Συμβουλές μακιγιάζ για τις γυναίκες με φακίδες

Οι φακίδες είναι χαριτωμένες και ταιριάζουν με το καλοκαιρινό look, ωστόσο πολλές γυναίκες επιλέγουν να τις κρύβουν. Εμείς όμως στο σημερινό άρθρο θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές για να τις αναδείξετε με το σωστό μακιγιάζ.

Αποφύγετε τα βαριά make up που δημιουργούν στρώματα στο δέρμα. Επιλέξτε απλές mineral πούδρες ή ενυδατικές κρέμες με χρώμα ή κρέμες BB. Με ένα απαλό καλυπτικό προϊόν θα έχετε ομοιόμορφο χρώμα στο δέρμα και οι φακίδες θα είναι ελαφρώς ευδιάκριτες.

Χρησιμοποιήστε το concealer προσώπου τοπικά για να καλύψετε σημάδια και ουλές. Απλώστε το concealer πολύ προσεκτικά για να μη δημιουργήσετε στάμπες.

Χρησιμοποιήστε ρουζ σε αποχρώσεις του ροζ αν έχετε ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα και σε αποχρώσεις του ροδακινί αν έχετε μελαψή επιδερμίδα. Γενικά, επιλέξτε αποχρώσεις που είναι κοντά στο φυσικό σας χρώμα και τις φακίδες για να έχετε ομοιομορφία και όχι έντονη αντίθεση.

Διαβάστε εδώ: Τα καλύτερα κόλπα του μακιγιάζ για να κρύψετε τις ρυτίδες

Το μαύρο περίγραμμα ή eyeliner και η μάσκαρα είναι αρκετά για να τονίσετε τα μάτια σας, μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε και σκιές ματιών σε απαλές αποχρώσεις που δένουν με το χρώμα του δέρματος και φωτίζουν τα μάτια. Αποφύγετε όμως τις έντονες αποχρώσεις του καφέ γιατί το αποτέλεσμα θα είναι μουντό.

Για το βράδυ προτιμήστε ένα απαλό bronzer για ρουζ. Μια απαλή πινελιά αρκεί για να τονίσετε τα ζυγωματικά. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα bronzer με χρυσές πέρλες που ταιριάζει απόλυτα με τις φακίδες.

Αποφύγετε τα προϊόντα με glitter, ειδικά στην περιοχή όπου έχετε φακίδες, γιατί το αποτέλεσμα θα είναι αντιαισθητικό.

Για τα χείλη επιλέξτε αποχρώσεις του ροζ ή ροζ – καφέ ή κοραλλί για να δημιουργήσετε αντίθεση και να αναδείξετε περισσότερο τις φακίδες. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και nude αποχρώσεις, όμως θα πρέπει να δένουν τέλεια με το χρώμα του δέρματος.