Κοσμηματα Καλοκαιρι 2016 : Τα Must Have Αξεσουάρ της Σεζόν

Στο fashion week, εκτός από τις βασικές τάσεις της μόδας, των μαλλιών, νυχιών κλπ, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι τάσεις στα κοσμηματα καλοκαιρι 2016.
Όλες ξέρουμε και όλες έχουμε διαπιστώσει, πώς ένα κόσμημα μπορεί ανεξάρτητα από το μέγεθος και χωρίς να είναι απαραίτητα ακριβό, να ολοκληρώσει ένα σύνολο και να του χαρίσει το στυλ που του λείπει. Φανταστείτε πόσο ημιτελές μπορεί να είναι ένα look χωρίς κόσμημα και πόσο συναρπαστικό μπορεί να γίνει, προσθέτοντας αγαπημένα αξεσουάρ που στολίζουν το σώμα σας με τον πιο όμορφο τρόπο.

Είναι σαφές ότι η ethnic κουλτούρα έχει επηρεάσει και εμπνεύσει πολλούς σχεδιαστές στο να δημιουργήσουν μοναδικά κοσμήματα. Έτσι και φέτος τα καλοκαιρινά κοσμήματα 2016, μεταφέρουν έντονα στοιχεία απο την κουλτούρα των φυλών της Αφρικής.
Μετά από μία προσεκτική ματιά στις τάσεις της σεζόν στα κοσμηματα καλοκαιρι 2016, βλέπουμε μοναδικά κομμάτια να διακοσμούν όλα τα σημεία του γυναικείου σώματος. Chockers και ογκώδη κολιέ για το λαιμό, χειροπέδες και πολλαπλά δαχτυλίδια που ντύνουν τους καρπούς και τα δάχτυλα, έξυπνα κοσμήματα 2 σε 1 και η νούμερο 1 τάση στα κοσμήματα για το καλοκαίρι 2016, που είναι οι αλυσίδες σε όλο το σώμα. Ας ξεκινήσουμε με αυτό τo νέο trend του καλοκαιριού και ας ανακαλύψουμε μαζί περισσότερα, σχετικά με τις νέες τάσεις στα κοσμηματα καλοκαιρι 2016.

Σας παρουσιάζουμε τις πιο hot τάσεις στα γυναικεία κοσμηματα καλοκαιρι 2016.

#1: Αλυσίδες σε όλο το σώμα

κοσμηματα-καλοκαιρι-2016-αλυσιδες-στο-σωμα-womnaoclock
MSGM, Alexander McQueen
κοσμηματα-καλοκαιρι-2016-αλυσιδες-στο-σωμα-1-womnaoclock
Alexander McQueen, Calvin Klein

Ξεκινάμε με το απόλυτο Trend του καλοκαιριού που είναι οι αλυσίδες που ντύνουν το σώμα. Διάσημοι σχεδιαστές όπως οι MSGM, Alexander McQueen, Calvin Klein, επέλεξαν να ντύσουν με αλυσίδες το σώμα αλλά και τα ρούχα τους. Σε σχήμα Χ διπλές και τριπλές, οι ασημένιες αλυσίδες αγκαλιάζουν το σώμα και μπορεί να φτάσουν πολύ χαμηλά μέχρι το ύψος των γοφών.

#2: Κοσμήματα με Αλυσίδες

κοσμηματα-καλοκαιρι-2016-3-womanoclock
Lanvin, Moschino,
κοσμηματα-καλοκαιρι-2016-5-womanoclock
Valentino, Chanel, MSGM
κοσμηματα-καλοκαιρι-2016-6-womanoclock
Roberto Cavalli, Chanel, Roberto Cavalli
κοσμηματα-καλοκαιρι-2016-21-womanoclock
Calvin Klein, Chloe

Αυτή η τάση θα μπορούσε να ανήκει στην προηγούμενη μιας και πάλι μιλάμε για αλυσίδες. Τα περισσότερα κοσμήματα για το καλοκαίρι 2016 όπως θα δείτε και στις παρακάτω φωτογραφίες, είναι φτιαγμένα από αλυσίδες. Κολιέ, βραχιόλια, σκουλαρίκια, τα 2 σε 1 αξεσουάρ, chockers αλλά και πολλά jackets, τσάντες και παπούτσια, είναι διακοσμημένα από αλυσίδες. Η αλυσίδα πραγματικά πρωταγωνιστεί στα κοσμήματα 2016, είτε μικρή σε μήκος με μεγάλους και χοντρούς κρίκους για πιο casual εμφανίσεις, είτε πιο μακριά με μικρότερους κρίκους, ενώ άλλες φορές την συναντάμε κλασσική, διακριτική και λεπτεπίλεπτη.

#3: Chokers

κοσμηματα-καλοκαιρι-2016-11-womanoclock
Etro, Christian Dior
κοσμηματα-καλοκαιρι-2016-20-womanoclock
Chanel, Givenchy, Lanvin
κοσμηματα-καλοκαιρι-2016-22-womanoclock
Chanel, Valentino, Chanel

Τώρα μπορείτε να ομορφύνεται περισσότερο το λαιμό σας φορώντας ένα choker. Δεν είναι ανάγκη να ξοδέψετε χρήματα για να αγοράσετε κάτι ακριβό. Πάρτε παράδειγμα από την Etro συλλογή στα κοσμηματα καλοκαιρι 2016 και φορέστε ένα υφασμάτινο choker, με κάποιες λεπτομέρειες ή prints που θα το κάνουν ξεχωριστό. Αν πάλι θέλετε να τα αγοράσετε, τα chokers  είναι διαθέσιμα σε διάφορα σχέδια, υλικά και χρώματα, ώστε να είναι εύκολο για σας να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει.

