Μάθαμε τι κάνει η fitness editor όταν δεν έχει όρεξη για γυμναστική (ναι, συμβαίνει πολλές φορές!)

Θα ξεκινήσω αυτό το άρθρο με κάτι που έχω ξανά πει στο παρελθόν και είναι αλήθεια: η ανάγκη για γυμναστική βρίσκεται στο DNA μου.

Ίσως φταίει που ο μπαμπάς μου με μύησε από μικρή στην ενόργανη και στην ακροβατική γυμναστική και, για να είμαι ειλικρινής, δε γυμνάστηκα ποτέ για να αποκτήσω ωραίο σώμα ή για να κάψω λίπος. Αντιθέτως, η γυμναστική μου προκαλούσε χαρά και αναπόφευκτα μου χάρισε κι ένα δυνατό σώμα. Πλέον, δεν έχω πάντα την ίδια όρεξη για γυμναστική κάθε μέρα (λογικό), αλλά έχω μερικά mind tricks που αξιοποιώ, ώστε να μη χάνω την προπόνηση μου.

Γυμνάζομαι με μια φίλη μου
Αν και έχω μάθει από μικρή να δοκιμάζω όλα τα αθλήματα μόνη μου, χωρίς να χρειάζομαι παρέα, παρατήρησα πως όταν κανόνιζα με κάποια φίλη μου να πάω για τρέξιμο και, τελικά, βαριόμουν, δυσκολευόμουν να το αναβάλλω. Οπότε, τις ημέρες που χρειάζομαι μια έξτρα παρακίνηση προσκαλώ κάποιον να γυμναστεί μαζί μου. Όλοι θέλουν να γυμναστούν με τη fitness editor του Shape. Εντάξει, όχι πάντα.

Ακούω μουσική
Φίλη αναγνώστρια αν, τελικά, αποφασίσεις να βγεις εκεί έξω μόνη για να γεμίσεις ενδορφίνες και να γίνεις fit (και δεν έχεις παρέα), η μουσική θα σε σώσει. Εντάξει, αν κάνεις γιόγκα ή θέλεις να εστιάσεις στην αναπνοή σου είναι πιθανό η μουσική να είναι περιττή. Αν, όμως, πας για τρέξιμο, θα κάνει σίγουρα πιο διασκεδαστικό το workout σου.

Κάνω διαλειμματική προπόνηση

Διάβασε επίσης: Γυμναστική το Σαββατοκύριακο: Οι καλύτερες ασκήσεις

Όταν αποφασίσω να πάω για ένα ολοκληρωμένο workout, συνήθως, παραμένω στο γυμναστήριο για 1,5 ώρα. Υπάρχουν, όμως, και οι μέρες που έχω ελάχιστο χρόνο στη διάθεση μου και δε θέλω να χάσω την προπόνηση μου (κι όμως!). Τότε επιλέγω διαλειμματική προπόνηση με ασκήσεις για όλο το σώμα και, τελικά, φεύγω ιδρωμένη, κουρασμένη και σε… μισή ώρα. Γιατί όχι;

shape.gr