DIY με… κανέλλα: Το σπιτικό scrub που θα «ζωντανέψει» τα χείλη σου

Η ζέστη και η ελλιπής ενυδάτωση αποτελούν συχνά την αιτία για ξηρά, ταλαιπωρημένα χείλη που μας δυσκολεύουν όχι μόνο από άποψη εικόνας, μα επιπλέον λόγω της αίσθησης του συνεχούς «τραβήγματος» που σε πολλές περιπτώσεις αποδεικνύεται και τρομερά επώδυνο.

Και ποια το θέλει αυτό; Καμία!

Δυστυχώς, πολλά από τα προϊόντα που κυκλοφορούν στο εμπόριο και υπόσχονται την ενυδάτωση χειλιών που όλες ζητάμε, αποδεικνύονται άκρως αναποτελεσματικά, με εμάς να βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν ακόμα και μετά τη χρήση τους.

Λύση, όμως, υπάρχει. Αν δεν μπορείς να βρεις αυτό που ακριβώς θέλεις, γιατί να μην το φτιάξεις μόνη σου;

Αυτός ακριβώς σου προτείνουμε να κάνεις σήμερα. Να φτιάξεις μόνη σου, στην κουζίνα του σπιτιού σου το πιο ενυδατικό lip scrub που θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και θα «ζωντανέψει» τα ταλαιπωρημένα σου χείλη αφήνοντας τα απαλά και φρέσκα.

Τα αγνά του υλικά δικαιολογούν απόλυτα τα αποτελέσματά του γι’ αυτό μην χάνεις χρόνο!

Τι θα χρειαστείς
2 κ.σ καστανή ζάχαρη
1 κ.γ ελαιόλαδο
1 κ.γ μέλι
½ κ.γ κανέλλα
1 βαζάκι
Εκτέλεση
Ανακατεύεις όλα σου τα υλικά προσεκτικά, μέχρι να δημιουργήσεις ένα πλήρως ομογενοποιημένο μείγμα.

Τοποθετείς στο βαζάκι σου

Μόλις ετοίμασες το lip scrub σου!

Εφαρμογή
Τρίψε ελαφρά τα χείλη σου με το scrub, μέχρι το σημείο να μην πονάνε. Μην ξεχνάς! Θέλεις να τα ενυδατώσεις, όχι να τα τραυματίσεις.

Κάνε απαλές κυκλικές κινήσεις για ένα περίπου λεπτό και ξέβγαλε με χλιαρό νερό.

Extra tip: Είναι απαραίτητο αμέσως μετά την απολέπιση των χειλιών σου να χρησιμοποιήσεις ένα ενυδατικό προϊόν. Τα χείλη σου είναι ακόμα πιο ευαίσθητα από το δέρμα του προσώπου σου.

Μην το ξεχνάς!

womenonly.gr