Curly Girl Method. Η μέθοδος που θα δαμάσει τα σγουρά σου μαλλιά

Εάν έχετε σγουρά μαλλιά που είναι ατίθασα και φριζαρισμένα, εάν αδυνατείτε να διαχειριστείτε το styling και τα μαλλιά σας φαίνεται να πηγαίνουν προς την κατεύθυνση που θέλουν αυτά, ίσως χρειάζεται ένα διασώστη περιποίησης μαλλιών! Μην ανησυχείτε όμως: η μέθοδος Curly Girl είναι εδώ για να σώσει το χρόνο σας και τα μαλλιά σας. Ναι, σγουρομάλλες φίλες μου, υπάρχει πραγματικά μια μέθοδος που μπορεί να βοηθήσει σε αυτή την τρέλα. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τη viral μέθοδο Curly Girl και πώς θα μπορούσε να αλλάξει τη ρουτίνα περιποίησης μαλλιών για πάντα.

Τι είναι η μέθοδος Curly Girl?

Η μέθοδος Curly Girl είναι εμπνευσμένη και δημιουργημένη από τη Lorraine Massey (@curlyworldllc), η οποία έγραψε το βιβλίο με το Curly Girl: The Handbook. Είναι στην ουσία μια μέθοδος περιποίησης μαλλιών που προορίζεται να βοηθήσει τις γυναίκες και τους άνδρες να βρουν την την υγεία των μαλλιών τους, την πραγματική τους υφή και να βελτιστοποιήσουν τα φυσικά κύματα και μπούκλες . Βασικά, εκπαιδεύετε εκ νέου τον εαυτό σας σχετικά με το τι πραγματικά χρειάζονται τα μαλλιά σας για να έρθουν στο φυσικό τους σγουρό σχήμα.

Η Νο 1 περιποίηση για σγουρά μαλλιά

Που μπορεί να με βοηθήσει αυτή η μέθοδος;

Είναι δεδομένο ότι η καθημερινή περιποίηση για τα σγουρά μαλλιά είναι πολύ πιο περίπλογη και καταστροφική από οποιονδήποτε άλλο τύπο μαλλιών. Το σίδερο για μπούκλες, το ίσιωμα, η βαφή, τα ακατάλληλα προιόντα, ο ήλιος και άλλα πολλά, είναι περισσότερο βλεβερά γι αυτόν τον συγκεκριμένο τύπο μαλλιών που φαίνεται συνεχώς να φριζάρουν.

Αυτή η μέθοδος είναι καλή για όσες και όσους έχουν πάρει απόφαση να σταματήσουν να καταστρέφουν τα μαλλιά τους – να τα αφήσουν ελεύθερα και να επαναφέρουν τις φυσικές τους μπούκλες σε ισορροπία. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι πλέον χαλαρές ή σχεδόν ανύπαρκτες μπούκλες μπορούν με το curly girl να επιστρέψουν σταδιακά πιο γεμάτες και καθορισμένες χωρίς φριζάρισμα..

Πόσο χρόνο θα πάρει για να δω αποτελέσματα;

Είναι δύσκολο να απαντήσει κανείς σε αυτό, επειδή εξαρτάται πλήρως από εσάς. Απλώς ρίξε μια ματιά στο Instagram και θα δεις πολλές φωτογραφίες προόδου από χρήστες που βρίσκονται ήδη στη διαδικασία με αυτό το σύστημα. Αυτό που θα δείτε επίσης είναι ότι οι χρήστες των social media είναι ρεαλιστικοί σχετικά με την πρόοδο των μαλλιών τους. Συχνά μοιράζονται πώς μπορεί να χρειαστούν μήνες για να δουν αποτελέσματα. Δώστε στον εαυτό σας τουλάχιστον 3-6 εβδομάδες με αυτή τη μέθοδο για να δείτε πραγματικά πώς λειτουργεί για εσάς και φροντίστε να τραβήξετε φωτογραφίες προόδου στη διαδρομή. Έτσι θα γνωρίζετε σίγουρα σχετικά με το αποτέλεσμα αλλά και θα μπορείτε να το μοιραστείτε στα αντίστοιχα groups των social media.

