Έχεις Λευκά και Σκληρά Μαλλιά; Το Μυστικό για να τα Βάψεις Σωστά

Αγαπητό womanoclock,
Σας παρακολουθώ καιρό και ομολογώ πως μου αρέσουν πολύ τα άρθρα σας ειδικά για τα μαλλιά. Δεν ξέρω αν μπορείτε να μου απαντήσετε στο ερώτημά μου αλλά χρειάζομαι συμβουλές από ειδικούς για το πως να βάψω σωστά τα λευκά μαλλιά μου. Βρίσκομαι στην επαρχία και μέχρι πριν μερικά χρόνια επισκεπτόμουν το τοπικό κομμωτήριο για τη βαφή των μαλλιών μου. Δυστυχώς τα μαλλιά μου είναι πολύ σκληρά και τα λευκά δεν καλύπτονταν αρκετά οπότε αποφάσισα να τα βάφω μόνη μου όπου το αποτέλεσμα είναι σχεδόν το ίδιο. Μέχρι και σήμερα δεν έχω βρει τον τρόπο να καλύψω τα λευκά και πάντα το σημείο της ρίζας είναι πιο ανοιχτό. Έχω πολλά λευκά και χρησιμοποιώ βαφή 6,3 της ΧΧΧΧΧΧΧ. Αν μπορείτε να μου δώσετε μερικές συμβουλές θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα.
Σας ευχαριστώ πολύ, Άννα

Διαβάστε Επίσης: Οδηγός για Τέλεια Φιλαριστά Μαλλιά!

Αγαπητή Άννα, σε ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεσαι και μας παρακολουθείς. Η αλήθεια είναι ότι το δικό σου ερώτημα απασχολεί πολλές γυναίκες τη σημερινή εποχή γιατί με τις δυσκολίες έχει κοπεί και το κομμωτήριο. Μας έθεσες πάντως ένα ερώτημα που από καιρό θέλαμε να γράψουμε αλλά ξεχάστηκε στα drafts. Τα λευκά μαλλιά είναι δύσκολο να βαφτούν σωστά αν δεν έχεις τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις. Είμαι σίγουρη πως μετά από αυτό το άρθρο θα σου έχουν λυθεί όλες οι απορίες και τα μαλλιά σου θα αποκτήσουν το επιθυμητό χρώμα.

Πως να βάψω Σωστά τα Λευκά Μαλλιά

Αν και οι πληροφορίες για το πως βάφονται τα λευκά μαλλιά είναι πολλές, θα προσπαθήσω να σας τις δώσω όσο πιο απλά μπορώ και μόνο αυτές που είναι απαραίτητες. Μέσα από ερωτήσεις και απαντήσεις θα λύσουμε το μυστήριο. Εδώ θα μιλήσουμε μόνο για τις βαφές κομμωτηρίου που βρίσκονται σε σωληνάρια.

Πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και φορέστε τα γάντια σας.

Πως να βάψω Σωστά τα Λευκά Μαλλιά

1. Πότε μου χρειάζονται αυτές οι πληροφορίες;

  1. Όταν έχετε λευκά μαλλιά σε level 3 (δηλαδή έχετε λευκά μαλλιά περισσότερο από 50%)
  2. Έχετε κάνει κάθε προσπάθεια με τις βαφές αλλά τα λευκά σας μαλλιά στη ρίζα δεν καλύπτονται 100%.
  3. Όταν έχετε πολύ σκληρές λευκές τρίχες

2. Τι προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιώ όταν έχω λευκά μαλλιά

  • Οξυζενέ 20º (εικοσάρι) ΜΟΝΟ. Είναι το μόνο που καλύπτει τις λευκές τρίχες με μεγάλη επιτυχία
  • Βαφές σε σωληνάριο (εδώ θέλω την προσοχή σας) όπου πρέπει να περιέχει περισσότερη βάση ανάλογα με το ΠΛΜ (Ποσοστό Λευκών Μαλλιών). Δηλαδή, όσο περισσότερα λευκά μαλλιά έχουμε τόσο περισσότερο χρειαζόμαστε βαφή με βασικό χρώμα.

3. Τι εννοώ όταν λέω βαφή βάσης ή βασικό χρώμα

Όπως γνωρίζετε τα χρώματα βαφών έρχονται σε μία βασική κλίμακα από το 1 (το πιο σκούρο) έως το 10 (το πιο ανοιχτό) – δε θα μιλήσουμε εδώ για ξανθιστικές βαφές από το 10 και πάνω.

Αυτή η κλίμακα 1-10 είναι τα βασικά χρώματα που μας δίνουν το ύψος του τόνου, δηλαδή προσδιορίζουν πόσο σκούρο ή ανοιχτό είναι ένα χρώμα. Όταν θα μιλάμε για χρώμα βάσης ή βασικό χρώμα από εδώ και πέρα εννοούμε αυτό. Είναι ένας αριθμός χωρίς αποχρώσεις πχ βαφή Νº 6.

Πως να βάψω Σωστά τα Λευκά Μαλλιά

4. Τι εννοούμε όταν λέμε βαφή με απόχρωση

Η απόχρωση σε μία βαφή προσδιορίζεται από τους αριθμούς που βρίσκονται δεξιά από τον αριθμό βάσης και μετά το κόμμα (,) ή την κάθετο (/). Αν πάρουμε για παράδειγμα τη βαφή της Άννας με αριθμό 6,3 ή 6/3 σημαίνει ότι διάλεξε μια βαφή σε ξανθό σκούρο τόνο (6) και χρυσή απόχρωση (,3). Αν είχαμε μια βαφή με αριθμό 6,35 ή 6/35 θα σήμαινε ξανθός σκούρος τόνος (6) με χρυσή-ακαζού απόχρωση (,35).

