σατέν σε συνδυασμό με δαντέλα  που μας θυμίζουν κατά κύριο λόγο τα nightwear, αλλά και κομψά μάξι σατέν φορέματα ή κοστούμια, κάποια συνδυασμένα με βελούδο, γουνα ή άλλα υφάσματα πολυτελείας.

#15. Total Printed Outfits

μοδα φθινοπωρο χειμωνας 2016-2017
Balenciaga, Desigual, Givenchy, Versace

Prints & Patterns σε ολόκληρο το σύνολο, ακόμα και στα καλσόν, είναι τοπ Τάση για τη μοδα φθινοπωρο χειμωνας 2016-2017. Τα total printed σύνολα μπορούν να είναι στο ίδιο ή διαφορετικό σχέδιο, αλλά πάντα στην ίδια χρωματική ομάδα.

Ρίγες, που είδαμε πολύ επίσης την περασμένη χρονιά, βρίσκονται σε αμέτρητα Runaways, με έντονες αντιθέσεις  που σε κρατάνε σε ενδιαφέρον. Οριζόντιες, κάθετες ρίγες ή σε γεωμετρικό σχήμα, οι ρίγες σε total outfits είναι must have κομμάτια στη μοδα φθινοπωρο χειμωνας 2016-2017.

Επίσης, animal prints, floral, pop, γεωμετρικά και Optical Illusions prints θα μας κρατήσουν σε εγρήγορση για fashion συνδυασμούς.

#16. Δημιουργικά Καλσόν και Κάλτσες

μοδα φθινοπωρο χειμωνας 2016-2017
Prada, Prada, Roccobarocco, Desigual, Marco de Vincenzo

Καλσόν θα φορεθούν φέτος το χειμωνα 2017 με τις καλύτερες και παιχνιδιάρικες διαθέσεις. Ο οίκος Prada παρουσίασε χοντρά καλσόν με diamond patterns που ταιριάζουν τέλεια με τα ζεστά παλτό και jackets του χειμωνα.

Shiny, μαύρα και λεπτά καλσόν που λαμπυρίζουν στο παιχνίδι με το φως, έκαναν την εμφάνισή τους σε αρκετές collection. Τέλος, τα καλσόν μεσαίου πάχους (αλλά και οι κάλτσες ως τη γάμπα) με patterns, έχουν την τιμητική τους! Είδαμε από floral patterns έως και polka dots (πουά).

#17. Ζώνες

μοδα φθινοπωρο χειμωνας 2016-2017
Prada, Valentino, Loewe, Hermes, Givenchy, DSquared2

Ζώνες, φοριούνται πάνω από όλα. Πάνω από Μπλούζες, πουκάμισα, φορέματα (ακόμα κι αν αυτά είναι πλεχτά), παλτό, outwear και γενικά φοριούνται με όλα, ψηλά στη μέση για να αναδείξουν λεπτές σιλουέτες. Μία τάση που δεθέλει να φύγει από τη μόδα και που σίγουρα δε θα σε αφήσει αδιάφορη.

#18. Πουκάμισα με Βολάν και Φιόγκους στο Λαιμό

μοδα φθινοπωρο χειμωνας 2016-2017
Stella Mc Cartney, Fendi, Ralph Lauren, Philosophy di Lorenzo Serafini

Το βικτοριανό ύφος δε χάθηκε από τη μόδα. Αντιθέτως, αυτό το περήφανο βολάν προσαρμόζεται με τη νέα μόδα στα πουκάμισα με πολυτελή υφάσματα και διαφοροποιεί με εκλεπτυσμένο τρόπο κάθε outfit που χρειάζεται πουκάμισο. Ακόμα, διακοσμητικές γραβάτες, pussy-bow φιόγκοι κάτω από το σαγόνι ή μικρές κορδέλες στο γιακά, μας ταξιδεύουν σε ρετρό εποχές. Είναι ίσως η πιο σοφιστικέ τάση μόδας για το φθινόπωρο χειμωνα 2017.

#19. Biker Jackets & Outfits

μοδα φθινοπωρο χειμωνας 2016-2017
Balenciaga, Chloe, Chloe, Lacoste

Total Δερμάτινα Σύνολα ή μόνο Jackets…. oufits που θυμίζουν μηχανόβιους και αεροπόρους. Από το πιο απλό jacket έως και αυτό που έχει επενδυθεί με γούνα, κατάλληλο για το κρύο, τα biker jackets πάνε παντού… και πλέον συνδυάζονται με κάθε outfit.

#20. Γούνινα Outwear και Γούνινα Στοιχεία

μοδα φθινοπωρο χειμωνας 2016-2017
Chloe, Marni, Fendi, DSquared2

Για άλλη μια σεζόν είδαμε τις γούνες σε κάθε collection μόδας, που είναι από τα πιο κλασικά και θηλυκά πανωφόρια. Φέτος οι σχεδιαστές έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στο μήκος, που φτάνει μέχρι τα μισά της γάμπας. Μονόχρωμες σε ζεστές αποχρώσεις ή πολύχρωμες, για το χειμώνα του 2016-17, θα πρέπει να υπάρχουν σίγουρα στην γκαρνταρόμπα σου.

Τώρα αν δεν είσαι και πολύ fun της γούνας μπορείς να επιλέξεις outwears ή κομμάτια που διαθέτουν μόνο μερικά γούνινα στοιχεία όπως μία ζώνη ή ένα παλτό με γούνα στην κουκούλα ή το γιακά.

Το είδαμε σε πολλούς οίκους μόδας: Balenciaga, Blumarine, Burberry, ChloéŽ, Elie Saab, Ellery, Fendi, Gucci, Jonathan Simkhai, Lanvin, Marc Jacobs, Miu Miu, Nina Ricci, Peter Pilotto, Proenza Schouler, Redemption, Rochas, Topshop Unique, Valentino, Vera Wang, Versace και πολλοί πολλοί άλλοι.

#21. City Puffer – Τα μπουφάν σαν Πάπλωμα

μοδα φθινοπωρο χειμωνας 2016-2017
Balenciaga, Marques Almeida, Tory Burch, Stella McCartney

Πολλοί σχεδιαστές επέλεξαν τα Puffer κομμάτια για να ολοκληρώσουν looks που απευθύνονται στην άνεση και τη ζεστασιά που τόσο χρειαζόμαστε τον Χειμώνα. Πολλοί σχεδιαστές ανάμεσά τους και οι Emilio Pucci, Stella McCartney, Balenciaga κ.α, ζέσταναν τα catwalks με τα μοναδικά σχέδια των puffer jackets.