NYFW S/S 2019: Τα looks που ξεχωρίσαμε από τα shows Tibi, DVF, Boss, Prabal Gurung και Escada

Kαι ο «Μήνας της Μόδας» ξεκίνησε. Ξεκίνησε, όπως πάντα από την Νέα Υόρκη και την NYFW και εμείς αρχίσαμε από τώρα, που καλά καλά δεν έχουμε υποδεχτεί το φθινόπωρο, να οραματιζόμαστε τα χρώματα, τα σύνολα και τις υφές που θα μας πάρουν το μυαλό την επόμενη άνοιξη. Πάμε να δούμε τι έδειξαν πέντε από τους μεγαλύτερους Οίκους Μόδας για τη σεζόν S/S 2019, ετσί ακριβώς όπως το έκαναν στο «Μεγάλο Μήλο».

Escada: Μετά από τις τελευταίες «πολύ ήσυχες» παρουσίες του brand στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης, όπου έδειχναν τα ρούχα τους κατόπιν ραντεβού στο showroom, φέτος ήρθε η στιγμή να γιορτάσουν τα 40 χρόνια του label –αλλά και τον νέο Καλλιτεχνικό του Διευθυντή, Niall Sloan- με ένα εντυπωσιακό fashion show. O Sloan σχεδίασε μία συλλογή-ύμνο στο color-blocking, στις εμβληματικές, ρομαντικές κομεντί περασμένων δεκαετιών, όπως είναι το «Pretty Woman» και το «Εργαζόμενο Κορίτσι» και στο power dressing των 80s και των 90s. H μοντέρνα εκδοχή των ταγιέρ και των αέρινων φορεμάτων σε άλφα γραμμή, στα πιο έντονα χρώματα και στα πιο funky prints, έκλεψε την παράσταση σε μία επίδειξη μόδας τόσο φωτεινή –αν και ελαφρώς νοσταλγική- που μας έφτιαξε τη διάθεση.


Escada S/S 2019

Prabal Gurung: Με αυτή τη συλλογή ο fashion designer θέλησε από τη μία να εξερευνήσει τις ρίζες τους από το Νεπάλ και τη Σιγκαπούρη και εμπνεύστηκε από τα έντονα χρώματα αλλά και από τα ethnic, floral μοτίβα και από την άλλη να αποθεώσει το sportswear. Δεν είναι τυχαίο ότι πήρε τις ιέρειες του athleisure style, αδερφές Hadid να περπατήσουν στη πασαρέλα του με χαμηλοκάβαλα track pants και cropped tops. Ενδιαφέρουσα πρόσμιξη του sporty look με τις εξωτικές καταβολές του ίδιου του Οίκου.


Prabal Gurung S/S 2019

Boss: Ίσως η πιο αυθεντικά νεοϋρκέζικη συλλογή που έχουμε δει μέχρι στιγμή. Με μάλλινα, midi, στενά φορέματα, trench coats και sneakers, με σατέν ανάλαφρα φορέματα και κομψά κοστούμια. Με παστέλ μονοχρωμίες και σοφιστικέ, γεωμετρικά prints. Μία collection που σε κάνει να την φορέσεις όλη αβίαστα και να δείχνεις ανεπιτήδευτα κομψή 24 ώρες το 24άρο.


Βοss S/S 2019

Diane von Furstenberg: Πιο «ταπεινή» και προσγειωμένη από ό,τι την έχουμε συνηθίσει, η 71χρονη Βελγίδα σχεδιάστρια αποθέωσε τα ζιβάγκο, της ρομαντικές «χοντρές» δαντέλες, τα floral αλλά και τους nude τόνους, ακόμα και στο αγαπημένο της wrap dress. «Όταν σχεδίαζα σκεφτόμουν τι θα φορούσε ένας άντρας που θα ήταν παγιδευμένος στο σώμα μιας γυναίκας», δήλωσε η Diane και όπως θα παρατηρήσεις ολόκληρη η συλλογή απέπνεε αυτόν τον υπόκωφο δυναμισμό.


DVF S/S 2019

Τibi: 38 looks που δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις με ευκολία γυναικεία ή ανδρικά, πλησιάζοντας περισσότερο στην λογική του «ουδέτερου φύλου», σχεδιασμένα από την Creative Director του brand, Amy Smilovic, με πολύ προσοχή και υψηλή αισθητική. Koμψά πουκάμισα, μεταξωτά παντελόνια σε sporty γραμμές, boxy blazers αλλά και φούστες δεμένες σαν σαρόνγκ, σε παστέλ και γήινες αποχρώσεις, αποτελούν τα key pieces του επόμενου καλοκαιριού. Και χειμώνα μη σου πω…


Tibi S/S 2019