3 εύκολα tricks για να επιλέξετε το κατάλληλο άρωμα

Δυσκολεύεστε να βρείτε το δικό σας προσωπικό άρωμα; Αυτό συμβαίνει μάλλον, λόγω της μεγάλης ποικιλίας αρωμάτων από την οποία θα κληθείτε να επιλέξετε εκείνο που σας εκφράζει. Μπορεί βέβαια να δυσκολεύεστε να κατανοήσετε και την ποιητική φρασεολογία που χρησιμοποιείται για την περιγραφή κάποιων αρωμάτων.

Με αυτά τα 3 απλά tricks πάντως, θα δείτε πως όλα θα μοιάζουν πιο εύκολα!

Μάθετε τη «γλώσσα» του αρώματος

Τα αρώματα αφήσουν συνήθως τρεις διαφορετικές μυρωδιές ανάλογα με το χρονικό στάδια που τα μυρίζουμε.

Η πρώτη και πιο δυνατή νότα του αρώματος, βγαίνει όταν το ψεκάζετε για πρώτη φορά και διαρκεί μόλις 15 λεπτά, στη συνέχεια ακολουθεί η μεσαία νότα, η καρδιά του αρώματος και παραμένει κυρίαρχη για πολλές ώρες.

Όταν διαχέεται και η μεσαία νότα του αρώματος, έρχεται η κάτω νότα του, αυτή υπάρχει κυρίως στα τα πλούσια, βαριά αρώματα που παραμένουν μέχρι το τέλος της ημέρας.

Έτσι, μπορεί να δείτε ένα άρωμα στο ράφι που έχει μια κορυφαία νότα που αγαπάτε (Για παράδειγμα τη βανίλια!) Με μεσαίες και βασικές νότες που μισείτε (όπως τα τριαντάφυλλα!). Είναι πολύ πιθανό ένα άρωμα, μετά από ώρες να μυρίζει σαν κάτι που μισείτε. Υπάρχει όμως και η αντίθετη περίπτωση, να σιχαίνεστε την πρώτη του νότα αλλά να αγαπάτε όλα τα άλλα αρώματα που περιέχει και έτσι να καταλήξετε να το λατρέψετε συνολικά.

Αφήστε πίσω σας το κατάστημα καλλυντικών

Ποτέ μην μυρίζετε ένα άρωμα στο πάγκο! Η μυρωδιά στο κατάστημα μπορεί να είναι αφόρητη. Πώς μπορείτε να κατανοήσετε πραγματικά τις νότες ενός αρώματος, όταν αυτό αναμιγνύεται σ’ ένα σύννεφο από άλλες πολλές ασταθείς μυρωδιές; Το μυστικό είναι να το ψεκάσετε και να φύγετε.

Επίσης μην ξεχνάτε να βάζετε τα αρώματα στα διαφορετικά χάρτινα ραβδιά δοκιμής και όχι πάνω σας, ώστε να μην φτάσετε στο σημείο να μυρίζετε με ένα τόνο διαφορετικά αρώματα!

Επίσης αν κρατήσετε τις ράβδους, μπορείτε να παρακολουθείτε τις επιλογές σας, αντί να προσπαθείτε να θυμηθείτε, ποιο άρωμα ψεκάσατε και σε ποιο τμήμα σώματος.

Ζήστε μαζί του

Προσπαθήσατε σκληρά αλλά δεν ξέρετε ποιο να επιλέξετε; Πάρτε μαζί σας τα δείγματα, βάλτε τα σε ξεχωριστές τσέπες και ξεκινήστε τη μέρα σας. Ρωτήστε τη γνώμη των φίλων σας ή παρακολουθήστε Netflix στο κρεβάτι μυρίζοντάς τα.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να ελέγξετε τα αρώματα καθώς περνά η μέρα και να είστε βέβαιες ότι είναι του γούστου σας.