#4: Ένα μόνο σκουλαρίκι

κοσμηματα-καλοκαιρι-2016-8-womanoclock
Loewe, Roberto+Cavalli
κοσμηματα-καλοκαιρι-2016-7-womanoclock
Roberto Cavalli, Emilio Pucci, Loewe

Τι αγαπημένη τάση!!! και πολύ, πολύ βολική. Δεν ξέρω για σας αλλά έγω σπανίως να έχω ένα σετ σκουλαρικιών ολόκληρο. Κοριτσάρες μου! ελπίζω να έχετε φυλάξει ακόμα στη μπιζουτιέρα σας, το ένα σκουλαρίκι από το ζευγάρι που χάθηκε και να μην το έχετε πετάξει, γιατί… Μόδα είναι και γυρίζει!!

#5: Αυτοκρατορικά σκουλαρίκια

κοσμηματα-καλοκαιρι-2016-9-womanoclock
Tory Burch, Oscar de la Renta

Ένα τέτοιο ζευγάρι σκουλαρίκια θα μπορούσαν άνετα να φορούσαν οι μεγάλες αυτοκράτειρες.. Εντάξει καλή και η καθημερινότητα και η άνεση, αλλά αυτά τα σκουλαρίκια είναι για να μην ξεχνάμε ότι είμαστε μοναδικές και όλες κρύβουμε μέσα μας μία βασίλισσα. Φορέστε ένα τέτοιο ζευγάρι σκουλαρίκια στις επίσημες βραδινές σας εξόδους και νιώστε μοναδική.

#6: Ethnic ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2016

κοσμηματα-καλοκαιρι-2016-14-womanoclock
Tommy Hilfiger, Naeem Khan, Tommy Hilfiger
κοσμηματα-καλοκαιρι-2016-12-womanoclock
Tory Burch, Valentino

Αυτό το ύφος συνεχίζει να ασκεί πλήρως την επιρροή του, εκτός από τα μαγιό τώρα και στα κοσμηματα καλοκαιρι 2016 και να είναι από τις σημαντικότερες τάσεις της σεζόν. Ethnic επιρροές, σύμβολα Αφρικανικών φυλών που απεικονίζουν θεότητες,  κολιέ στολισμένα με ελεφαντόδοντα,  πολύχρωμες κλωστές δεμένες σε σκουλαρίκια, είναι μερικά από τα κοσμήματα που ξεχώρισαν.

#7: Πολλαπλά Δαχτυλίδια και Σκουλαρίκια στη μία Πλευρά

κοσμηματα-καλοκαιρι-2016-15-womanoclock
Gucci, Missoni
κοσμηματα-καλοκαιρι-2016-10-womanoclock
Roberto Cavalli, Givenchy

Θεωρώ ότι αυτή η καλοκαιρινή τάση στα κοσμηματα 2016, θα μας ανανεώσει ψυχή τε και σώματι. Τρύπες στα αυτιά, διπλά και τριπλά δαχτυλίδια στο ένα χέρι, μάλλον αυτό το trend ήρθε για να μας ξυπνήσει αναμνήσεις απ΄τα  νιάτα μας. Rock και heavy metal μουσική, επανάσταση, καταλήψεις και..τρέλα! γιαυτό σας λέω αυτή η τάση θα μας ανανεώσει.

#8: Κοσμήματα 2 σε 1

Κοσμηματα-καλοκαιρι-2016-womanoclock
Valentino, Rodarte
κοσμηματα-καλοκαιρι-2016-1-womanoclock
Balenciaga, Lanvin, Valentino

Ένας πολύ έξυπνος τρόπος για να γλιτώσεις χρήματα είναι να αγοράσεις τα 2 σε 1 αξεσουάρ. Θέλεις μία τσάντα; παίρνεις μαζί και ένα βραχιόλι. Θέλεις μία αλυσίδα για το χέρι σου; την συνδέεις ανάμεσα σε ένα δαχτυλίδι και ένα βραχιόλι, αυτό είναι 3 σε 1 τελικά και μία πολύ έξυπνη αγορά..

#9: Χειροπέδες

κοσμηματα-καλοκαιρι-2016-17-womanoclock
Loewe, Calvin Klein

#10: Κοσμηματα με λουλούδια

κοσμηματα-καλοκαιρι-2016-16-womanoclock
Topshop, Givenchy, Carolina Herrera

#11: Καρφίτσες

κοσμηματα-καλοκαιρι-2016-womanoclock
Marc Jacobs, Gucci, Rochas

Άλλη μία ενδιαφέρουσα τάση για το καλοκαίρι που δεν πρέπει να προσπεράσετε. Μην ακούτε καρφίτσες και σας έρχονται στο νου οι γιαγιάδες σας. Τώρα οι καρφίτσες έχουν μοντέρνα σχήματα, χρώματα, προσθέτουν στυλ στο ντύσιμο μας και είναι ένα must have αξεσουάρ. Με λίγα λόγια έχουν πάρει τη θέση των εφηβικών μας κονκάρδων!!