Χαρούμενη μέρα: 6 συνήθειες που μπορείς να υιοθετήσεις μετά το πρωινό ξύπνημα

Αν δεν είσαι πρωινός τύπος, το ξύπνημα μπορεί στ’αλήθεια να καταλήξει σε άνιση μάχη με το κρεβάτι σου. Αν, μάλιστα, δε κοιμάσαι αρκετά (συμβαίνει στους περισσότερους) το να βρεις το κουράγιο να σηκωθείς και να ξεκινήσεις τη μέρα σου μοιάζει ακόμα πιο δύσκολο.

Διάβασε επίσης: Ενοχές: Μικρά… εγκλήματα κατά του εαυτού μας

Η αλήθεια είναι ότι το πώς ξεκινάς τη μέρα σου καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το πόσο χαρούμενη μέρα θα έχεις. Με άλλα λόγια, χρειάζεται να έχεις ένα σούπερ πρωινό ξύπνημα που θα σε γεμίσει με ενέργεια και θετικά συναισθήματα. Πώς θα το πετύχεις αυτό; Προσπάθησε να υιοθετήσεις μερικές από τις παρακάτω απλές συνήθειες που θα σε κάνουν περισσότερο παραγωγική και θετική.

1. Άκου ένα podcast

Βάλτο να παίζει ενώ ντύνεσαι ή βάφεσαι για να «ζεστάνεις» το μυαλό σου και να ξεκινήσεις δυνατά τη μέρα σου.

2. Άσε κάτω το κινητό σου

Είναι δελεαστικό να κάνεις scroll στο Instagram ή να τσεκάρεις τα emails σου, αμέσως μόλις ξυπνήσεις, αλλά να που τελικά αυτό μπορεί να σου προκαλέσει στρες. Άφησε το τηλέφωνο και επίτρεψε στο σώμα και το μυαλό σου να ξυπνήσουν φυσικά. Τα emails σου θα είναι ακόμα εκεί όταν φτάσεις στο γραφείο.

3. Γράψε μια σύντομη to-do λίστα

Έχε ένα στιλό και ένα σημειωματάριο δίπλα στο κρεβάτι σου και γράψε τις τρεις σημαντικότερες υποχρεώσεις (όχι περισσότερες) που έχεις μέσα στην ημέρα. Αυτό δημιουργεί έναν σκοπό για τον εαυτό σου. Η λίστα θα πρέπει να είναι σύντομη.

4. Απόλαυσε ένα γεμάτο πρωινό

Ναι, το πρωινό παραμένει το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Έρευνα έχει δείξει πως οι λειτουργίες του εγκεφάλου σου δουλεύουν καλύτερα μετά από ένα υγιεινό, ισορροπημένο πρωινό.

Διάβασε επίσης: Οι τροφές που ενισχύουν τη μνήμη και καταπολεμούν τη θολούρα

5. Φτιάξε ένα πρωινό playlist και χόρεψε

Ξυπνάς και νιώθεις κουρασμένη; Δεν είσαι μόνη! Βάλε την αγαπημένη σου μουσική ενώ ετοιμάζεσαι και χόρεψε. Αλήθεια δουλεύει!

6. Κάνε stretching για πέντε λεπτά

Αν το πρωινό ξύπνημα δε σου είναι εύκολο δοκίμασε έναν πιο χαλαρωτικό τρόπο να «ανεβάσεις» τα επίπεδα της ενέργειας σου. Ενώ βρίσκεσαι ακόμα στο κρεβάτι κάνε λίγο stretching. Δεν έχει πολλή σημασία τι ακριβώς θα κάνεις, απλά βεβαιώσου πως ό,τι κάνεις σε βοηθά να νιώσεις καλά.

Ιδέα για πρωινό stretching

shape.gr