6 Top Trends: Μοδα Φθινοπωρο 2016 Χειμωνας 2017

Top Trends: Μoδα Φθινοπωρο 2016 Χειμωνας 2017

Οι εβδομάδες μόδας τελείωσαν, και από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Παρίσι, πολλές νέες τάσεις αναδείχτηκαν. Η δεκαετία των 8Ο’s είναι η πλέον δημοφιλής που φέρνει μαζί της glamorous λεπτομέρειες, total glossy και λαμπερά υφάσματα όπως μεταλλικά, lurex και sequined. Από τα πρόσφατα shows που παρακολουθήσαμε ξεχωρίσαμε 6 τάσεις που θα είναι και οι κορυφαίες της σεζόν για τη μοδα φθινοπωρο 2016 χειμωνας 2017.

Για να δεις αναλυτικά όλες -και τις 21- τάσεις Μόδας Φθινόπωρο/Χειμώνας 2016-2017 πάτησε εδώ

6 Top Trends: μοδα φθινοπωρο 2016 χειμωνας 2017

#1. Glossy & Vinyl

Top Trends: μοδα φθινοπωρο 2016 Χειμωνας 2017
Isabel Marant, Lacoste, Lacoste, Nina Ricci

Αν επιθυμείς κάτι απελευθερωμένο, σέξι και διαφορετικό, τότε η τάση του Glossy & Vinyl είναι η καλύτερη επιλογή για σένα! Τα Glossy & Vinyl υφάσματα θα είναι στα Top Trends για τη μoδα φθινοπωρο 2016 χειμωνας 2017.
Glossy & vinyl υφάσματα αλλά και glossy Μακιγιάζ είδαμε σε πολλά runways: μάξι παλτό -όπως είδαμε στον οίκο Valentino, μέχρι και φορέματα – στον οίκο Lacoste. Biker jackets μέχρι και ζιβάγκο μπλούζες -στον οίκο Tome, και μίνι φούστες μέχρι κόκκινα PVC παντελόνια- των οίκων Isabel Marant και Louis Vuitton. Ακόμα, τα χρωματιστά Glossy outfits της Lacoste έδωσαν άλλη χάρη σε αυτό το οπτικά σκληρό ύφασμα.
Θα το βρείτε και στις collection Dior, Loweve, Lanvin, Martin Margiela, Saint Laurent, Rodarte, Nina Ricci κ.α.

#2. Velvet – Βελούδο

Top Trends: μοδα φθινοπωρο 2016 Χειμωνας 2017
Monse, Valentino, Vanessa Seward, Alberta Ferretti

Το βελούδο έκανε ένα δυναμικό comeback με το βαθύ μπλε χρώμα των Οίκων Prada, Ralph Lauren and Vanessa Seward. Το βελούδο όμως γενικότερα, που ανήκει στα TOP trends μοδα φθινοπωρο 2016 Χειμωνας 2017, έχει κάτι για όλους: Σκούρες αποχρώσεις του πράσινου και μπλε, βαθύ κίτρινο-μουσταρδί αλλά και βελούδινα παστέλ. Είδαμε κοστούμια για σούπερ lux workwear outfits αλλά και puffer βελούδινα παλτό από τον Οίκο Stella McCartney. Εντυπωσιαστήκαμε με τα μαξι βελούδινα φορέματα του Οίκου Valentino και το Sleepwear suit της Alberta Ferretti, όπου συνδυάζουν την καθημερινή άνεση με την πολυτέλεια!

#3. Metallic & Galactic Shine

Top Trends: μοδα φθινοπωρο 2016 Χειμωνας 2017
Altuzarra, Michael Kors, Nina Ricci, Dolce & Gabbana

Top Trends: μοδα φθινοπωρο 2016 Χειμωνας 2017

Στις μεταλλικές υφές και Λάμψεις που τις είδαμε και αγαπήσαμε πολύ το καλοκαίρι του 2016, προστίθενται ακόμα οι γαλαξιακές λάμψεις και οι πούλιες στα υφάσματα. Αυτή η Glamorous υφή και όψη αλλά ακόμα και οι γραμμές των Οίκων, μας ταξιδεύουν σε άλλες εποχές του παρελθόντος ή και σε αυτές που πιθανόν, να μην έχουμε ζήσει ακόμα. Οι Collection Balenciaga, Dolce & Gabbana, Nina Ricci και Michael Kors έδωσαν φανταχτερά φινιρίσματα με εντυπωσιακές λάμψεις. Ενώ οι μεταλλικές πούλιες (sequined) και mirror effects του Οίκου Altuzarra έδωσαν ένα νέο haute Bohemian look. Metallic & Galactic Shine outfits είδαμε ακόμα στους Οίκους Saint Laurent by Hedi Slimane, Valentino, J.W.Anderson κ.α.

#4. Satin & Silk – Σατέν & Μεταξωτά Υφάσματα

Top Trends: μοδα φθινοπωρο 2016 Χειμωνας 2017
Alberta Ferretti, Calvin Klein, Celine, Louis Vuitton

Το σατέν έκανε την εμφάνισή του το καλοκαίρι του 2016 με τη Muccia Prada να εμφανίζει τα πρώτα outfits με nightwear πάνω από τα ρούχα (δηλαδή ρούχα που φοράμε στον ύπνο, νεγκλιζέ, πάνω από τα κανονικά). Αυτή η τάση συνεχίζεται με τον ίδιο τρόπο στη μοδα φθινοπωρο 2016  Χειμωνας 2017 στην πιο elegant εκδοχή του. Σατέν σε συνδυασμό με δαντέλα  που μας θυμίζουν κατά κύριο λόγο τα nightwear, αλλά και κομψά μάξι σατέν φορέματα ή κοστούμια, κάποια συνδυασμένα με βελούδο, γουνα ή άλλα υφάσματα πολυτελείας.

#5. Pleats – Τα αγαπημένα Vintage Πλισέ

Top Trends: μοδα φθινοπωρο 2016 Χειμωνας 2017
Celine, Salvatore-Ferragamo, Valentino, Loewe

Ένα trend που αγαπήσαμε τόσο τον περασμένο καιρό όσο και αυτήν την χειμερινή σεζόν είναι τα πλισέ υφάσματα. Ίσως επειδή θυμίζει κάτι από την μόδα της δεκαετίας του ’30, ή απλά επειδή είναι από μόνο του ένα κομμάτι που αποπνέει συγκαλυμμένη θηλυκότητα και γοητεία. Πρόκειται σίγουρα πάντως για το ρούχο κλειδί της φετινής μόδας φθινοπωρο/χειμώνα 2016-2017.

#6. Prints & Patterns

Top Trends: μοδα φθινοπωρο 2016 Χειμωνας 2017
Emilio Pucci, Salvatore Ferragamo, Versace, Mary Katrantzou
Top Trends: μοδα φθινοπωρο 2016 Χειμωνας 2017
Emilio Pucci, Dolce & Gabbana, Balenciaga, Salvatore Ferragamo

Τέλος, Prints & Patterns σε ολόκληρο το σύνολο, ακόμα και στα καλσόν, είναι τοπ Τάση για τη μοδα φθινοπωρο 2016 χειμωνας 2017. Ξεκινώντας από το Tartan και το checkered καρό έως τις ρίγες που ακολουθούν φέτος όλη τη σεζόν πολλοί σχεδιαστές, τα patterns θα γεμίσουν τα καθημερινά μας Outfits με στυλ και άποψη. Επίσης, animal prints, floral, pop, γεωμετρικά και Optical Illusions prints θα μας κρατήσουν σε εγρήγορση για fashion συνδυασμούς.