Οι Νέες Τάσεις για τη Μοδα Καλοκαιρι 2016

Σαν αθεράπευτες fashion addicts δεν έχουμε καλύτερο από το να ρίχνουμε κλεφτές ματιές στα μελλοντικά trends και να γεμίζουμε με όμορφες εικόνες, έμπνευση και προσμονή. Για καλή μας τύχη οι νέες τάσεις που κυριαρχούν στην μοδα καλοκαιρι 2016 διεγείρουν και με το παραπάνω τους οπτικούς μας αισθητήρες! Εκκεντρικά μεταλιζέ κουστούμια, φρέσκα πολύχρωμα ριγέ, ρομαντισμός στην εποχή των pilgrims, African Folk, παιχνιδιάρικες ποδιές και σαλοπέτες αλλά και το δημιουργικό trend του layering, ικανοποιούν την δίψα μας για ολόφρέσκα trends και μας προσφέρουν πλήθος επιλογών. Και όλα αυτά πλαισιώνονται και αναδεικνύονται με τον καλύτερο τρόπο συνδιάζοντας τα με την μόδα 2016 στα μαλλιά και στο μακιγιάζ. Καλή συνέχεια λοιπόν και ελπίζουμε να το απολαύσετε όσο και εμείς!

1. The Statement Suit


μοδα-2016-καλοκαιρι-womnaoclock.grμοδα-2016-καλοκαιρι-111-womanoclock

Με μανίκι ή χωρίς, το κουστούμι αποτελεί μια από τις καλύτερες προτάσεις στη μοδα καλοκαιρι 2016 που ξεχώρισαν στις συλλογές . Το είδαμε σε μονόχρωμα έντονα χρώματα, total white, vintage prints και γυαλιστερά υφάσματα. Κοινό σημείο αναφοράς το oversized μακρύ σακάκι, ενώ το παντελόνι εναλλάσσεται ανάμεσα σε ψηλόμεσο pencil πάνω απ’τον αστράγαλο και σε wide leg τύπου παντελόνας. Η επιτομή του ανδρογυνέ στυλ όπως προτάθηκε από τους Dolce & Gabbana, Gucci, Stella McCartney, Dries Van Noten, Felder-Felder, Mugler, Akris, Barbara Casasola και Maison Margiela.

2. Romantic prairie & Victorian ruffles

μοδα-2016-καλοκαιρι-2-womanoclock.gr μοδα-2016-καλοκαιρι-3-womanoclock.gr μοδα καλοκαιρι 2016-4-womanoclock.gr

Η πηγή έμπνευσης της τάσης αυτής προέρχεται από τις αγροτικές περιοχές της Νότιας Αμερικής όπως Kansas, Dakota, Missouri, Texas, Wisconsin, Ohio, Indiana κ.α. στα τέλη του 18ου αιώνα. Έχει κάτι από το ‘Μικρό σπίτι στο λιβάδι’ σε συνδυασμό με την μόδα της ακόμα παλιότερης βικτωριανής περιόδου. Κύριο χαρακτηριστικό τα βολάν (όσο πιο πολλά τόσο πιο καλά), τα φουσκωτά μανίκια, τα floral αέρινα υφάσματα και οι κορδέλες στον λαιμό. Πρωτοπόρος αυτής της ιδιαίτερα ρομαντικής τάσης ο οίκος Erdem, ακολούθησαν οι Alexander McQueen, Roberto Cavalli, Miu Miu, Alexander Wang, Balenciaga, Coach, Zimmermann, Philosophy Di Lorenzo Serafini, Jonathan Simkhai, Alberta Ferretti κ.α.

3. African Folk Tribal

μοδα-2016-καλοκαιρι-6-womanoclock.gr μοδα καλοκαιρι 2016-7-womanoclock.gr

Με ξεκάθαρες επιρροές από την αφρικάνικη ήπειρο το African Folk Tribal κερδίζει τις εντυπώσεις (και εμάς) με τα έντονα χρώματα, τα παραδοσιακά μοτίβα και τις ογκώδεις σιλουέτες, τα δερμάτινα στοιχεία και τα κρόσσια. Ότι πρέπει για το καλοκαίρι, τόσο στην casual όσο και στην πιο classy εκδοχή του. Το είδαμε στους Valentino, Junya Watanabe, Stella Jean, BCBG Max Azria, Anna Sui, Tommy Hilfiger, Isabel Marant, Esteban Cortazar, Brother Vellies.

4. Σαλοπέτες & Ποδιές

μοδα-2016-καλοκαιρι-8-womanoclock.gr μοδα-2016-καλοκαιρι-9-womanoclock.gr

Άλλο ένα blast from the past (από τα ‘90s συγκεκριμένα) που διάλεξαν οι οίκοι Diesel Black Gold, Philosophy di Lorenzo Serafini, Vivetta, Balenciaga, Rochas, Mother of Pearl, Moschino και Marni. Η διαφορά είναι πως φέτος βλέπουμε πολύ περισσότερη φαντασία στις σαλοπέτες και τις ποδιές και μας αρέσει πολύ. Πιο rock δερμάτινες, χαμηλόμεσες με ρομαντικά βολάν, φιόγκους, αλλά και πιο minimal ‘νοσοκομειακές’ ποδιές. Όποια εκδοχή και αν διαλέξουμε θα τις λατρέψουμε για την άνεση και το χαλαρό στυλ.

5. Φαρδιές πολύχρωμες ρίγες

μοδα-2016-καλοκαιρι-9-womanoclock.gr μοδα-2016-καλοκαιρι-10-womanoclock.gr μοδα καλοκαιρι 2016-11-womanoclock.gr

Πρόκειται μάλλον για την πιο χαρούμενη νότα του φετινού καλοκαιριού και δικαίως αφού παραπέμπει σε πραγματικό ουράνιο τόξο. Οι φαρδιές πολύχρωμες ρίγες που τιμήθηκαν από πλήθος σχεδιαστών κοσμούν μακριές κλος φούστες και φορέματα, πουκάμισα, μπλούζες, ενώ τις είδαμε και σε κρόσσια, δαντέλες και βινύλ. Μας το προτείνουν οι οίκοι Gucci, Jil Sander, Elie Saab, Roksanda, Apiece Apart, Kolor, Gina Edwards for Daniel Silverstain, Sonia Rykiel, Diazy Shely, Marco de Vincenzo, Whit, Alice+Olivia, Stella Jean.

6. Layering

μοδα-2016-καλοκαιρι-13-womanoclock.gr μοδα-2016-καλοκαιρι-12-womanoclock.gr

Layering είναι η τάση που έχει να κάνει με το να φοράμε το ένα ρούχο πάνω από το άλλο, και να δημιουργούμε έτσι διάφορα στρώματα/επιφάνειες (layers). Μία μόδα που επικράτησε έντονα τον προηγούμενο χειμώνα και συνεχίζει να είναι στη μοδα καλοκαιρι 2016 συμφωνα με τους Miu Miu, Joseph, Max Azria, Topshop Unique, Derek Lam, MSGM, MaxMara, Pucci, και Marni. Φορέματα και φούστες πάνω από παντελόνια, μακριά τοπ και πουκάμισα πάνω από φορέματα και πάει λέγοντας. Το μόνο απαραίτητο στοιχείο είναι η φαντασία!