Μόδα Φθινόπωρο/Χειμώνας 2018-2019. Οι 21 τάσεις της νέας σεζόν

τάσεις - μόδα φθινόπωρο 2018 χειμώνας 2019

Οι εβδομάδες μόδας στη Νέα Υόρκη, Μιλάνο, Παρίσι και Λονδίνο είχαν πολλές νέες ιδέες για να μας εντάξουν στιλιστικά στις τάσεις της εποχής. Φωτεινότητα, παστέλ και γήινα χρώματα, λουλούδια, μπαρόκ επιρροές και πολλές εκλεπτυσμένες υφές που βασιλεύουν στη μόδα Φθινόπωρο Χειμώνας 2018-2019. Ας δούμε αναλυτικά και τις 21 τάσεις που ξεχώρισαν στα fashion weeks.

21 Τάσεις Μόδας Φθινόπωρο Χειμώνας 2018-2019

#1. Leather Dress Code

Μόδα φθινόπωρο χειμώνας 2018-2019 δέρμα
, Stella McCartney, Hermès, Tod’s, Givenchy

Τα δερμάτινα είναι το σήμα κατατεθέν σχεδόν για κάθε χειμερινή ή φθινοπωρινή περίοδο. Γι’ αυτό δε λείπουν από κανένα fashion week. Δερμάτινες τσάντες, γυναικεία παπούτσια, ρούχα αλλά βασικά θα σταθούμε και θα φορέσουμε δερμάτινα φορέματα την επόμενη σεζόν. Μάξι ή midi δερμάτινα φορέματα θα διαμορφώσουν το πιο γοητευτικό updated dress code του έτους 2019.

#2. Glossy Colorful Coats

Μόδα φθινόπωρο χειμώνας 2018-2019
Miu Miu, Marni, Fendi

Το “pvc” επανεμφανίζεται ως λαμπερό και πολύχρωμο σε παντελόνι, φούστες και παλτό. Είτε σε μικρές λεπτομέρειες,  είτε σε “ολικές εμφανίσεις” όπως αυτές που προτείνουν οι Miu Miu, Fendi ή Marni, αυτό το glossy “pvc” θα φέρει φωτεινότητα στα χειμερινά σας outerwear.

#3. Μεταξωτά φορέματα/φούστες

Μόδα φθινόπωρο χειμώνας 2018-2019 μεταξωτά φορέματα/φούστες
Louis Vuitton, Roksanda, Sportmax

Είναι γνωστό ότι η μόδα είναι κυκλική και σχεδόν όλες οι τάσεις αργά ή γρήγορα επιστρέφουν, αλλά υπάρχουν κάποια ρούχα που δεν ξεφεύγουν ποτέ από το στυλ. Τα μεταξωτά για παράδειγμα είναι ένα  διαχρονικό ύφασμα.

Σύμφωνα με τις τάσεις της μόδας φθινόπωρο χειμώνας 2018 2019 τα μεταξωτά υφάσματα – παρόλο που έχουν γίνει συνώνυμο της πολυτέλειας – φέτος θα τα δούμε και σε caual ρούχα να φοριούνται από τις πρωινές ώρες.

#4. Animal Prints

Μόδα φθινόπωρο χειμώνας 2018-2019 animal prints
Victoria Beckham, Max Mara, Tom Ford, DOLCE & GABBANA, Michael Kors

Μετά από αρκετές εποχές αφιερωμένες στο snake και το ζεβρέ, το λεοπάρ κάνει την θριαμβευτική επιστροφή του. Δεν φέρνει μόνο την κλασική έκδοση (που εισήχθη από το Dior στη δεκαετία του ’40), αλλά βλέπουμε επίσης το λεοπάρ σε πολύχρωμους τόνους, συνδυάζοντας διαφορετικές υφές.

Σύμφωνα όμως με τα fashion weeks όλα τα animal prints είναι από τα πιο απαραίτητα – must haves – της φετινής γκαρνταρόμπας μας. Θα τα δείτε σε total outfits, παπούτσια, τσάντες και παλτό. Για να είστε πιο ενημερωμένες σχετικά με τα animal prints διαβάστε αυτό το άρθρο: Τα Prints που θα φορέσουμε όλες το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2018-2019

#5. Florals

Μόδα Φθινόπωρο χειμώνας 2018-2019
Valentino, ZImmermann, Alice McCall

Τα floral μοτίβα για το χειμώνα, εμπνέονται από τοπία ολόκληρου του κόσμου για να αποτυπωθούν σε πανέμορφα παλτό, παντελόνια και κεντημένες φούστες. Είναι ένα pattern που κολακεύει τις γυναίκες εδώ και χρόνια με τον ρομαντισμό του.

#6. Logos on top

Μόδα φθινόπωρο χειμώνας 2018-2019 logos
Fendi, Max Mara, Versace, Prada, Armani

Εκμεταλλευόμενοι την ήδη υπάρχουσα τάση των λογοτύπων που συνεχίζεται για ακόμα μία σεζόν, οι σχεδιαστές προσπαθούν να μεταδώσουν υποσυνείδητα μηνύματα και να προσφέρουν κάτι παραπάνω από απλά μία αναγραφή.