Να το μοιραστείς και μαζί μας φυσικά!!!! ¨  🙂

περιποίηση για σγουρά μαλλιά
ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ

Τι περιλαμβάνει αυτή η μέθοδος περιποίησης;

Το καλύτερο θα ήταν να αγοράσεις απευθείας το βιβλίο ώστε να μάθεις κατευθείαν από τη δημιουργό του σε ποιο τύπο σγουρών μαλλιών ανήκεις. Εφόσον έχεις πάρει πια την απόφαση μένει τα μάθεις τα do’s and dont’s της μεθόδου.

Μερικά DONT’S

  • σαμπουάν και προιόντα με θειικά άλατα
  • θερμικά εργαλεία styling
  • χτένες και βούρτσες
  • προιόντα με σιλικόνες, αλκοόλ ή αρώματα
  • βαφές
  • ντεκαπάζ
  • πολύ συχνό λούσιμο

Μερικά DO’S

  • Χρησιμοποιήστε προϊόντα με πλούσια μαλακτικά όπως το βούτυρο shea butter και πρωτεΐνες όπως το σιτάρι (αυτό βοηθά στην αποκατάσταση τους)
  • Χρησιμοποίησε conditioner με απαλά συστατικά καθαρισμού όπως η πολυγλυκόζη
  • Χρησιμοποιήστε styling προιοντα με συστατικά όπως PVP (poly N-vinyl-2-pyrrolidone) – απαλά φυσικά συστατικά που προστατεύουν τα μαλλιά αντί να τα ποτίζουν.
styling για σγουρά μαλλιά
ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ

Βήματα περιποίησης του Curly girl method

Για μία φορά τουλάχιστον κόβουμε όσο αντέχει η ψυχολογία μας τα κατεστραμένα μαλλιά. Εφόσον γίνει αυτό μπαίνουμε στην εντατική περιποίηση.

ΒΗΜΑ 0. ΠΡΟΣΟΧΗ χρησιμοποιούμε σαμπουάν ΜΕ άλατα την πρώτη φορά που ξεκινάμε τη διαδικασία αυτή και οποιαδήποτε άλλη φορά  χρησιμοποιήσουμε προιόντα με σιλικόνες, κεριά, minerals ή αρώματα/αλκοόλες. Αυτό to στάδιο λέγεται reset shampoo.

ΒΗΜΑ 1. Λούσιμο με σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα κάνωντας καλό μασάζ για 1 λεπτό στις ρίζες και άκρες.

ΒΗΜΑ 2. Conditioner με προϊόντα χωρίς σιλικόνες, minerals ή αρώματα. Τουναντίον χρησιμοποιούμε conditioners με ενυδατικά φυσικά συστατικά όπως αναφέραμε παραπάνω. Κάνουμε καλό μασάζ έως ότου μαλακώσουν τελείως τα μαλλιά και τα ξεμπερδεύουμε μόνο με τα δάχτυλα ή με μια χτένα με πολύ αραιά δόντια.

ΒΗΜΑ 3. Styling με gel ή ενυδατικά προιόντα που ακολουθούν τους κανόνες του Curly Girl Method  (ψάξτε για CGM εγκεκριμένα προιόντα styling) σε όλο το μήκος των μαλλιών. Βάζουμε μία γεναία ποσότητα.

ΒΗΜΑ 4. Ταμπονάρουμε με ειδικές βαμβακερές πετσέτες έως ότου απορροφηθεί εντελώς το νερό. Χρησιμοποιούμε πιστολάκι εάν είναι απαραίτητο στη χαμηλότερη κλίμακα και από μακριά.

ΒΗΜΑ 5. Επαναλαμβάνουμε τα βήματα 1-4 κάθε φορά που τα μαλλιά μας είναι βρεγμένα και δεν ξεχνάμε το reset shampoo σε περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε κατά λάθος ακατάλληλα προιόντα.

Το λούσιμο των σγουρών μαλλιών προτείνεται 1 φορά της εβδομάδα σύμφωνα με το CGM.