Foundation VS concealer: Ποιο πρέπει να εφαρμόζεις πρώτο στο πρόσωπό σου;

Όλες μας έχουμε αγαπημένες συνήθειες στο μακιγιάζ και τη δική μας, προσωπική «τελετουργία» που ακολουθούμε κάθε φορά που θέλουμε να βγούμε από το σπίτι υπέρλαμπρες.

Όπως αποδεικνύεται, όμως, κάνουμε και λάθη. Λάθη τα οποία σε πολλές περιπτώσεις γνωρίζουμε, ωστόσο λόγω συνήθειας επιμένουμε να μη διορθώνουμε!

Ένα από αυτά είναι η σειρά με την οποία εφαρμόζουμε στο πρόσωπό μας το concealer και το foundation μας! Εσύ σε ποια κατηγορία ανήκεις; Σε εκείνες που δίνουν την πρωτιά στο concealer ή εκείνες που επιλέγουν να ξεκινούν το μακιγιάζ τους με το make up τους;

Πριν απαντήσεις, υποστηρίζοντας πως αυτό είναι καθαρά θέμα προτίμησης, ήρθε η ώρα να μάθεις πως σε αυτή την περίπτωση υπάρχει σωστό και λάθος.

Δεν το λέμε εμείς, κορίτσια, η celebrity make up artist Mary Wiles το λέει!

Και μάλιστα είναι κατηγορηματική. Σύμφωνα με την ίδια, οι γυναίκες επιβάλλεται να απλώνουν στο δέρμα τους την ενυδατική τους κρέμα πριν τη διαδικασία του μακιγιάζ, υποστηρίζοντας πως το αμέσως επόμενο βήμα δεν είναι το concealer –όπως πιστεύει το μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών-, αλλά το foundation.

Και ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός πως το make up χαρίζει καλύτερη κάλυψη, με αποτέλεσμα να θεωρείται σαφώς καλύτερη βάση για ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Η Wiles μας προτείνει να ψάχνουμε πολύ καλά το θέμα της απόχρωσης πριν επιλέξουμε foundation, ώστε να αποφύγουμε το εντελώς «ξένο» χρωματικό αποτέλεσμα.

Όσο για το σαφώς πιο βαριάς σύνθεσης concealer;

Μια μικρή ποσότητα στην περιοχή κάτω από τα μάτια και όπου υπάρχει σημάδι που επιθυμούμε να εξαφανίσουμε είναι αρκετή. Εφαρμόζουμε με το δάχτυλο ή με ένα ειδικό πινέλο για ένα πιο άρτιο αποτέλεσμα.

Ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία γυναικών που τόσα χρόνια κάνουν λάθος όσον αφορά στη σειρά με την οποία φορούν το foundation και το concealer;

womenonly.gr