#7. Cold shoulders & Key holes

Μόδα φθινόπωρο χειμώνας 2018 2019
Prabal Gurung, Halpen, Chloe
Μόδα φθινόπωρο χειμώνας 2018 2019
Chloe, Giambattista Valli, Prabal Gurung

Πόσο μας έχουν γοητεύει αυτά τα ρούχα που αφήνουν διάφορα σημεία του γυναικείου σώματος εκτεθειμένα χωρίς όμως να ξεπερνούν τα όρια. Θα τα φορέσουμε σίγουρα και θα τα ευχαριστηθούμε.

#8. Silver & Metallics

Μόδα φθινόπωρο χειμώνας 2018-2019 silver
Christian Dior, Paco Rabanne, Paco Rabanne, Off-White, Christopher Kane

Μια ακόμη εποχή, οι πούλιες και τα μεταλλικά υφάσματα θα είναι υπεύθυνα για τη λάμψη μας. Συνυφασμένες με βραδιές πάρτι και ειδικές περιστάσεις, αυτές οι λαμπερές και εντυπωσιακές πούλιες παρουσιάζονται όχι μόνο σε εκλεπτυσμένη “ολική εμφάνιση”, αλλά και σε ενδύματα συνδυασμένα με τούλι. Μια τάση που παραμένει και αυτό το φθινόπωρο-χειμώνα 2018/2019.

#9. Suits

Μόδα φθινόπωρο χειμώνας 2018-2019
Carolina Herrera, Philosophy, Alexander McQueen
Μόδα φθινόπωρο χειμώνας 2018-2019 κοστούμια
Tadashi Shoji, Balmain, Tom Ford

Κοστούμια: είναι από τις μεγάλες αλλαγές στη μόδα γιατί τα υφάσματα τους όπως και τα χρώματα, είναι πλέον ιδανικά και για τις βραδινές μας εξόδους. Οι γραμμές μπορεί  να είναι straight αλλά είναι και πιο φαρδιές ή άνετες. Εντυπωσιακό το animal printed κοστούμι του Tom Ford. Το είπαμε ότι φέτος τα λεοπάρ θα πολυφορεθούν… και αυτό το σύνολο είναι το πρώτο που θα διαλέγαμε για τη νέα σεζόν.

#10. Pleats

Μόδα φθινόπωρο χειμώνας 2018-2019 pleats
JW Anderson, Simone Rocha, Balenciaga, Balenciaga, Valentino

Ναι, και πάλι ναι! Αγαπάμε πολύ αυτές τις φούστες και θα τις ξαναφορέσουμε το ερχόμενο φθινόπωρο του 2018. Πραγματικά δεν υπάρχει ο συνδυασμός τους με τα ζεστά sweaters. Από τη μόδα του ’15 που έκαναν το μεγάλο comeback, ήταν και παραμένουν από τα πιο εντυπωσιακά street styles. Δες εδώ πως να συνδυάσεις τα πουλόβερ σου με φούστες.

#11. High Neck

τάσεις μόδας φθινόπωρο 2018 ζιβάγκο
Philip Lim, Prabal Gurung, Giambatista Valli

Είναι ζεστό, είναι αυστηρό, είναι cosy και chic. Το ζιβάγκο θα το εντάξεις άνετα στην ντουλάπα σου ως μπλούζα ή φόρεμα, καθώς είναι από τα πιο επιθυμητά κομμάτια του casual look.

#12. Western

Μόδα φθινόπωρο χειμώνας 2018-2019 weastern girls
Zimmermann, Coach, Alberta Ferretti

Υπάρχουν μερικές τάσεις που απέχουν ελάχιστα από τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ της μόδας και του fancy dress. To western look είναι μία από αυτές. Παρόλα αυτά υπάρχουν τρόποι να φορέσεις αυτό το στιλ χωρίς να δείχνεις σαν τις παλιές ταινίες και οι Zimmermann, Coach και Alberta Ferretti μας το αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο.

#13. Layers

Μόδα φθινόπωρο χειμώνας 2018-2019 layers
, Lemaire, Balenciaga, Gabriela Hearst, Calvin Klein

Και μια δεκαετία αργότερα, το παιχνιδιάρικο layering θα εξακολουθεί να είναι στην ατζέντα του στυλ. Είναι διαχρονικό, εντυπωσιακό και το καλύτερο για την περίπτωση ενός βαρύ χειμώνα. Το layering παραμένει στη μόδα χειμώνας 2019 και μας εξιτάρει με τις αυθόρμητες επιλογές. Ένας τέλειος τρόπος να ηρεμήσεις ένα total prined σύνολο ή να το ενισχύσεις περισσότερο.

