Η Πιο Νόστιμη Σπυρωτή Ταραμοσαλάτα

ταραμοσαλάτα

Αν σας αρέσει περισσότερο η σπυρωτή υφή τότε αυτή η ταραμοσαλάτα θα γίνει η αγαπημένη σας. Αυτήν την ταραμοσαλάτα την πρωτοδοκίμασα πριν πολλά χρόνια, μπορεί και 30 και είναι μιας καταπληκτικής μαγείρισσας της “παλιάς σχολής” που λένε και γειτόνισσα μου.

Η διαφορά της με τις υπόλοιπες ταραμοσαλάτες είναι στην υφή και αυτό είναι που μου αρέσει τόσο πολύ. Είναι πηχτή, πυκνή και σπυρωτή, εξαιτίας του ψωμιού που δεν έχει αλεστεί αλλά χτυπηθεί. Είναι πεντανόστιμη, πολύ ελαφριά και μπορείς να φας όσο θες χωρίς να σου κάτσει βαριά στο στομάχι και απλώνετε τέλεια στο ψωμί. Δοκιμάστε την και πείτε μου εντυπώσεις.

Ακόμα: Τραπέζι Καθαράς Δευτέρας με Ποικιλία Γεύσεων. Παραδοσιακές & Νηστίσιμες Συνταγές

Ταραμοσαλάτα

Υλικά:

  • 100 γρ κόκκινος ταραμάς
  • μισό κιλό ψωμί (1 φραντζόλα)
  • 1 κρεμμύδι
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 180 γρ ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Στο μούλτι ρίχνουμε το κρεμμύδι μαζί με τον ταραμά, το λεμόνι, το μισό ελαιόλαδο και τα χτυπάμε πάρα πολύ καλά μέχρι να γίνουν αλοιφή (κυρίως το κρεμμύδι).

Σε μία λεκάνη γεμίζουμε με νερό και μουλιάζουμε το ψωμί. Μόλις μουλιάσει το στύβουμε καλά, και αφαιρούμε τα πολύ σκληρά κομμάτια, εάν έχει, που να είναι κυρίως στις γωνίες του ψωμιού.

Τώρα σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το μείγμα του ταραμά που χτυπήσαμε. Παίρνουμε το μίξερ χειρός και ξεκινάμε το χτύπημα καθώς ρίχνουμε σταδιακά λίγο λίγο το ψωμί και προς το τέλος το λαδάκι. Μόλις τελειώσουμε δοκιμάζουμε να δούμε αν υπάρχει ισορροπία γεύσεων και προσθέτουμε παραπάνω λαδάκι αν χρειαστεί ή ψωμάκι.

Με το μίξερ χειρός ο ταραμάς μας γίνεται πιο δεμένος και σπυρωτός, αφού δεν λιώνει εντελώς.

Καλή επιτυχία!