Οδηγός Ομορφιάς: πως να Αποκτήσεις Γκρι Μαλλιά

γκρι μαλλιά βαφή

Κάτι έχω πάθει τώρα τελευταία και γράφω συνέχεια για τα γκρι μαλλιά. Μάλλον έχω αρχίσει και τα θέλω κι εγώ. Σήμερα διάλεξα να γράψω για τη διαδικασία που ακολουθείται όταν θέλουμε να βάψουμε τα μαλλιά μας γκρι και ποιες είναι οι πιο γνωστές βαφές για γκρι μαλλιά. Ίσως έχετε σκεφτεί και εσείς να κάνετε μια τέτοια αλλαγή αλλά ο φόβος της άγνοιας να μη σας αφήνει. Εδώ λοιπόν, θα λύσουμε τις απορίες σας και θα σας ενημερώσουμε για τη διαδικασία που θα ακολουθήσει ο/η κομμωτής/τρια που θα σας αλλάξει το look…. Αλλά και για το πως μπορείς μόνη σου να ανανεώσεις τη γκρι βαφή στη ρίζα και στα μαλλιά.

Πριν την αλλαγή

  1. Βοήθησε τον κομμωτή σου προετοιμάζοντας τα μαλλιά σου γι αυτή την αλλαγή. Πριν βρεθείς στο κομμωτήριο για τα βάψεις τα μαλλιά σου γκρι, φρόντισε 1 μήνα νωρίτερα να τα προετοιμάσεις και να τα ενυδατώσεις. Επισκέψου το κομμωτήριο για 2 θεραπείες βαθιάς ενυδάτωσης και μέχρι την ημέρα της αλλαγής να βάζεις μάσκα σε κάθε λούσιμο. Να κουρεύεις τα μαλλιά σου τακτικά και να αποφύγεις να τα βάψεις για αρκετό διάστημα πριν.
  2. Μίλησε με τον κομμωτή σου για πιθανές απορίες σου και καταλήξτε στην απόχρωση του γκρι γιατί όπως καταλαβαίνεις οι επιλογές είναι πολλές. Δες εδώ τις: 50 Αποχρώσεις του Γκρι…. για να Ροκάρεις το Trend στα Μαλλιά σου
  3. Ενημερώσου για το χρόνο της διαδικασίας και το κόστος αυτής ώστε να έχεις μία πλήρη άποψη
  4. Προετοιμάσου ψυχολογικά γιατί η αλλαγή θα είναι μεγάλη

Η Επαγγελματική Διαδικασία Βαφής για Γκρι Μαλλιά

Ξεκινώντας να αναλύουμε αυτή τη διαδικασία πρέπει να σκεφτείς αν θέλεις να υποστούν τα μαλλιά σου αυτή την ταλαιπωρία γιατί με τέτοια χρώματα το ντεκαπάζ δεν το γλιτώνεις.

Βήμα 1. Bleaching ή αλλιώς Ξάνοιγμα ή Ντεκαπάζ

Τα γκρι μαλλιά επιτυγχάνονται πάνω σε πολύ ανοιχτό ξανθό χρώμα μαλλιών, ιδανικά σε λευκό-silver. Μέχρι να φτάσεις σε αυτή την ανοιχτή βάση θα μπεις στη διαδικασία του ντεκαπάζ. Όσο πιο σκούρα είναι τα μαλλιά, τόσο πιο μεγάλη η ταλαιπωρία τους. Αν τα μαλλιά δεν ανοίξουν αρκετά με την πρώτη εφαρμογή ντεκαπάζ ίσως χρειαστείς και δεύτερη φορά.

Γκρι Μαλλιά διαδικασία βαφής

source

Βήμα 2. Εξουδετέρωση Κίτρινων Αποχρώσεων 

Ο κομμωτής στη συνέχεια – αν κρίνει απαραίτητο αυτό το στάδιο- θα εφαρμόσει ένα μείγμα στα μαλλιά σας το οποίο θα εξουδετερώσει τις κίτρινες αποχρώσεις. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί είτε με ρεφλέ από μοβ βαφή είτε με toner.  Δες εδώ τι ακριβώς είναι τα toners για ξανθά μαλλιά και πως λειτουργούν

Το μείγμα θα εφαρμοστεί σε νωπά μαλλιά και θα μείνει από 10-30 λεπτά πριν λουστείς για την επόμενη εφαρμογή της βαφής.

