Ο καλύτερος τρόπος να μειώσεις το στρες ανάλογα με το ζώδιο σου (Κριός, Ταύρος, Δίδυμος, Καρκίνος, Λέων Παρθένος)

Κριός: Γυμνάσου
Η ενεργητικότητα του Κριού είναι ανεξάντλητη και καυτή και όταν υπερφορτωθείς, η φλόγα μπορεί να βγει εκτός ελέγχου. Η καλύτερη επιλογή σου για να ηρεμήσεις; Ίδρωσε! Ανέβασε τη θερμοκρασία στο σώμα σου ώστε να ταιριάζει με την καυτή σου διάθεση. Η άσκηση σε βοηθάει να εκτονωθείς, να συγκεντρωθείς και να χρησιμοποιείς θετικά την ενέργειά σου ώστε να δείχνεις σε όλους την καλή πλευρά του δυναμικού ζωδίου σου!

Ταύρος: Φάε υγιεινά
Όταν μια Ταυρίνα αγχώνεται, είναι πιθανό να το ρίξει στο φαγητό – και με όχι-τόσο-υγιεινές επιλογές. Ο καλύτερος τρόπος να ανακτήσεις τον έλεγχο είναι βρίσκεσαι σε επαφή με το σώμα σου, ακούγοντάς το ώστε να σταματάς το φαγητό όταν έχεις χορτάσει. Ένας πρακτικός τρόπος για να συμβεί αυτό είναι να αναρωτηθείς τι είδους φαγητό λαχταράς (κρέας, ζυμαρικά, κάτι τραγανό;) και μετά να κάνεις την καλύτερη επιλογή (είτε προετοιμάζεις μόνη σου το γεύμα σου είτε θα φας έξω. Όταν οι διατροφικές σου επιλογές υποστηρίζουν τη ζωντάνια και το “νεύρο” σου, το σώμα σου ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο – και σου ανταποδίδει το καλό που του κάνεις με περισσότερη ηρεμία και γαλήνη.

Δίδυμος: Βρες πληροφορίες
Ο Δίδυμος λατρεύει να μαθαίνει και να μιλάει. Κυρίαρχος του ζωδίου σου είναι ο Ερμής, ο πλανήτης της σκέψης και της επικοινωνίας – έτσι, όταν αγχώνεσαι, το μυαλό σου αρχίζει να τρέχει με χίλια. Ένας σίγουρος τρόπος για να νιώσεις καλύτερα, είναι να πάρεις μερικές απαντήσεις στις ερωτήσεις σου. Ένας άλλος τρόπος είναι να βρεις στοιχεία για ό,τι σε απασχολεί– αυτό θα σε διευκολύνει να συζητήσεις το θέμα με τις φίλες σου (άλλο ένας σούπερ αντιαγχωτικό για τους Διδύμους). Πρέπει όμως να αποφύγεις την υπερπληροφόρηση – βάλε όριο στο πόσο αναζητάς πληροφορίες για κάτι στο Internet! Η ποιότητα και η σωστή ποσότητα πληροφόρησης είναι το συστατικό που θα σου κάνει τη ζωή ευκολότερη και θα σε βοηθήσει να κρατάς υπό έλεγχο το στρες.

Καρκίνος: Κούρνιασε
Ο Καρκίνος χρειάζεται μία σπηλιά όπου θα φωλιάζει και θα ηρεμεί (ίσως το χουχουλιάρικο υπνοδωμάτιό σου). Σου αρέσει να είσαι στο σπίτι, περιτριγυρισμένη από ανθρώπους και αντικείμενα που έχεις μέσα στην καρδιά σου – αυτό σου προσφέρει τη μεγαλύτερη ανακούφιση από το άγχος. Παρότι μπορεί να καταπιαστείς με πολλά πρότζεκτ και παρέες, το να έχεις χρόνο με τον εαυτό σου είναι πολύ σημαντικό. Η χαλαρή μοναχικότητα σε βοηθά να επεξεργαστείς τα χιλιάδες συναισθήματα μέσα σου και όταν το κάνεις αυτό από το δικό σου, αγαπημένο και ζεστό χώρο, γεμίζει η ψυχή σου με αγαλλίαση και ηρεμία.

