Πως να Περιποιηθείτε Σωστά το Δέρμα σας τις Ημέρες των Γιορτών και όχι Μόνο!

Άρθρο από την αισθητικό κ.α Ζωή Σιαραγγού.

Αγαπητές αναγνώστριες οι κρύοι μήνες είναι οι χειρότεροι για εμάς τις γυναίκες για την περιποίηση της επιδερμίδας μας και τη διατήρηση του μακιγιάζ μας. Μέσα από αυτό το άρθρο θα σας δώσω συμβουλές οι οποίες είναι πολύ σημαντικές για να διατηρήσετε ένα πρόσωπο λαμπερό αλλά και ένα μακιγιάζ για να το αναδεικνύει.

Αρχικά το δέρμα είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Για να δείχνει πάντα υγιές και λαμπερό χρειάζεται την κατάλληλη περιποίηση και τις σωστές επιλογές στην αγορά των προϊόντων που θα χρησιμοποιήσουμε. Η κρέμα πρέπει να είναι το Α και το Ω στην καθημερινή περιποίησή μας. Το δέρμα τους κρύους μήνες αρχίζει και αφυδατώνεται, σκληραίνει και δημιουργούνται προβλήματα στην ελαστικότητά του. Για να το προφυλάξουμε θα χρειαστεί να τοποθετούμε κρέμες ενυδατικές και κρέμες για μάτια. Πολλές γυναίκες ξεχνάνε την περιποίηση των ματιών όμως είναι και εκείνη πολύ σημαντική καθώς τα μάτια είναι ‘ο καθρέφτης της ψυχής’.

Απαραίτητο στην καθημερινή μας περιποίηση πρέπει να συμπεριλαμβάνονται και τα προϊόντα καθαρισμού όπως γαλακτώματα και λοσιόν. Απαγορεύονται αυστηρά τα μαντηλάκια καθαρισμού, διότι δεν έχουμε το τέλειο αποτέλεσμα, δεν καθαρίζουν όπως πρέπει την επιδερμίδα ενώ έχουν κατηγορηθεί πάρα πολλές φορές για αλλεργίες. Το δέρμα πρέπει να προφυλάσσεται και να καθαρίζεται καθώς πρέπει για να μπορούν να απορροφηθούν τα χρήσιμα και πολύτιμα συστατικά της κρέμας.

Περιποίηση Προσώπου

Τα βήματα περιποίησης που πρέπει να τηρούμε είναι:

1) Ξεκινάμε αρχικά με το γαλάκτωμα μας, το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της επιδερμίδας μας και με απαλές κινήσεις το τρίβουμε ώστε να αφαιρέσουμε, την λιπαρότητα (αν την έχετε) και το καυσαέριο. Ο κάθε τύπος δέρματος πρέπει να παρέχει και το κατάλληλο γαλάκτωμα του. Αφαιρούμε το γαλάκτωμα με ένα βαμβάκι ή με σφουγγαράκι αισθητικής και ρίχνουμε νερό για να φύγει τελείως το προϊόν καθαρισμού. ( Αν έχετε μακιγιαριστεί ίσως χρειαστεί και περισσότερες φορές η τοποθέτηση γαλακτώματος.)

2) Έπειτα τοποθετούμε τη λοσιόν μας η οποία επαναφέρει το Ph της επιδερμίδας στα φυσιολογικά επίπεδα. Η λοσιόν πρέπει να είναι και αυτή κατάλληλη για τον τύπο του δέρματός σας. Την τοποθετούμε σε όλη την επιφάνεια της επιδερμίδας εκτός από τα μάτια με ένα βαμβάκι ταμποναριστά.

3) Στη συνέχεια τοποθετούμε τη κρέμα προσώπου μας και την κρέμα ματιών μας. Αν κάποιες γυναίκες έχετε Serum τοποθετείτε πρώτα το serum σας και έπειτα την ενυδατική σας . Η κρέμα ματιών τοποθετείται και κάτω από τα μάτια αλλά και επάνω, δεν ασκούμαι πίεση στα μάτια μας. Οι επιλογές σε κρέμες ματιών είναι πολλές, καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε την αισθητικό σας.

4) Τέλος μπορείτε μετά από την περιποίηση προσώπου σας να μακιγιαριστείτε χωρίς κανέναν φόβο, εφόσον έχετε ακολουθήσει τα παραπάνω βήματα.

Στη σελίδα www.creamofnature.gr θα βρείτε Πακέτα προσφορών περιποίησης προσώπου και πολλά δώρα.

Ευχαριστούμε την Κα. Σιαραγγού Ζωή Κοσμετολόγο και Αισθητικό της εταιρίας La vie Naturelle για το άρθρο και τις συμβουλές περιποίησης που μοιράστηκε μαζί μας!