FLORA

Καλώς Ήρθατε!

Είμαι η Ντορίτα και ανάμεσα στη διαδρομή της συζύγου, της μάνας & της εργαζόμενης γυναίκας, στρίμωξα και την αγάπη μου για τις γλυκές & αλμυρές λιχουδιές.. Το μότο μου είναι “Η κουζίνα θέλει αγάπη και φαντασία”… γι’αυτό πειραματίζομαι συνεχώς με νέες γεύσεις τις οποίες θέλω να μοιράζομαι μαζί σας.

ΓΛΥΚΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ

Μία Τούρτα Τσαντάκι από Βουτυρόκρεμα

Μία Τούρτα Τσαντάκι από Βουτυρόκρεμα

Δουλεύεται πιο εύκολα από ζαχαρόπαστα και χρειάζεται λιγότερο χρόνο. Μία τούρτα τσαντάκι χειρός από βουτυρόκρεμα για να γιορτάσεις τα δικά σου γενέθλια ή της φίλης σου παρέα με μια τούρτα από το αγαπημένο…

Σοκολατάκια με ξηρούς Καρπούς και Μαύρη Σοκολάτα

Σοκολατάκια με ξηρούς καρπούς τα γνωστά ως βραχάκια. Μία πανεύκολη συνταγή που πολλοί από μας την αγαπάμε! Θα την βρείτε στο διαδίκτυο σε διάφορες παραλλαγές ανάλογα το προσωπικό γούστο του καθενός, αλλά τα…

Ντιπ Γουακαμόλε

Το Γουακαμόλε είναι ένα ντιπ Μεξικάνικης προέλευσης, έχει πλούσια γεύση και το κύριο συστατικό του είναι το αβοκάντο. Χρησιμοποιείται ως συνοδευτικό με κράκερς, νάτσος, αλείψτε το πάνω σε μία ψημένη τορτίγια και…

Ρατατούιγ το Ελληνικό Μπριάμ που έγινε Ταινία!! η Τέλεια Συνταγή της Ντορίτας

Στη Νότια Γαλλία το λένε ρατατούιγ και στην Ελλάδα μπριάμ. Ένα πολύ νόστιμο φαγητό και δεν είναι καθόλου τυχαίο που έγινε ταινία!! Μόλις το βγάλετε ζεστό-ζεστό απ’το φούρνο, βάλτε πάνω λίγη φρέσκια…

1 Shares

Αιγυπτιακή Σαλατα: Oτι πιο ιδιαίτερο έχουμε γευτεί ως τώρα! (Μοναδική Συνταγή)

Η Αιγυπτιακή σαλάτα είναι μια πλούσια σαλάτα και ότι πιο ιδιαίτερο έχουμε γευτεί ως τώρα! Είναι ένα πλήρες γεύμα για αυτό και την φτιάχνουμε και σαν μεζέ για κρασάκι!! Την γνώρισα σε…

Σάλτσα Αγιολί (Aioli)

Το ντιπ αγιολί συνοδεύει τα κρεατικά, τα ψαρικά, γαρίδες, καραβίδες και ειδικά το μπακαλιάρο γιατί είναι μία παραλλαγή της σκορδαλιάς. Το αγιολι είναι μία Γαλλική συνταγή που μοιάζει πολύ με τη δική μας σκορδαλιά…

Μανιτάρια Τηγανιά

Μερικές φορές όταν τρώω μανιτάρια, διαπιστώνω ότι δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από μία μπριζόλα για παράδειγμα. Για κάποιο λόγο όταν δεν έχω κάποιο κρεατικό να μαγειρέψω, φτιάχνω μανιτάρια τηγανιά που πραγματικά…