Vacation mood: 4 κοντινοί προορισμοί για οικονομικές διακοπές

Βρισκόμαστε ήδη στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου και το καλοκαίρι είναι εδώ και πιο όμορφο από ποτέ. Και τι χρειαζόμαστε για να είναι ακόμη πιο ωραίο ένα καλοκαίρι; Μα φυσικά διακοπές, έστω και ολιγοήμερες., Και μπορεί να μην έχουμε άλλο τριήμερο στον ορίζοντα, έχουμε όμως τα σουκου μας, τα οποία αν δεν δουλεύεις μπορείς να εκμεταλλευτείς στο έπακρον.

Είναι ο καιρός που η Αθήνα πια θα αρχίσει σιγά σιγά να αδειάζει και αν δεν θέλεις τα σαββατοκύριακα των υπόλοιπων μηνών να σε βρίσκουν στην πρωτεύουσα –μέχρι να πάρεις άδεια δηλαδή- έχουμε να σου προτείνουμε τέσσερις προορισμούς κοντινούς και οικονομικούς για μικρές εξορμήσεις ή και διακοπές.

Αίγινα

Και ξεκινάμε με την Αίγινα, η οποία βρίσκεται μόλις μία ώρα και ένα τέταρτο μακριά από την βαβούρα της πόλης. Πως πας; Μα φυσικά με καράβι από το λιμάνι του Πειραιά, όπου έχει αρκετά δρομολόγια –ανάλογα με την ώρα που θες να φύγεις πάντα-. Έβγαλες εισιτήριο, πήρες το σακβουαγιάζ σου μπήκες στο καραβάκι κι έφτασες. Έχει πολύ όμορφες παραλίες –προτίμησε τις Δεξαμενές ή την Αγία Μαρίνα- και φυσικά πολύ νόστιμο φαγητό. Το νησί αυτό είναι από τα μεγαλύτερα του Αργοσαρωνικού και πολύ οικονομικό αν θες ακόμη και για μονοήμερη εκδρομή.

Κάρυστος

Η Κάρυστος είναι ένας ακόμη κοντινός και όμορφος προορισμός για ολιγοήμερες διακοπές μακριά από την πρωτεύουσα. Τρόποι προσέγγισης δύο: είτε με καράβι από Ραφήνα, είτε οδικώς μέσω Χαλκίδας. Το μέρος αυτό είναι μοναδικό γιατί συνδυάζει βουνό και θάλασσα και είναι ο ιδανικός προορισμός για να κάνεις μία αρχή στις καλοκαιρινές σου διακοπές. Από την Κάρυστο οργανώνονται και μικρές εκδρομές με σκάφος ενώ, αν αγαπάς τις καταδύσεις, ο κόλπος της Καρύστου είναι ιδανικός για την παρατήρηση της υποβρύχιας ζωής.

Αγκίστρι

Το Αγκίστρι βρίσκεται μόλις 55 λεπτά από τον Πειραιά -και πάρα πολύ κοντά στην Αίγινα- και είναι ο ιδανικός προορισμός για σύντομες ή και μη καλοκαιρινές διακοπές, αλλά και για ένα ξέγνοιαστο Σαββατοκύριακο. Είναι η καλύτερη επιλογή για κοντινές διακοπές, ενώ συνδυάζει αρμονικά την ξεκούραση και την χαλάρωση με την έντονη νυχτερινή ζωή. Ό,τι τύπος και αν είσαι λοιπόν, το Αγκίστρι είναι ένας ιδανικός προορισμός.

Άνδρος

Τελευταία, αλλά όχι καταϊδρωμένη, έρχεται η Άνδρος, ένα από τα πιο όμορφα και εύκολα προσβάσιμα νησιά των Κυκλάδων. Η Άνδρος απέχει μόλις δύο ώρες από το λιμάνι της Ραφήνας και είναι ένας πολύ όμορφος προορισμός εάν θέλεις να ξεκλέψεις μερικές ημέρες και να πας διακοπές. Τα ενετικά κάστρα, τα παλιά μοναστήρια, οι περιστεριώνες και οι νερόμυλοι είναι μόνο μερικά πράγματα από αυτά που μπορείς να δεις στην Άνδρο.

Είναι ένα πολύ οικονομικό νησί, ενώ υπάρχουν άπειρα μαγαζιά στα οποία μπορείς να φας όχι μόνο νόστιμο, αλλά και οικονομικό φαγητό. Το ίδιο φυσικά ισχύει και την διαμονή σου, αφού αν δεν έχεις κάποιον γνωστό που να διαθέτει σπίτι, θα βρεις πολύ φθηνά ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Ακόμη δεν έφτιαξες το βαλιτσάκι σου;

queen.gr