Βήμα 3. Γκρι Βαφή

Τώρα, ο κομμωτής θα εφαρμόσει σε στεγνά μαλλιά τη γκρι βαφή η οποία θα μείνει για 30-40 λεπτά στα μαλλιά σας. Σε αυτό το στάδιο μπορείτε να φαντάζεστε κάπως το τελικό αποτέλεσμα που όμως όταν στεγνώσει και στιλιζαριστεί θα γίνει πολύ πιο εντυπωσιακό.

Βήμα 4. Στέγνωμα και Styling

Μπορεί το styling των μαλλιών να μας είναι οικείο σαν όρος όμως πρέπει να σκεφτούμε ότι τα γκρι χρώματα μαλλιών ζητάνε απαραίτητα το styling όπως και το μακιγιάζ. Είναι κάτι που θα πρέπει να εντάξεις στην καθημερινότητά σου.

Το hairstyling είναι αυτό που θα αναδείξει το γκρι χρώμα των μαλλιών σου και θα το κάνει να δείχνει εντυπωσιακό, λαμπερό και υγιές.

Πως θα βάψεις μόνη σου τις Ρίζες και να ανανεώσεις το Γκρι Χρώμα

  1. Χώρισε τα μαλλιά σου σε 4 τμήματα σαν έναν σταυρό στο κεφάλι. Δηλαδή μία χωρίστρα που ξεκινάει από τη μέση του μετώπου και φτάνει ως το σβέρκο. Και μία άλλη χωρίστρα που ξεκινάει από το ένα αφτί και καταλήγει στο άλλο. Άρχισε να χωρίζεις λεπτές τούφες για να περάσεις ντεκαπάζ (προϊόν ξανοίγματος) με πινέλο ξεκινώντας από τα πίσω τμήματα και καταλήγοντας στα μπροστινά. Ακολούθησε τη διαδικασία που αναφέρεται εδώ για τη δοσολογία και το χρόνο παραμονής του ντεκαπάζ.
  2. Στη συνέχεια χρησιμοποίησε toner για να εξουδετερώσεις τις κίτρινες αποχρώσεις αν χρειάζεται. Δες τη διαδικασία εδώ.
  3. Τέλος, στέγνωσε τα μαλλιά και πέρνα τη γκρι βαφή σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης της.

Ποιες βαφές να χρησιμοποιήσεις για να αποκτήσεις γκρι μαλλιά

γκρι μαλλιά βαφή

Δεν τις γνωρίζουμε όλες όμως με τις παρακάτω σίγουρα θα έχεις το γκρι χρώμα που θέλεις.

  • Color charm 050 wella
  • Berina A21
  • ColourFreedom Metallic Glory
  • Pravana Chromasilk vivid silver

Συντήρηση του Γκρι χρώματος Μαλλιών

  • Χρησιμοποίησε σαμπουάν και κοντίσιονερ χωρίς αλάτι (sulfate-free)
  • Χρησιμοποίησε σαμπουάν κατά του κιτρινίσματος των μαλλιών τύπου silver
  • Να βάφεις τη ρίζα στην ώρα της. Όσο περισσότερο αφήνεις τη ρίζα να βγαίνει τόσο η εργασίες που θα πρέπει να κάνεις για να επαναφέρεις το χρώμα θα είναι πιο απαιτητικές.
  • Κάθε 2 εβδομάδες να κάνεις ρεφλέ με τη γκρι βαφή όπως παρακάτω:

Αναμιγνύεις τη βαφή με το οξυζενέ όπως αναγράφεται στη συσκευασία και προσθέτεις μία δόση από τη μαλακτική σου. Εφαρμόζεις μετά το λούσιμο. Αφήνεις για 5-10 λεπτά κάνοντας απαλό μασάζ να πάει παντού το μείγμα και ξεπλένεις σχολαστικά

Για οποιαδήποτε απορία άφησέ μας το σχόλιό σου. Καλή επιτυχία!