6 Tips για να Αποφύγετε τα Μαλλιά Πυραμίδα!

Στο προηγούμενο άρθρο είδαμε τους λόγους που τα μαλλιά μας παρουσιάζουν το φαινόμενο της πυραμίδας, δηλαδή περισσότερο όγκο στο κάτω μέρος του κεφαλιού από ότι στη ρίζα. Πολλές φορές το έντονο φριζάρισμα είναι η αιτία που κάνει το κεφάλι μας να μοιάζει με πυραμίδα. Πάμε να δούμε 6 Tips για να Αποφύγετε τα Μαλλιά Πυραμίδα.

1. Ενυδατώστε τα μαλλιά σας όσο μπορείτε περισσότερο
Χρησιμοποιήστε σε κάθε λούσιμο, express μάσκα μαλλιών αποφεύγοντας την επαφη με τη ρίζα.

2. Μια φορά την εβδομάδα κάντε θεραπεία των 30 λεπτών στα μαλλιά σας.6 Tips για να Αποφύγετε τα Μαλλιά Πυραμίδα!

3. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό σαμπουάν στις ρίζες των μαλλιών και διαφορετικό στις άκρες. Για τη ρίζα δοκιμάστε να χρησιμοποιήστε σαμπουάν για όγκο, ενώ για τα υπόλοιπα, σαμπουάν κατά του φριζαρίσματος.

4. Καθαρίστε τις κατεστραμένες άκρες των μαλλιών σας και την ψαλίδα.

5. Βρείτε το κατάλληλο κούρεμα που ταιριάζει  στα μαλλιά σας.

Η πιο γνωστή  μέθοδος για την καταπολέμηση του φαινομένου της πυραμίδας σε σγουρά, σπαστά μακριά μαλλιά περιλαμβάνει την αφαίρεση όγκου από τις άκρες των μαλλιών. Το φιλάρισμα είναι μία τεχνική για να μειωθεί ο όγκος από τα σημεία που υπερισχύει. Επιπλέον το φιλάρισμα αναζωογονεί τα μαλλιά , αφαιρεί το βάρος και τα κάνει να είναι ανάλαφρα χωρίς να αφαιρεί το μήκος τους. Τα μαλλιά αποκτούν στιλ και κίνηση.

6. Τεχνική κουρέματος
Για να γίνει σωστά η αφαίρεση του όγκου, η κοπή των μαλλιών πρέπει να είναι παράλληλη με την κατεύθυνση που έχουν τα λέπια της τρίχας. Διαφορετικά το κόψιμο αν γίνει βίαια, μπορεί να ανοίξει τα λέπια και τα μαλλιά να φριζάρουν.
Για να ενημερωθείτε σχετικά με τις τεχνικές φιλαρίσματος των μαλλιών, διαβάστε το άρθρο μας ” Οδηγός για τέλεια φιλαριστά μαλλιά” και βρείτε την τεχνική που σας ταιριάζει.

Μην διστάσετε να γράψετε τα σχόλια σας και τυχόν απορίες…