Λέων: Δημιούργησε
Οι Λιονταρίνες είναι τα δημιουργικά πλάσματα του ζωδίου. Θέλεις να μοιράζεσαι τη μοναδική προσωπικότητά σου με τον κόσμο και να παίρνεις αναγνώριση εις ανταπόδοση. Γι’ αυτό το λόγο, το μυστικό για να χαλαρώσεις είναι να φτιάξεις ή να δημιουργήσεις κάτι: Να τραγουδήσεις, να ζωγραφίσεις ή να μαγειρέψεις. Και θα νιώσεις αμέσως καλύτερα που φέρνεις (προσφέρεις) κάτι καινούργιο στον κόσμο. Τίποτε δεν είναι χειρότερο για μια Λιονταρίνα απ’ το να μένει κολλημένη μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή της. Για τέλεια ανακούφιση του άγχους, θα πρέπει να μοιραστείς ενεργά το φως σου με τον κόσμο!

Παρθένος: Καθάρισε
Η Παρθένος είναι σεταρισμένη να κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος. Όταν αυτή η ανάγκη γίνεται επιτακτική (όπως συμβαίνει συχνά) η Παρθένος αγχώνεται. Αναλαμβάνοντας ένα μικρότερο καθήκον (π.χ. να καθαρίσεις το σπίτι ή να ταχτοποιήσεις τη ντουλάπα σου) μπορεί να νιώσεις λιγότερο αγχωμένη και ότι έχεις τον έλεγχο. Μπορείς να εκτονώσεις όλη τη σωματική και διανοητική σου ενέργεια σε κάτι πιο απτό, που θα χρειάζεται την προσπάθειά σου. Η καθαριότητα σου προσφέρει ένα άμεσο αποτέλεσμα που καταπραΰνει το σώμα, το μυαλό και το πνεύμα σου.

Ζυγός: Μοιράσου το
Ο Ζυγός είναι το ζώδιο της συνεργασίας. Αυτό σημαίνει πως έχεις ανάγκη από έναν έμπιστο άνθρωπο (βλ. κολλητή) που θα συμβουλεύεσαι όταν τα πράγματα δυσκολεύουν. Στο ζώδιό σου είναι τονισμένος ο τομέας της διανόησης, οπότε αντλείς πολλή εγκεφαλική δύναμη για τις απαιτητικές καταστάσεις. Το να μπορείς να συζητήσεις διάφορα θέματα σε βοηθά να σκεφτείς διεξοδικά την κατάσταση – κι αυτό μπορεί να μειώσει τα επίπεδα του άγχους σου. Κάθε φίλος/σύντροφος που μπορείς να σε ακούσει ενεργητικά είναι μια καλή επιλογή για μια θεραπευτική συζήτηση.

Σκορπιός: Κάνε έρωτα
Ο Σκορπιός είναι το ζώδιο της ένωσης – η συγχώνευση του πνευματικού, του συναισθηματικού και του σωματικού στοιχείου. Από φυσικής άποψης, συγχώνευση σημαίνει σεξ! Εάν το σεξ είναι ασφαλές και επιθυμητό, μπορεί να είναι απίστευτο αντιαγχωτικό για μία Σκορπιό. Εάν το σεξ δεν είναι επιλογή, μπορείς να επιλέξεις μια πνευματική ευχαρίστηση – άφησε τη φαντασία σου να ταξιδέψουν και θα σου ανοίξουν πύλες που επιτρέπουν να “συγχωνευτείς” με άλλους ανθρώπους σε όποιο επίπεδο και όπως επιθυμείς.

Τοξότης: Φιλοσόφησέ το
Ως το τελευταίο ζώδιο της φωτιάς, ο Τοξότης προσπαθεί να καταλάβει το νόημα της σπίθας της ζωής και αναζητά συνεχώς το νόημα σε κάθε πτυχή της ύπαρξης. Ως φιλόσοφος, το να βρεις το δικό σου, μοναδικό νόημα του κόσμου μπορεί να σε βοηθήσει να διατηρήσεις μια θετική οπτική. Χρειάζεται να γνωρίζεις την αποστολή σου – σε βοηθά να προσανατολιστείς και να προσπαθήσεις με όλες σου τις δυνάμεις να επιτύχεις τους στόχους σου. Όταν είσαι αγχωμένη, θα πρέπει να αναζητήσεις έμπνευση από μεγάλους δασκάλους, να διαβάζεις λόγια που σε παρακινούν ή να προσπαθήσεις να δημιουργήσεις έναν δικό σου προσωπικό φιλοσοφικό κώδικα – μια καλή ιδέα θα ήταν να κρατάς ημερολόγιο.

Αιγόκερως: Κάνε ένα σχέδιο
Ο Αιγόκερως είναι το κατσίκι που συνεχώς σκαρφαλώνει το μεταφορικό βουνό – θέλεις να μπορείς να κοιτάζεις μπροστά. Όταν το μονοπάτι δυσκολεύει και δεν είσαι βέβαιη πώς θα εκτελέσεις τα σχέδιά σου, τότε θα αρχίσεις να αγχώνεσαι. Οπότε χρειάζεσαι πολλά εναλλακτικά σχέδια. Σε κάποιο επίπεδο, θέλεις να χτίσεις τη δική σου αυτοκρατορία. Αυτό σε βοηθά να δημιουργήσεις ημερήσια, εβδομαδιαία και μηνιαία σχέδια καθώς και σχέδια για τα επόμενα 5, 10 και 20 χρόνια. Αυτό καταπραΰνει το πάντα ενεργό (και φιλόδοξο) πνεύμα σου.

Υδροχόος: Φτιάξε ένα κολάζ
Ο Υδροχόος είναι το ζώδιο που κυριαρχεί στις ελπίδες, τα όνειρα και τους στόχους. Με άλλα λόγια – Υδροχόε, είσαι η οραματίστρια του ζωδιακού. Δεν έχεις χρόνο για τις καθημερινές κοινοτυπίες. Όταν μια Υδροχόος αγχώνεται, μπορείς να ανακουφιστείς “πατώντας” στην ικανότητά σου να οραματίζεσαι. Πήγαινε ένα βήμα παραπάνω τoν τρόπο της σκέψης σου. Θα επιτύχεις τη διορατική σκέψη εστιάζοντας στο επιθυμητό συναίσθημα σε κάθε περίπτωση – αυτό θα σε βοηθήσει να ξαναβρείς την προοπτική και τη θετική σκέψη. Φτιάξε ένα κολάζ επάνω σε έναν πίνακα: αυτό σε βοηθά να απεικονίσεις ένα ιδανικό μέλλον και να ανακουφίσει σε μεγάλο βαθμό το άγχος σου. Ο Υδροχόος είναι επίσης το ζώδιο των ομάδων, οπότε σαν bonus κίνηση βάλε μερικές φίλες σου στο παιχνίδι.

Ιχθύς: Διαλογίσου
Ιχθύς ίσον υπέρβαση! Καθώς είναι το τελευταίο ζώδιο του κύκλου, οι Ιχθύες είναι η περίληψη της εμπειρίας όλων των άλλων ζωδίων. Στην αστρολογική θεωρία, οι Ιχθύες συμπεριλαμβάνουν όλη τη γήινη εμπειρία και είναι το ζώδιο που επικοινωνεί με τον πνευματικό κόσμο. Ως το τελευταίο ζώδιο του νερού (με κυρίαρχο στοιχείο του τα συναισθήματα), ο Ιχθύς νιώθει όλα τα συναισθήματα της ανθρωπότητας. Είσαι συμπονετική και ευαίσθητη και χρειάζεται να κάνεις κάτι με όλα αυτά τα συναισθήματα και την κατανόηση του κόσμου. Η καλύτερη συνταγή για να νικήσεις το άγχος; Διαλογίσου. Ο διαλογισμός καθαρίζει το μυαλό σου και σε συνδέει με το ένστικτό σου, το οποίο μεταλλάσσει τα κύματα των συναισθημάτων σε ηρεμία και βαθύτερη αντίληψη και κατανόηση.

SHAPE.GR