Τέλεια Σιλουέτα για το Φετινό Ρεβεγιόν – Δες πώς;

Ναι, είναι κάπως νωρίς για τις ετοιμασίες του ρεβεγιόν, όχι όμως και για την σιλουέτα σου, καθώς θέλεις να είσαι κούκλα εκείνο το βράδυ! Ακολούθησε πιστά τις παρακάτω οδηγίες για να κάνεις θραύση!

Κάνε σύμμαχό σου το νερό: Ήξερες ότι πολλές φορές διψάμε ωστόσο ο εγκέφαλος δίνει εντολή ότι θέλουμε φαγητό; Το αποτέλεσμα είναι να τρώμε χωρίς ουσιαστικά να το έχουμε ανάγκη! Έτσι νιώθουμε φούσκωμα και φυσικά φορτώνουμε τον οργανισμό μας με περιττές θερμίδες. Πίνε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα. Ακούγονται πολλά, αλλά δεν είναι! Επίσης μην ξεχνάς τα ροφήματα: τσάι, χαμομήλι, λουίζα (που είναι και λιποδιαλυτική), ακόμη και ο δυόσμος, θα σε βοηθήσουν στην extra κατανάλωση υγρών!

Προσοχή: Μην συμπεριλαμβάνεις στα υγρά τους καφέδες που καταναλώνεις. Ο καφές προκαλεί συχνοουρία κι έτσι αφυδατώνεσαι πιο εύκολα!

Όχι στο βραδινό φαγητό: Προσπάθησε να μην τρως πέρα από τις 9 το βράδυ. Ο οργανισμός μας δουλεύει ασταμάτητα όλη την ημέρα κι εκεί που πάει να ξεκουραστεί… του πασάρεις μια καρμπονάρα. Άσε το σώμα σου να ηρεμήσει αρκετές ώρες πριν το πρωινό γεύμα!

Πρωινό γεύμα: Μια και το αναφέραμε… μην το παραλείπεις! Επίσης να ενημερώσουμε ότι πρωινό δεν είναι ο καφές και τα 2 τσιγάρα που κάνεις… Πριν το καφεδάκι σου μπορείς να φας γιαούρτι, φρούτα, ξηρούς καρπούς, ψωμάκι ή φρυγανιές, αυγό, ή τοστάκι με ντομάτα! Προς Θεού, δεν εννοούμε όλα μαζί… Για παράδειγμα ένα πολύ καλό πρωινό είναι ένα κομμάτι παστέλι (δες μια ωραία συνταγή για να το φτιάχνεις και μόνη σου), και δύο φρούτα.

Προσοχή στους χυμούς: Εννοείται ότι είναι προτιμότερο να στύψεις πορτοκάλια από το να αγοράσεις χυμό του εμπορίου καθώς περιέχει πολλή ζάχαρη και σχεδόν καθόλου φυτικές ίνες. Παρ’ όλα αυτά, για να φτιάξεις έναν χυμό, θα χρειαστείς τουλάχιστον 4 φρούτα. Άρα καταναλώνεις περισσότερες θερμίδες χωρίς να το καταλαβαίνεις. Αντίθετα, φάε δύο φρούτα και θα δεις πόσο εύκολα θα χορτάσεις!

Συχνότητα γευμάτων: Είναι από τις πιο σημαντικές οδηγίες για μια ισορροπημένη διατροφή και απώλεια βάρους. Φρόντισε να παίρνεις τα γεύματά σου ανά 3 με 4 ώρες. Με αυτόν τον τρόπο «ξυπνάς» τον μεταβολισμό σου και κάνεις περισσότερες καύσεις.

«Το πρωί φάε σαν βασιλιάς. Το μεσημέρι σαν άρχοντας και το βράδυ σαν φτωχός»: Να μια πολύ ωραία και σοφή συμβουλή. Πολλές φορές δεν παίζει τι τρώμε αλλά πόσο τρώμε. Καλό είναι όσο περνούν οι ώρες, οι ποσότητες να μειώνονται. Απόφυγε τους υδατάνθρακες μετά τις 4 το απόγευμα και κατανάλωνε καθημερινά 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών. Με λίγα λόγια, 3 φρούτα και 2 σαλάτες με τα γεύματά σου. Έτσι, θα χορταίνεις πιο εύκολα και δεν θα πέφτεις με τα μούτρα στο φαγητό το βράδυ.

Λιγότερο κρέας: Το κρεατάκι το χρειαζόμαστε αλλά με μέτρο. Πίστεψέ μας, οι παππούδες μας που έτρωγαν κόκκινο κρέας κάθε Κυριακή, δεν έπαθαν απολύτως τίποτα. Βάλε στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα μία φορά κοτόπουλο και μία ψάρι και για τις υπόλοιπες μέρες στηρίξου σε ό,τι φυτρώνει: όσπρια, φασολάκια, κολοκυθάκια, μελιτζάνες, σπανάκι, λάχανο και ό,τι άλλο σου αρέσει. Οι φυτικές ίνες τους θα καθαρίσουν τον οργανισμό σου και θα φροντίσουν για την σωστή λειτουργία του εντέρου (Θέλεις ή δε θέλεις κοιλιά – πλάκα;).

Άσκηση: Θλιβερά τα νέα… αν δεν ξεκουνήσεις από τον καναπέ, είναι λίγο δύσκολο να χάσεις τα κιλά που θέλεις. Αλλά και να τα χάσεις, το δέρμα σου θέλεις να είναι χαλαρό; Ξεκίνα το καθημερινό περπάτημα ή ελαφρύ τρέξιμο για περίπου μισή ωρίτσα. Αν βαριέσαι να βγεις από το σπίτι… εξοπλίσου με ένα στρώμα γυμναστικής, βαράκια και το… youtube! Θα βρεις αμέτρητα προγράμματα που θα σφίξουν το κορμί σου και θα χάσεις πόντους!