Tip: όσο περισσότερα λευκά έχουμε τόσο λιγότερη απόχρωση χρησιμοποιούμε.

5. ΠΛΜ και επιλογή βαφής

Το ΠΛΜ σημαίνει ποσοστό λευκών μαλλιών και ανάλογα με αυτό, επιλέγουμε βαφές.

Εδώ θα κάνω μία παρένθεση και θα σας αναφέρω ότι στα λευκά μαλλιά δε χρησιμοποιούμαι βαφή με αριθμό δέκα γιατί δεν καλύπτονται αρκετά. Οι πιο συνηθισμένες επιλογές βαφής για κάλυψη λευκών μαλλιών κυμαίνονται στην κλίμακα 4-8. Δηλαδή βαφές με πρώτο αριθμό 4 ή 5 ή 6 ή 7 ή 8.

Και κάτι ακόμα: τα λευκά ή γκρι μαλλιά είναι πολύ στη μόδα. Αντί να τα βάψεις σε άλλη απόχρωση κοίτα μήπως ενισχύσεις αυτή τη φυσική ομορφιά των γκριζωπών ή λευκών μαλλιών. Δες εδώ: 50 Αποχρώσεις του Γκρι…. για να Ροκάρεις το Trend στα Μαλλιά σου

6. Τι βαφή να χρησιμοποιήσω αν έχω ΠΛΜ 80% ή μεγαλύτερο

Αν έχεις τόσο υψηλό ποσοστό λευκών μαλλιών θα χρησιμοποιήσεις βαφή μόνο σε βασικό χρώμα (πχ 6) και 20άρι οξυζενέ.  Διάβασε τις οδηγίες της βαφής σου για τη σωστή ποσότητα οξυζενέ. Αυτό θα σου δώσει το ιδανικό αποτέλεσμα

Ας υποθέσουμε ότι το βασικό χρώμα δε σου αρέσει και θέλεις οπωσδήποτε απόχρωση (πχ 6,3), τότε μπορείς να προσθέσεις στο βασικό χρώμα βαφής λίγη απόχρωση. Οπότε η βαφή σου θα έχει ως εξής:

1 σωληνάριο με βασικό χρώμα βαφής (πχ 6) + 1/4 σωληνάριο από απόχρωση (πχ 6,3) + 20άρι οξυζενέ.

7. Αν το ΠΛΜ είναι μεταξύ 50% και 80%

τότε μπορείς να αυξήσεις την ποσότητα της απόχρωσης και να μειώσεις τη βασική. Πάλι όμως θα χρησιμοποιήσεις 20άρι οξυζενέ.

Πως να βάψω τα λευκά μαλλιά (Ρίζα)

  1. Βάζουμε βαζελίνη περιμετρικά του κεφαλιού για να μην αφήσει χρώμα.
  2. Φορέστε γάντια. Αδειάστε τη βαφή στο μπολ και ανακατέψτε την καλά με το πινέλο πριν προσθέσετε το οξυζενέ. Προσθέστε οξυζενέ και ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  3. Κάνουμε ένα χώρισμα σταυρό στο κεφάλι όπως η παρακάτω εικόνα
  4. Βάζουμε βαφή στα σημεία του σταυρού και στη συνέχεια περνάμε όλο το περίγραμμα. Προσοχή! βάφετε μόνο τα σημεία της νέας ρίζας όχι τα είδη βαμμένα μαλλιά.
  5. Καλύπτουμε όλο το μπροστινό και πλαϊνό τμήμα του κεφαλιού (1&2) χωρίζοντας λεπτές τούφες κάθε φορά με το πίσω μέρος του πινέλου ή με μια λισουάρ. Τελειώνουμε με τα πίσω τμήματα (3&4). Tip: Όταν πρόκειται για λευκά μαλλιά πάντα ξεκινάμε να βάφουμε από μπροστά.
  6. Αφήνουμε για όσο χρόνο αναγράφουν οι οδηγίες.
  7. Ρίχνουμε νερό στα μαλλιά (τόσο ώστε να μαλακώσει η βαφή) και κάνουμε ένα καλό μασάζ μεταφέροντας τη βαφή σε όλα τα μαλλιά από τη ρίζα έως τις άκρες. Αυτό το κάνουμε για να ανανεώσουμε και φρεσκάρουμε όλο το χρώμα. Περίπου για 5-10 λεπτά.
  8. Λούζουμε σχολαστικά
Πως να βάψω Σωστά τα Λευκά Μαλλιά
Πως να χωρίσετε τα μαλλιά για τη διαδικασία βαφής λευκών μαλλιών

Extra Συμβουλές:

  • Την ώρα που περνάτε τη βαφή στις ρίζες, να είστε γενναιόδωρη με την ποσότητα.
  • Όσο περιμένετε τη βαφή να “γίνει” αν παρατηρήσετε κάποια σκληρή λευκή τρίχα να έχει σηκωθεί έξω από την πάστα της βαφής πατήστε την απαλά με το δάχτυλό σας.
  • Αν το χρώμα στη ρίζα βγήκε πιο ανοιχτό δοκιμάστε μισό ή ένα τόνο πιο σκούρο στην επόμενη εφαρμογή.

Για οποιαδήποτε απορία αφήστε τα σχόλιά σας.

 

3 Comments

Comments are closed