#14. Κάπες

Μόδα φθινόπωρο χειμώνας 2018-2019 κοστούμια
Ricostru, Giambatista Valli, Prabal Gurung

Μια εικόνα της δεκαετίας του ’50 είδαμε στην εβδομάδα μόδας φυσικά με στοιχεία του σήμερα. Οι κάπες παρουσίασαν τη δική τους εκδοχή για το Φθινόπωρο 2018 και μπορείτε να επιλέξετε αυτή που σας αρέσει ανάμεσα σε αρκετά σχέδια που έχουν μικροδιαφορές. Διαφορετικά υφάσματα, χρώματα, πιο κλειστές στο λαιμό, σε layers και prints. Μπορείτε να τις φορέσετε με οποιοδήποτε είδος ρούχου, εκτός από φούστες ή φορέματα με πιέτες, διότι αυτό θα σας προσθέσει όγκο.

#15. Puffer coats

Μόδα φθινόπωρο χειμώνας 2018-2019
Philip Lim, Sportmax, R13

Αν δεν έχετε αγοράσει ακόμα ένα “”PUFFER” ” από τον προηγούμενο χειμώνα, κάντε το εγκαίρως, γιατί παραμένει ως τάση στη μόδα Φθινόπωρο-Χειμώνας 2018/2019. Στην πραγματικότητα, μετά την ολοκλήρωση των fashion weeks, είναι σαφές ότι το “puffer” είναι ένα βασικό κομμάτι και παρομοιάζεται ως πρωταγωνιστής στα casual looks.

#16. Γούνινα Μανίκια

Μόδα χειμώνας 2019 γούνινες χειροπέδες
Deniss Basso, Prabal Gurung, Brock Collection

Αδιαμφισβήτητο χειμερινό υλικό, φυσικό ή συνθετικό, βαμμένο σε θερμές αποχρώσεις καθώς και ζωντανά χρώματα για την προσαρμογή του στο εκάστοτε ρούχο. Μια ζεστή τάση που προσθέτει ενδιαφέρον σε ένα αδιάφορο ρούχο για να μας προσφέρει το πιο στιλάτο outfit της σεζόν. Πάθαμε εμμονή με τα runway looks των Dennis Basso και Prabal Gurung.

#17. Tweed

Μόδα φθινόπωρο χειμώνας 2018-2019 tweed
Prada, Marc Jacobs, Chanel, The Row, Matty Bovan

Πρόκειται για τον τρόπο με τον οποίο πλέκεται το μάλλινο ύφασμα και δημιουργεί αυτά τα διακριτικά μοτίβα. Θα το φορέσουμε στην καθημερινότητα συνδυάζοντας ένα ανακυκλώσιμο ύφασμα σε boho, casual και modern looks.

#18. Ακολουθώντας τη γραμμή του σουτιέν

τάσεις μόδας φθινόπωρο 2018
Shoji, Lanyu, Brock Collection
τάσεις μόδας φθινόπωρο 2018
Dion Lee, Jeremy Scott, Alexander Wang

Μια τάση που ήρθε ξεκάθαρα να αντικαταστήσει τα crop tops όταν η έμφαση δίνεται στην κάτω γραμμή του σουτιέν. Κατά τα άλλα θα το δούμε σε μπούστα και βραδινά φορέματα να κυριαρχεί.

#19. Red & Pink

τάσεις μόδας χειμώνας 2019 χρώμα
Taoray Wang, Christian Siriano, Cushnie et Ochs

Το φθινόπωρο θα έρθει με χρώμα. Τριανταφυλλί, ροζ, κόκκινο και γενικά οι αποχρώσεις αυτών των δύο χρωμάτων θα είναι μερικά από τα μοντέρνα χρώματα του Χειμώνα. Μπορείτε να δείτε εδώ όλα τα fashion χρώματα φθινόπωρο χειμώνας 2018-2019. Αν θέλετε να προσθέσετε στην ντουλάπα σας  μια φούστα ή ένα φόρεμα σε αυτούς τους bold τόνους, θυμηθείτε ότι όσο πιο εντυπωσιακό τόσο το καλύτερο.

#20. Statement Φιόγκοι

Μόδα φθινόπωρο χειμώνας 2018-2019
Maxwell, Cowan, Ulla Johnson

#21. Plaids

Μόδα φθινόπωρο χειμώνας 2018-2019 κοστούμια
Michael Kors, Max Mara, Versace

Είναι σαφές, αφού θα δείτε τις τάσεις του “street style” στη Νέα Υόρκη, το Fall-Winter 2018/2019 θα είστε υπό έλεγχο. Παραδοσιακά καρό”Prince of Wales”, σε σχήμα “μαύρης και λευκής” σκακιέρας, σε μορφή “tartan” με εντυπωσιακά χρώματα ή σε λεπτά κομμάτια για βραδινό ντύσιμο… Το  καρό (“check print”) διατηρεί τον χαρακτήρα του και σφραγίζει τις τάσεις της επόμενης χειμερινής περιόδου 2019. Για να μη σε πιάνουν αδιάβαστη ενημερώσου με λεπτομέρεια για τα Prints & Patterns Φθινόπωρο/Χειμώνας 2018-2019.