Αποτρίχωση με Κλωστή – Κάντο Μόνη σου

αποτριχωση με κλωστη καντο μονη σου

Πως θα κάνεις μόνη σου αποτρίχωση με κλωστή; Με αυτό τον οδηγό σύντομα θα μπορείς να κάνεις μόνη σου αποτρίχωση με κλωστή, που εκτός ότι είναι της μόδας παρουσιάζει και άλλα σημαντικά πλεονεκτήματα.
Η αποτριχωση με κλωστη είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να αφαιρείς ανεπιθύμητες τρίχες στο πρόσωπο, την κοιλιά, το στήθος και γενικά όταν υπάρχουν τρίχες σε μικρή επιφάνεια – με την προϋπόθεση ότι δεν είναι πολύ σκληρές.
Η αποτριχωση με κλωστη έχει μεγαλύτερη διάρκεια από κάθε άλλο είδος ημι-μόνιμης αποτρίχωσης από 2 εβδομάδες έως 1 μήνα και επίσης, δεν καταπονείται το δέρμα κατά τη διάρκεια αφαίρεσης των τριχών, που είναι πολύ σημαντικό.

Αποτριχωση με κλωστη διαδικασία.

Καταρχήν να σας πω ότι αν δεν το έχετε επιχειρήσει ποτέ ξανά, προτιμήστε να αποτριχώσετε μία περιοχή όπως η κοιλιά ή το άνω χείλος, γιατί αν επιχειρήσετε να κάνετε αποτρίχωση στα φρύδια χωρίς την κατάλληλη εμπειρία, θα μείνετε χωρίς φρύδια. Με τον καιρό, που θα έχετε γίνει expert, δοκιμάστε το, αφού πρώτα διαβάσετε καλά τον οδηγό για το ιδανικό σχήμα φρυδιών.

  • Καθαρίστε την περιοχή που θα αποτριχώσετε με λοσιόν ή οινόπνευμα.
  • Πάρτε μία κλωστή ραπτικής (όχι συνθετική γιατί πονάει, ούτε να είναι απαλή σαν βαμβάκι γιατί κόβεται εύκολα… μία ενδιάμεση κατάσταση), κόψτε ένα κομμάτι, τόσο ώστε να τυλίγεται 3 φορές γύρω από την ανοιχτή παλάμη σας – εικόνα 1.
  • Στη συνέχεια ενώστε τις 2 άκρες της κλωστής με έναν κόμπο -εικόνα 2.
  • Κρατήστε την κλωστή ανοιχτή και τεντωμένη με τα δύο σας χέρια.
  • Κάντε 4 κύκλους με το ένα σας χέρι ώστε η κλωστή ανάμεσα από τα χέρια σας να πάρει τη μορφή χιαστή – εικόνα 3. Προσπαθήστε, ο κόμπος που δημιουργήσατε για να ενώσετε τις 2 άκρες της κλωστής, να βρίσκεται πάντα σε ένα από τα δύο χέρια σας και όχι στο κενό, κοντά στο χιαστή.
  • Προσπαθήστε, τώρα, με το άνοιγμα των δακτύλων σας εναλλάξ (μία το ένα χέρι, μία το άλλο), να μεταφέρεται το ‘χιαστή’ της κλωστής μία δεξιά και μία αριστερά. Αυτές είναι οι κινήσεις που θα κάνετε όταν τοποθετήσετε την κλωστή στο δέρμα για να αφαιρέσετε τρίχες.
  • Στην ουσία, οι τρίχες παγιδεύονται μέσα στον ‘χιαστή’ και στη συνέχεια φεύγουν, όταν εσείς ανοίγετε τα δάχτυλά σας για να τον μετακινήσετε δεξιά ή αριστερά.
  • Θυμηθείτε, όταν τοποθετήσετε την κλωστή (το σημείο του χιαστή) στο δέρμα, να πιέσετε με την κλωστή το σημείο που είναι να αφαιρεθούν οι τρίχες – Εικόνα 4.
  • Να αλλάζετε συχνά την κλωστή γιατί γίνεται λιπαρή κατά τη διάρκεια της αποτρίχωσης και σταματάει να αφαιρεί τρίχες.
Εικόνα 1                                  Εικόνα 2
Εικόνα 3
Εικόνα 4  – Τεχνητό παράδειγμα

Η διαδικασία σε βίντεο

1) Στο πρώτο βίντεο βλέπουμε πληροφορίες και αποτρίχωση φρυδιών

2) Στο δεύτερο βίντεο βλέπουμε αποτρίχωση άνω χείλους

Αν έχεις οποιαδήποτε απορία άφησε το σχόλιό σου! Καλή επιτυχία!

12 Comments

Comments are closed