“Caesars” Σαλάτα του Καίσαρα με 2 Διαφορετικά Ντρέσινγκς

Απολαύστε τη γνωστή σαλάτα του Καίσαρα με δύο διαφορετικά ντρέσινγκς, ένα αλμυρό και ένα πιο γλυκό με μέλι και γιαούρτι.

Σαλάτα του Καίσαρα

Υλικά:

  • 1/2 Μαρούλι
  • 1/2 iceberg
  • 1/2 ματσάκι ρόκα
  • 5 φέτες μπέικον
  • 1 στήθος κοτόπουλο
  • 5-6 τοματίνια
  • 3 αυγά σφιχτά
  • 2-3 φιλέτα ατζούγιας (προαιρετικά)
  • Νιφάδες παρμεζάνες
  • Κρουτόν
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο με ελάχιστο ελαιόλαδο και το περνάμε από το τηγάνι μέχρι να ψηθεί και να πάρει χρώμα, σε σιγανή φωτιά. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και ύστερα το κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Επίσης περνάμε και το μπέικον από το τηγάνι σκέτο χωρίς λάδι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Μόλις κρυώσει, μαζί με το κοτόπουλο το ρίχνουμε στην αλατισμένη πρασινάδα που έχουμε βάλει στη σαλατιέρα.
Κόβουμε τα τοματίνια στη μέση καθώς και τα αυγά σε λεπτές φέτες και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στη σαλάτα. Με το peeler κόψτε μερικές ακανόνιστες, λεπτές φέτες παρμεζάνας και συμπληρώστε μαζί με τα κρουτόνς στη σαλάτα του καίσαρα. Τυλίξτε τις ατζούγιες με τα δάχτυλά σας σε μικρά ρολάκια και ντεκοράρετε τα, πάνω στο ντρέσινγκ.

Για το Dressing χτυπάτε τα παρακάτω υλικά μαζί στο μούλτι:

Ντρέσινγκ 1
1 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. γιαούρτι
1 κ.γ. μουστάρδα
1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη
1 1/2 σφηνάκι ελαιόλαδο
1 κ. σ. ξύδι
Αλάτι, πιπέρι

Ντρέσινγκ 2
1 κ.σ μαγιονέζα
1 1/2 κ.σ γιαούρτι
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.γ. ξύδι
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
4 σφηνάκια ελαιόλαδο
2 κ.σ παρμεζάνα τριμμένη
1/2 σφηνάκι νερό
1 κ.σ. λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι