Πως να διαλέξεις μαγιό φέτος το καλοκαίρι

Πως να διαλέξεις μαγιό καλοκαίρι 2018

Το καλοκαίρι έφτασε!!! Η αγαπημένη μας εποχή είναι εδώ και μαζί με αυτή, τα μαγιό! Στο άκουσμα της αγαπημένης αυτής λέξης, σίγουρα σας έρχονται πολλές εικόνες στο μυαλό. Παραλία, διακοπές, ξεκούραση, ηλιοθεραπεία και φυσικά…μαύρισμα. Το σίγουρο είναι ένα: η επιλογή μαγιό είναι πολύ δύσκολη. Κι αυτό γιατί, το μαγιό είναι ως επί το πλείστων το καλοκαιρινό μας ρούχο, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα θα μας συντροφεύει και τους τρεις μήνες του καλοκαιριού.

Το διάστημα είναι μεγάλο, οπότε η επιλογή πρέπει να είναι προσεκτική. Tο μαγιό ανήκει στην κατηγορία ρούχων μέσα στα οποία οφείλουμε να νιώθουμε όμορφα, άνετα και ξέγνοιαστα. Τέτοια άλλωστε είναι και η ιδιότητα τους: ξέγνοιαστη, χαλαρή και άκρως καλοκαιρινή.

Ποιο είναι όμως το «σωστό» μαγιό για κάθε γυναίκα;

Εξαρτάται από το σχέδιο, το κόψιμο, το χρώμα ή όλα αυτά μαζί; Αρχικά, υπάρχουν δύο βασικά είδη μαγιό, τα μπικίνι και τα ολόσωμα.

Ας ξεκινήσουμε με τα μπικίνι

Tο μπικίνι είναι το μαγιό που πρωτοεμφανίστηκε το 1946 και παρόλο που καταδιώχτηκε πολύ, κατάφερε να επικρατήσει στις γυναικείες προτιμήσεις. Ένα όνομα το οποίο έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επικράτηση του μπικίνι είναι ο Εric Morley, ένας αρχετυπικός Εγγλέζος μορφωμένος στην Οξφόρδη, όποιος διοργάνωσε το πρώτο φεστιβάλ μπικίνι το 1951 και κατάφερε να αναδείξει και μία Miss world φορώντας μπικίνι, κάτι που είχε εκείνη την εποχή θεωρείτο πάρα πολύ προκλητικό.

Το μπικίνι δεν έχει αλλάξει σημαντικά μέσα στις δεκαετίες που ακολούθησαν και αυτό που θα διαλέξεις σήμερα μπορεί να μοιάζει πάρα πολύ με αυτό που φόρεσαν οι πρωτεργάτριες του μπικίνι Μπριζίτ Μπαρντό, Σοφία Λόρεν, Μέριλιν Μονρό. Ειδικά τα τελευταία χρόνια βλέπουμε το μπικίνι να ξαναπαίρνει μια πιο vintage μορφή, τόσο στο κόψιμο τους όσο και στα σχέδια.

Έτσι παρατηρούμε λοιπόν, μπικίνι ψηλόμεσα – ή και όχι-, σε πουά, ριγέ η φλοράλ σχέδια, να είναι πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των γυναικών. Ας μην ξεχνάμε πως και η Μέριλιν Μονρόε με ένα τέτοιο στυλ μπικίνι είχε εμφανιστεί στην τελευταία της ταινία το 1962. Ακόμα περισσότερη αίσθηση όμως προκαλούν, τα πολλά κορδόνια, τα βολάν και οι φιόγκοι. Γι’ αυτό επίσης, υπάρχουν και τα τοπ cross neck, τα οποία διατηρούν τη θηλυκότητα και την ομορφιά κάθε γυναίκας. Τι πιο girly υπάρχει από αυτές τις λεπτομέρειες άλλωστε; Κάθε γυναίκα θέλει να διατηρεί την ομορφιά της ειδικά στην παραλία, όπου έχει ούτως ή άλλως ένα πιο φυσικό look. Εάν λοιπόν κατάφερες να αντισταθείς στην έλξη του ψυγείου όλο το χειμώνα, go on treat yourself to a bikini!!!

Από την άλλη, υπάρχουν και τα ολόσωμα μαγιό.

Με τις ρίζες τους στη δεκαετία του ’20 και του ’30, τα είδαμε να ανεβαίνουν στην προτίμηση των γυναικών από τη δεκαετία του ’70 και μετά. Πολύ λογικό, καθώς το ολόσωμο μαγιό «αγκαλιάζει» το σώμα και το κολακεύει πολύ.

Αυτό πρέπει να ξέρετε για το ολόσωμο μαγιό όσον αφορά αυτό που σκέφτονται οι άντρες είναι ότι αυτό που δεν βλέπουν μπορούν να το φανταστούν και κάποιες φορές η φαντασία είναι κολακευτικότερη της πραγματικότητας.

Προσπάθησε να διαλέξεις ένα χρώμα που σου ταιριάζει και να ξέρεις το μαύρο είναι ο καλύτερος φίλος ιδιαίτερα μέχρι να μαυρίσεις, λευκά και πορτοκαλί πάνε πολύ καλύτερα όταν έχουμε ήδη μαυρίσει.

Μεγάλη αγάπη υπάρχει και για τα εμπριμέ ολόσωμα, με λεπτές ή πιο μεγάλες ράντες. Ακόμα, μικρές λεπτομέρειες που ξεχωρίζουν είναι η δαντέλα, η διαφάνεια, το βολάν αλλά και οι φιόγκοι. Τέλος ένας πολύ βασικός παράγοντας στην επιλογή του μαγιό είναι η τιμή. Όσον αφορά την τιμή υπάρχουν δύο θεωρίες, υπάρχουν αυτοί που πιστεύουν όπως πρέπει να αγοράσεις ότι καλύτερο υπάρχει ανεξάρτητα με το πόσο κοστίζει αλλά υπάρχει και η θεωρία που είναι καλύτερο να αγοράσεις δύο τρία ή και περισσότερα μαγιό σε χαμηλότερη τιμή έτσι ώστε να μπορείς να τα αλλάξεις.

Η αρθρογράφος προσωπικά είναι υπέρ της δεύτερης θεωρίας μιας και η μόδα αλλάζει πάρα πολύ γρήγορα και κάποιος κινδυνεύει να αγοράσει κάτι ακριβό το οποίο θα θεωρηθεί εκτός μόδας μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή μαγιό είναι προσωπική υπόθεση της κάθε γυναίκας, ανάλογα με το προσωπικό της γούστο αλλά και με το σωματότυπο της. Φυσικά και διαλέγουμε αυτό που μας ταιριάζει, αλλά δεν είναι κακό να δοκιμάζουμε καινούρια σχέδια ή εφαρμογές. Εξάλλου, το παν δεν είναι τι θα φορέσουμε, αλλά το να νιώθουμε όμορφα μέσα σε αυτό!

Όποια και να είναι η επιλογή σου ρίξε μία ματιά εδώ για να πάρεις περισσότερες ιδέες για το τι θα φορεθεί σε μαγιό το καλοκαίρι του 2018.