7 κοινά χαρακτηριστικά που έχουν τα ερωτικά ζευγάρια

Κάθε ζευγάρι είναι ξεχωριστό, αλλά αν περνάς μια περίοδο που αισθάνεσαι ότι η σχέση σου χρειάζεται ένα boost, τότε μάθε μερικά κοινά χαρακτηριστικά που έχουν τα ερωτικά ζευγάρια.

1. Περνούν περισσότερο χρόνο μαζί
Όσο κλισέ κι αν ακούγεται, η έλλειψη χρόνου είναι αυτή που καταστρέφει την οικειότητα. Μια βαριά καθημερινή ρουτίνα θα σε αφήσει εξουθενωμένη στο τέλος της ημέρας, βάζοντας το σεξ – αναπόφευκτα – σε τελευταία προτεραιότητα. Αν το καλοσκεφτείς στην αρχή της σχέσης σας τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά. Αυτό που κάνει τα ερωτικά ζευγάρια να ξεχωρίζουν είναι πως βάζουν προτεραιότητα στο χρόνο που θα περάσουν μαζί. Κι αυτό, φυσικά, δε σημαίνει απαραίτητα σεξ, αλλά οτιδήποτε: συζήτηση, αγκαλιές κ.λπ.

2. Ικανοποιούν ο ένας τον άλλον
Το μυστικό του καλού σεξ είναι να δίνεις και να παίρνεις ευχαρίστηση. Μερικές φορές ξεχνάμε ότι ο σύντροφός μας έχει σεξουαλικές ανάγκες και επιθυμίες. Ναι, ακριβώς σαν εμάς.

Διάβασε επίσης: Τα 7 είδη Sεx που Κάθε ζευγάρι πρέπει να Δοκιμάσει

3. Μιλούν για το σεξ
Τα one-night stands είναι εύκολα και δε χρειάζονται τρομερή προσπάθεια. Ωστόσο, το να έχεις παθιασμένο σεξ με το σύντροφό σου χρειάζεται περισσότερη δουλειά. Μιλήστε, διεκδικείστε, εξηγείστε. Η επικοινωνία είναι το παν (και) στο σεξ.

4. Πειραματίζονται
Εδώ δεν χρειάζονται πολλές λεπτομέρειες. Σκέψου να κάνεις σεξ με το φίλο σου και να γνωρίζεις ακριβώς τι θα επακολουθήσει το επόμενο λεπτό. Τα ερωτικά ζευγάρια δε φοβούνται να πειραματιστούν με καινούριες στάσεις, sex toys, μέρη που κάνουν σεξ και άλλα πράγματα που θα κάνουν την ερωτική ζωή τους λίγο περισσότερο δημιουργική.

5. Εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον
Ένα πράγμα με το οποίο τα ερωτικά ζευγάρια δε μπορούν να λειτουργήσουν είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης. Ας είμαστε ειλικρινείς, δεν μπορείς να «χτίσεις» οικειότητα και πάθος όταν έχετε θέματα εμπιστοσύνης.

6. Παίρνουν και οι δύο πρωτοβουλία για σεξ
Στις περισσότερες σχέσεις ο ένας, συνήθως, παίρνει πρωτοβουλία για σεξ, ενώ ο άλλος αποφασίζει αν θα πει «ναι» ή «όχι». Αυτό είναι πολύ βαρετό και δυσλειτουργικό, ειδικά αν αυτός που παίρνει την πρωτοβουλία, απορρίπτεται επανειλημμένα.

7. Δεν βασίζονται στο «mood»
«Όχι τώρα, σε παρακαλώ. Δεν έχω διάθεση!». Πόσες φορές το έχεις πει ή το έχεις λάβει ως δικαιολογία; H λύση εδώ είναι μία: Μην περιμένεις την τέλεια ευκαιρία για να κάνεις σεξ, γιατί η ερωτική ζωή δε «δουλεύει» έτσι, ειδικά αν έχεις παιδιά, υποχρεώσεις κ.λπ.

shape.gr

1 Comment

Comments are closed