Τα 7 πλεονεκτήματα του Stretching

Από τότε που θυμάσαι τον εαυτό σου ακούς ότι το stretching είναι από τα σημαντικότερα πράγματα σε μία προπόνηση. Πολλές φορές όμως, ίσως να παραμερίζεις αυτό το κομμάτι, έτσι ώστε να έχεις περισσότερο χρόνο για την «πραγματική» άσκηση. Αυτό είναι το πιο συχνό λάθος που κάνουν ειδικά όσοι δεν έχουν πολύ χρόνο στη διάθεσή τους.

Σου παρουσιάζουμε 7 λόγους που το stretching είναι μία υγιεινή συνήθεια που δεν πρέπει να παραλείπεις, γιατί σίγουρα θα σε ανταμείψει σε βάθος χρόνου.

Το stretching θα σε ανανεώσει. Λίγο πριν το μεσημέρι που αρχίζει και βγαίνει η πρώτη ένταση της ημέρας, το stretching είναι ιδανικό για να σε αφυπνίσει, να σε ξεκουράσει και να σε ενδυναμώσει σε λιγότερο χρόνο απ’ ότι ένας βαρύς καφές. Με μόλις λίγα λεπτά stretching αυξάνεται η ροή του αίματος σε ολόκληρο το σώμα σου, συμπεριλαμβανομένου και του εγκεφάλου.

Δείτε ακόμα: Η ΜΙΑ άσκηση που σφίγγει κάτω κοιλιακούς και εγκάρσιο κοιλιακό για να χτίσεις ΤΗΝ ΠΙΟ ΣΕΞΙ ΚΟΙΛΙΑ τώρα

Θα ενισχύσει την ισορροπία σου. Σύμφωνα με έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, αποδείχθηκε ότι όσοι έκαναν stretching πριν από τη δοκιμασία ήταν σε θέση να ισορροπήσουν περισσότερο, καθώς οι μύες τους έδειχναν να είναι πιο συντονισμένοι.

Θα κινείσαι πιο εύκολα και χωρίς ή με λιγότερο πόνο. Το τακτικό stretching μπορεί να ανακουφίσει τους δύσκαμπτους μύες και τις αρθρώσεις, αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει να γίνει και με τον σωστό τρόπο.

Κάνει την προπόνησή σου πιο αποτελεσματική. Αν δεν είσαι yogi ή λάτρης της μπάρας, η ευελιξία μάλλον δεν είναι στις προτεραιότητές σου. Ωστόσο, με το τακτικό stretching μπορείς να πετύχεις καλύτερη φυσική κατάσταση, εφόσον θα σε βοηθήσει να έχεις μεγαλύτερα ανοίγματα και πιο βαθιά καθίσματα.

Δείτε ακόμα: Δύναμη και ευλυγισία: 4 top βίντεο γιόγκα με ασκήσεις

Ίσως να μειώσεις τις πιθανότητες τραυματισμού. Τα επιστημονικά στοιχεία σε αυτό το κομμάτι είναι αμφίβολα, όμως σίγουρα αν ενσωματώσεις το stretching στο ζέσταμά σου (ποτέ μην το κάνεις σε κρύους μύες) προετοιμάζεις το σώμα σου και το μυαλό σου για να μπουν στην φάση της άσκησης.

Μειώνει τα επίπεδα σακχάρων στο αίμα. Είναι γνωστό ότι η άσκηση βοηθάει στον έλεγχο της γλυκόζης, αλλά όπως φαίνεται από σχετικές έρευνες αυτό μπορείς να το πετύχεις και πριν να ιδρώσεις, με τι άλλο? Με το stretching.

Μειώνει το άγχος, καθώς δαμάζει την ένταση τόσο σωματικά όσο και ψυχικά, χαλαρώνει τους σφιγμένους μύες και σε κάνει να αισθάνεσαι πιο ήρεμη. Απλά μην το παρακάνεις. Θα πρέπει να μπορείς να χαλαρώσεις κατά τη διάρκεια του stretching, ενώ αν σου προκαλεί πόνο σημαίνει ότι δεν το κάνεις σωστά.