Το Ιδανικό Σχημα Φρυδιων που Ταιριάζει στο Πρόσωπο σου!

Τα φρύδια είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία του προσώπου γιατί με ένα ιδανικό σχήμα τους (ανάλογα με το πρόσωπο) είναι εφικτό να καλύψουμε ατέλειες από τα άλλα χαρακτηριστικά του προσώπου.  Επίσης, κάνουν την όψη μας νεότερη, αναδεικνύουν τα μάτια ή αντίθετα, χαλάνε το βλέμμα και την όψη τους αν έχουν λανθασμένο σχήμα.
Τα πολύ λεπτά φρύδια αλλοιώνουν τη νεανική όψη, τα πολύ χοντρά κρύβουν τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά μας. Τα κοντά φρύδια (δεν καλύπτουν το μάτι) είναι αντιαισθητικά, ενώ τα πολύ μακριά στην άκρη κάνουν τα μάτια μας να δείχνουν στρογγυλά και πεσμένα.

Είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε ποιο είναι το «ιδανικό» σχημα φρυδιων, πώς και μέχρι ποιο σημείο είναι δυνατόν να επέμβουμε στο αρχικό τους σχήμα, πριν πάρουμε την απόφαση να το επιχειρήσουμε μόνες μας.

ΙΔΑΝΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΦΡΥΔΙΩΝ

Η αρχή των φρυδιών (εσωτερικό άκρο) βρίσκεται στην προέκταση της νοητής ευθείας γραμμής, που περνά από τα πτερύγια της μύτης και την εσωτερική γωνία των ματιών (Α).

  • Το ψηλότερο σημείο του τόξου των φρυδιών, πρέπει να βρίσκεται πάνω στην ευθεία, που περνά από το πτερύγιο της μύτης και την εξωτερική άκρη της κόρης ή της ίριδας του ματιού (Β).
  • Το εξωτερικό άκρο τους βρίσκεται στην προέκταση της νοητής ευθείας γραμμής που περνά από τα πτερύγια της μύτης και την εξωτερική γωνία των ματιών (C).
  • Η αρχή και το τέλος των φρυδιών βρίσκονται περίπου στην ίδια οριζόντια ευθεία (D) ή το εξωτερικό άκρο τους να βρίσκεται ψηλότερα από το εσωτερικό για να χαρακτηρίζονται από ανοδικότητα.

Τα ωραία όμως φρύδια , δεν αρκεί να είναι μόνο καλοσχηματισμένα, θα πρέπει να παρουσιάζουν και κάποια άλλα χαρακτηριστικά, που έχουν σχέση με το πάχος και την πυκνότητά τους.

  • Τα φρύδια πρέπει να είναι πιο πλατιά στην αρχή και να λεπταίνουν σταδιακά και ομοιόμορφα προς το τέλος.
  • Η πυκνότητα των τριχών να είναι ομοιόμορφη σε όλο το μήκος τους.
  • Οι τρίχες να έχουν κανονικό μήκος – ούτε μακριές αλλά ούτε και κοντές.

Για να πετύχεις ένα ιδανικό σχημα φρυδιων που να ταιριάζει στα χαρακτηριστικά σου , να λάβεις υπόψιν σου και τα παρακάτω:

Αν τα μάτια σου έχουν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, μην αφαιρείς τις τριχούλες από την εσωτερική τους μεριά
Αν τα μάτια σου είναι πολύ κοντά μεταξύ τους, αφαίρεσε περισσότερες τρίχες από την εσωτερική μεριά για να μεγαλώσεις την απόσταση, χωρίς υπερβολές όμως.
Αν έχεις μεγάλα μάτια, διατήρησε και μεγάλα φρύδια, όχι λεπτά που θα χαθούν από τον όγκο των ματιών σου.
Αν έχεις μικρά μάτια, μετατόπισε το ψηλότερο σημείο του τόξου προς τα έξω
Αν έχεις μεγάλο μέτωπο, κάνε ένα έντονο τόξο. Επίσης, κράτησε τα σχετικά παχιά.
Αν έχεις κοντό μέτωπο, διατήρησε ένα σχήμα λεπτό και όσο μπορείς μικρό τόξο, σχεδόν ευθεία γραμμή.
Αν τα μάτια σου είναι καθοδικά -που σημαίνει και καθοδικό φρύδι- αφαίρεσε τρίχες από το εξωτερικό τους άκρο και από κάτω (πάλι εξωτερικά) ώστε να γίνουν οριζόντια

Ιδανικό σχημα φρυδιων ανάλογα με το προσώπο σου

Οβάλ πρόσωπο: ακολούθησε τους κανόνες για το ιδανικό σχήμα.

σχημα φρυδιων
Tyra Banks
http://hollywoodnose.com

Οβάλ μακρύ: Διατήρησε ένα έντονο τόξο και οριζόντια γραμμή (η εξωτερική και εσωτερική άκρη του φρυδιού να βρίσκονται στην ίδια ευθεία). Επίσης, να είναι σχετικά παχιά, όχι λεπτά.

 
σχημα φρυδιων
Megan Fox
http://jodiojo.com

Τετράγωνο: Ιδανικά διατήρησε ένα σχήμα χωρίς γωνίες αλλά με γλυκιά καμπύλη στο τόξο. Μπορείς να το κάνεις και ελαφρώς ανοδικό (η εξωτερική άκρη να είναι πιο ψηλά από την εσωτερική), για να δώσεις ύψος.

Jessica Simpsonbeauty.about.com

Ορθογωνικό. Ισχύει ότι και στο τετράγωνο, αλλά σε αυτή την περίπτωση, καλό είναι τα φρύδια να μην είναι λεπτά.

sandra-bullock 
glamour.com

Στρογγυλό πρόσωπο: Χρειάζεσαι ένα οριζόντιο σχήμα με ευδιάκριτη γωνία στο τόξο, σε καμία περίπτωση στρογγυλό. Το πάχος του να είναι ανάλογο με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά. Όπως βλέπεις στη φωτογραφία, η Cameron Diaz, έχει ένα ιδανικό σχήμα για το πρόσωπό της.

Cameron Diaz 
examiner.com

Σχήμα καρδιάς: διατηρήστε όσο το δυνατόν πιο οριζόντιο σχήμα (η μέσα και έξω άκρη στην ίδια ευθεία) με μία μικρή καμπύλη στο τόξο ή και καθόλου.

Katie Holmes
http://www.feelny.net/
 

Διαμάντι: Το σχήμα των φρυδιών να είναι οριζόντιο με καμπύλη στο τόξο για να ισορροπήσουμε τις γωνίες που παρουσιάζει το πρόσωπο.

 
linda-evangelista
dailystab.com