5 Τάσεις στα Έπιπλα Κουζίνας που Ανανεώνουν και τον πιο Άχαρο Χώρο

Ιδέες για ντουλάπια κουζίνας

Νομίζω ότι ελάχιστοι είναι αυτοί που αγαπούν την κουζίνα τους. Και δεν είναι ότι βαριούνται τις δουλειές που πρέπει να κάνουν σε αυτή, αλλά το ότι τους μοιάζει ξεπερασμένη αισθητικά, ένα κομμάτι του σπιτιού, που ό,τι και αν κάνουν δεν πρόκειται να αναδειχθεί. Αυτό το αίσθημα συμβαίνει επειδή τα έπιπλα κουζίνας είναι συνήθως χρηστικά, προορισμένα να εξυπηρετούν κάποιον σκοπό, ενώ παράλληλα οι κουζίνες είναι συχνά μικρές, σκοτεινές και ακατάστατες.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να αλλάξει ο τρόπος που βλέπατε την κουζίνα σας μέχρι τώρα.

Οι αλλαγές που μπορείτε να κάνετε κινούνται σε ένα ευρύ φάσμα, από το να κάνετε μια πλήρη ανακαίνιση μέχρι να αλλάξετε κάποια από τα έπιπλα ή τα χρώματα σε αυτά. Εμείς, πάντως, συγκεντρώσαμε 5 τάσεις που θα σας βοηθήσουν ιδιαίτερα σε ό,τι και αν επιλέξετε και θα σας κάνουν να μη θέλετε να βγείτε από αυτόν τον τόσο δημιουργικό χώρο!

#1. Το άσπρο

λευκό στην κουζίνα

Οπωσδήποτε θα έχετε ακούσει για το πόσο ταιριάζει το άσπρο στα μοντέρνα έπιπλα κουζίνας. Το θέμα είναι, βέβαια, ότι η επιλογή αυτή χρειάζεται προσοχή. Μια ολόλευκη κουζίνα μπορεί να δείχνει κρύα, οπότε οι νέες προτάσεις συνιστούν να σπάσετε το άσπρο με μπεζ ή καφέ, για να ζεστάνετε το χώρο, όπως για παράδειγμα θα γίνει με λευκά ντουλάπια σε συνδυασμό με μπεζ δάπεδο ή συρτάρια στο χρώμα του φυσικού ξύλου.

#2. Χρωματιστές καρέκλες

Χρωματιστές καρέκλες στην κουζίνα

Μια πολύ εύκολη και οικονομική παρέμβαση είναι απλά να αλλάξετε τις καρέκλες ή τα σκαμπό γύρω από το τραπέζι της κουζίνας. Το χρώμα στα έπιπλα κουζίνας είναι ό,τι πιο hot στη διακόσμηση: πορτοκαλί, φούξια, πράσινο, γαλάζιο και κίτρινο τονίζουν την επιστροφή του ρετρό και την ιδιαίτερη αρμονία του με το μοντέρνο. Οι καρέκλες σε φλούο χρώματα είναι μια εξαιρετική ιδέα, για να εντάξετε το χρώμα χωρίς να κάνετε εντυπωσιακές, χρονοβόρες και δαπανηρές αλλαγές.

#3. Γκρι ή μαύρες κουζίνες

Γκρι κουζίνα

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι με την κουζίνα τους είναι ότι αυτή είναι μικρή και κάπως αποπνικτική, οπότε τότε η λύση είναι το ανοιχτό χρώμα. Στον αντίποδα, υπάρχουν και οι αχανείς κουζίνες, οι οποίες δεν δημιουργούν καμία ζεστασιά και το θέμα είναι πώς θα δείξουν πιο μαζεμένες. Για αυτές, ιδανικό χρώμα είναι το σκούρο γκρι ή ακόμα και το μαύρο, φυσικά πάντα σε συνδυασμό με κάποιο άλλο χρώμα, όπως το μπεζ ή το ιβουάρ. Το ανοιχτό γκρι είναι μια επίσης πολύ μοντέρνα επιλογή, η οποία ταιριάζει σε όλες τις κουζίνες, με πολλά άλλα χρώματα και είναι πολύ χρηστική.

#4. Η νησίδα

Αν σχεδιάζετε να κάνετε μια ριζική ανακαίνιση, τότε ίσως ήρθε η ώρα να αλλάξετε εντελώς τη διαρρύθμιση της κουζίνας σας και να προσθέσετε το έπιπλο που λατρεύουν όλοι οι διακοσμητές. Η νησίδα οριοθετεί το χώρο και θέτει στο επίκεντρο το μέρος, όπου μαζεύεται όλη η οικογένεια και τρώει. Παράλληλα, μπορεί να λειτουργήσει και ως πάγκος προετοιμασίας φαγητού αλλά και αποθηκευτικός χώρος με συρτάρια και ντουλάπια από κάτω.

Ιδέες για την κουζίνα των ονείρων σας

#5. Ανοιχτά ντουλάπια

Μια πολύ στιλάτη ιδέα, για να αναπνέει ο χώρος και να μη μοιάζει βαρύς, είναι σύμφωνα με τους διακοσμητές τα ανοιχτά ντουλάπια και τα επιτοίχια ράφια. Δε χρειάζεται όλα τα ντουλάπια να μην έχουν πόρτα, όμως μπορείτε να διαλέξετε μερικά, να τα βάψετε σε κάποιο έντονο και χαρούμενο χρώμα και να προσθέσετε σε αυτά όμορφα πιάτα και σερβίτσια που θέλετε να φαίνονται και θα δώσουν μια προσεγμένη πινελιά.

4 Comments

Comments are closed