Το Κούρεμα που Χρειάζεσαι το 2017 σύμφωνα με το Πρόσωπό σου!

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να επισκέπτεσαι ένα κομμωτήριο για τη μεγάλη αλλαγή και να φεύγεις με κάτι που δε σου ταιριάζει καθόλου. Ενώ έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε φωτογραφίες των celebrities και να τρέχουμε με αυτές στο κομμωτήριο ώστε τα μαλλιά μας να γίνουν ίδια, ξεχνάμε πολλές φορές έναν βασικό παράγοντα: θα μου ταιριάζει αυτό το κούρεμα;

Tip: Για να είσαι σίγουρη ότι έχεις κάνει μια σωστή επιλογή σύγκρινε τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου με αυτά των celebrities. Σε ένα κούρεμα τον πιο σημαντικό ρόλο παίζει το σχήμα του προσώπου ενώ σε χρώμα μαλλιών το βασικό ρόλο έχουν τα χρώματα του δέρματος και των ματιών.

Εδώ θα βρεις το κούρεμα που χρειάζεσαι για το 2017 σύμφωνα με το σχήμα του προσώπου σου!

Στρογγυλό Πρόσωπο – Κούρεμα 2017

Το Κούρεμα που Χρειάζεσαι το 2017 σύμφωνα με το Πρόσωπό σου!
From left: Gigi Hadid, Chrissy Teigen, Olivia Culpo. Photos: Getty Images

Πως θα αναγνωρίσεις ένα στρογγυλό πρόσωπο: Το πιο φαρδύ σημείο του προσώπου σου είναι στο ύψος των ζυγωματικών ενώ το πηγούνι και το μέτωπο δεν σχηματίζουν καθόλου γωνίες. Το ύψος και το πλάτος έχουν σχεδόν τις ίδιες διαστάσεις.

Το κατάλληλο κούρεμα για σένα: Μακρυά μαλλιά σε layers που θα δώσουν μήκος. Μην καλύψεις το μέτωπο με φράντζες. Χώρισε τα μαλλιά σου στη μέση ή χτένισέ τα σε slick back (που είναι στα κορυφαία hair trends του 2017) για να δώσεις ύψος στο πρόσωπο.

Μακρύ Πρόσωπο – Κούρεμα 2017

Το Κούρεμα που Χρειάζεσαι το 2017 σύμφωνα με το Πρόσωπό σου!
From left: Dakota Johnson, Kendall Jenner, Rooney Mara. Photos: Getty Images

Πως θα αναγνωρίσεις ένα μακρύ πρόσωπο: Το μήκος του προσώπου είναι αρκετά μεγαλύτερο σε σχέση με το πλάτος του. Το πλάτος στη γραμμή του μετώπου και των ζυγωματικών έχουν σχεδόν ίδιες διαστάσεις. Διακρίνεται έντονα το πηγούνι.

Το κατάλληλο κούρεμα για σένα: Πιθανόν ήδη γνωρίζεις ότι οι φράντζες σε όλα τα μήκη και textures είναι must για τη χρονιά του 2017. Το πρόσωπό σου είναι κατάλληλο για ένα κούρεμα με φράντζα που θα μειώσει το μήκος του.. δοκίμασε το τώρα!

Οβάλ Πρόσωπο – Κούρεμα 2017

Το Κούρεμα που Χρειάζεσαι το 2017 σύμφωνα με το Πρόσωπό σου!
From left: Kate Bosworth, Jourdan Dunn, Emma Stone. Photos: Getty Images

Πως θα αναγνωρίσεις ένα οβάλ πρόσωπο: Ένα πρόσωπο που μοιάζει με το σχήμα του αυγού αν το γυρίσεις ανάποδα. Το μέτωπο είναι λίγο πιο φαρδύ από το πλάτος του σαγονιού ενώ το πηγούνι διατηρεί καμπύλες γραμμές. Το μήκος του προσώπου είναι 1μιση φορά το πλάτος του.

Το κατάλληλο κούρεμα για σένα: Θεώρησε τον εαυτό σου τυχερό καθώς διαθέτεις ένα από τα πιο ευέλικτα σχήματα προσώπου. Σου ταιριάζει κάθε look αλλά προς το παρόν έχουμε λατρέψει αυτά τα textured bob κουρέματα. Κράτησε ένα μήκος από το πηγούνι και κάτω για να βεβαιωθείς ότι είσαι στις τοπ τάσεις της σεζόν 2017.

Τετράγωνο Πρόσωπο – Κούρεμα 2017

Το Κούρεμα που Χρειάζεσαι το 2017 σύμφωνα με το Πρόσωπό σου!
From left: Kate Middleton, Rihanna, Victoria Beckham. Photos: Getty Images

Πως θα αναγνωρίσεις ένα τετράγωνο πρόσωπο: Τα πλαινά του προσώπου είναι σε ίσια κάθετη γραμμή. Το μήκος του προσώπου είναι σχεδόν ίδιο με το πλάτος του ενώ διακρίνονται έντονα οι γωνίες του σαγονιού.

Το κατάλληλο κούρεμα για σένα: Μακρυά – μεσαία μαλλιά από τους ώμους και κάτω είναι ιδανικά για αυτά τα πρόσωπα. Ένας σημαντικός παράγοντας σε αυτό το κούρεμα για τετράγωνα πρόσωπα, είναι ο όγκος. Χρειάζεσαι όγκους και απαλούς κυματισμούς που θα απαλύνουν τις έντονες γωνίες του προσώπου και θα τραβήξουν την προσοχή.

πηγή: thezoereport.com