Τα προβλήματα και οι λύσεις στα λιπαρά μαλλιά

Πως να γλιτώσεις από τα λιπαρά μαλλιά

Όπως με το δέρμα μας, έτσι και τα μαλλιά μας χρήζουν ιδιαίτερης περιποίησης ανάλογα με τον τύπο τους. Πολλές είναι οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη λιπαρότητα των μαλλιών για πολλούς και διάφορους λόγους. Κάποιες είναι λιπαρές από τη φύση τους, σε κάποιες αλλάζουν οι ορμόνες και κάποιες άλλες μπορεί να τις επηρεάζουν η διατροφή ή οι καιρικές συνθήκες.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος, το μόνο που χρειάζεσαι για να βάλεις ένα τέλος στη λιπαρότητα των μαλλιών σου, είναι να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές.

Καταρχήν ας ξεκινήσουμε με τη σωστή περιποίηση των μαλλιών. Είναι πολύ πιθανόν η λιπαρότητα να οφείλεται στην μη σωστή περιποίησή τους κατά τη διάρκεια του ντους, όπως.

#1. Χρησιμοποιείς λάθος σαμπουάν

Αν θέλεις τα μαλλιά σου είναι χωρίς λιπαρότητα, τότε χρησιμοποίησε ένα σαμπουάν κατά αυτής. Ξέχασε τα σαμπουάν του super market και απευθύνσου στον κομμωτή ή το φαρμακοποιό σου για ένα ειδικό προιόν. Μπορεί να σκέφτεσαι την τιμή του καθώς θα παρατηρήσεις τη διαφορά – και το καταλαβαίνουμε! όμως το κάθε τι έχει να κάνει με το αποτέλεσμα που δίνει. Ένα ειδικό σαμπουάν θα προστατέψει τα μαλλιά σου, θα διώξει τη λιπαρότητα και θα διαρκέσει περισσότερο καθώς χρειάζεται μικρότερη ποσότητα.

#2. Δεν τα λούζεις σχολαστικά

Ένα καλό λούσιμο σημαίνει 2-3 χέρια σαμπουάν με σχολαστικό μασάζ, τρίβοντας καλά το τριχωτό της κεφαλής. Επίσης, μην ξεχνάμε και το καλό λούσιμο στο μήκος των μαλλιών. Αν αυτό δε γίνει σωστά τότε οι θύλακες των τριχών δε θα απελευθερωθούν από τις λιπαρές ουσίες. Το αποτέλεσμα είναι λιπαρά μαλλιά ξανά, αμέσως μετά το λούσιμο.

#3. Ο λόγος για το Conditioner

Σε πολλές περιπτώσεις τα λιπαρά μαλλιά δε χρειάζονται καθόλου conditioner. Αν το θεωρείς απαραίτητο τότε χρησιμοποίησε μόνο στις άκρες τους χαμηλά χωρίς να πλησιάσεις το τριχωτό. Κράτα μια μεγάλη απόσταση.

Ένας άλλος λόγος που το conditioner οφείλεται για τη λιπαρότητα είναι ότι δεν το ξεπλένεις αρκετά. Χρειάζεται πολύ καλό ξέβγαλμα τουλάχιστον 2-3 λεπτά ανακατεύοντας καλά τα μαλλιά με τα χέρια σου.

#4. Χτενίζεις τα μαλλιά σου περισσότερο από όσο χρειάζεται

Σίγουρα το χτένισμα είναι σημαντικό για την υγεία των μαλλιών. Όταν όμως έχεις λιπαρά μαλλιά προσπάθησε να αποφύγεις το χτένισμα στις ρίζες τους. Το χτένισμα στο τριχωτό της κεφαλής είναι σαν το μασάζ. Δημιουργείται έτσι υπεραιμία, μαλακώνουν οι πόροι και οι θύλακες των τριχών παράγουν περισσότερα έλαια που απελευθερώνονται στην επιφάνεια.

Αυτοί είναι μερικοί από τους λόγους που μπορεί να έχεις συχνά λιπαρότητα στα μαλλιά σου. Έλα τώρα να βάλουμε ένα τέλος στο ζήτημα με τα παρακάτω μυστικά:

#1. Έλαιο Τεϊόδεντρου

Χρησιμοποίησε 8-10 σταγόνες στο τελευταίο χέρι του σαμπουάν σου. Έχει θεραπευτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Καθαρίζει σε βάθος τις ρίζες των μαλλιών χωρίς να αφυδατώνει τα μαλλιά.

#2. Ξέβγαλε με κρύο νερό

Είναι σημαντικό πριν βρεις από το μπάνιο σου να ξεβγάλεις τα μαλλιά αλλά και το δέρμα σου με κρύο νερό. Αυτή η ενέργεια σφίγγει τους πόρους και “τσιτώνει” το δέρμα αφήνοντας τα μαλλιά σου oil free.

#3. Dry shampoo

Μπορείς να το έχεις μαζί σου κάθε ώρα της ημέρας και να το χρησιμοποιείς όταν νιώθεις το τριχωτό της κεφαλής να είναι λιπαρό. Για καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποίησε το αμέσως μετά το λούσιμο. Αν σου τελείωσε; To baby talk που υπάρχει σε κάθε σπίτι, μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση αν το εφαρμόσεις στις ρίζες.