Pilates ή Yoga; Ποια είναι καλύτερη για εσάς, σύμφωνα με τις ανάγκες σας

Ποια είναι καλύτερη για εσάς, σύμφωνα με τις ανάγκες σαςΠερισσότερη δύναμη, καλύτερη ευλυγισία, κοιλιακοί για φωτογράφηση, χαλάρωση και πνευματική ευεξία, ενοχλήσεις στη μέση. Πέντε κατηγορίες, ένα crash test. Διαβάστε αναλυτικά τα αποτελέσματα και δείτε τι σας ταιριάζει περισσότερο.

Pilates ή Yoga;

Περισσότερη δύναμη

Yoga: Έχει να κάνει περισσότερο με το πώς αισθάνεστε και όχι με το πώς φαίνεστε, γι’ αυτό και οι στάσεις της χτίζουν αντοχή σε κάθε μεγάλη μυϊκή ομάδα. Η δύναμη όμως δεν είναι το επίκεντρο.

Pilates: Χρησιμοποιεί την αντίσταση και τα βάρη για να χτίσει δύναμη. Γυμνάζει συστηματικά όλες τις μυϊκές ομάδες και σας φτιάχνει ένα δυνατό κορμί.

Καλύτερη ευλυγισία

Yoga: Ενισχύει καταλυτικά την ευλυγισία. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του Πανεπιστημίου του Wisconsin, μπορεί να τη βελτιώσει από 13 έως 35%.

Pilates: Εστιάζει περισσότερο στο γιατί ένας μυς είναι σκληρός και προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα.Pilates ή Yoga; Ποια είναι καλύτερη για εσάς, σύμφωνα με τις ανάγκες σας

Κοιλικοί για φωτογράφηση

Yoga: Δεν αποτελεί την προτεραιότητά της. Στόχος της είναι η βελτίωση όλου του κορμιού και όχι των κοιλιακών.

Pilates: Σύμφωνα με το «American Council on Exercise», τίποτα δεν σχηματίζει καλύτερους κοιλιακούς από αυτή τη μέθοδο άσκησης.

Χαλάρωση και πνευματική ευεξία

Yoga: Σας δίνει ένα αίσθημα ευεξίας και ισορροπίας. Σε αυτό βοηθούν και οι τεχνικές αναπνοής που σας χαλαρώνουν τελείως.

Pilates: Δεν είναι στόχος του η ευεξία. Μπορεί πάντως να σας αποσπάσει από τα άγχη της καθημερινότητας.

Ενοχλήσεις στη μέση

Yoga: Βελτιώνει την ευλυγισία και τη δύναμη της σπονδυλικής στήλης. Παρόλα αυτά αν έχετε πόνους στη μέση, δεν μπορείτε να κάνετε πάρα πολλές ασκήσεις.

Pilates: Είναι εξπέρ στη στήριξη και ενδυνάμωση της μέσης, ενώ βοηθάει στη μείωση του πόνου της μέσης.

instyle.gr