How to: Πως καθαρίζουμε το ξύλινο πάτωμα;

Το ξύλινο πάτωμα έχει, αδιαμφισβήτητα, τη δύναμη να κάνει ένα χώρο ξεχωριστό, να του προσδίδει μια αρχοντική πλευρά και να τον αναβαθμίζει μόνο με το χρώμα του. Είτε σε μοντέρνα εκδοχή, είτε ρουστίκ, είτε ακόμα και με το παραδοσιακό στυλ διακόσμησης το ξύλο μπορεί να καλύψει όλα τα γούστα, σε κάθε σπίτι, σε κάθε χώρο του σπιτιού.

Από την άλλη, το ιδιαίτερο αυτό υλικό είναι αρκετά ευαίσθητο με αποτέλεσμα να χρειάζεται προσοχή τόσο στην περιποίησή του όσο και στην καθαριότητά του. Με τα υγρά απορρυπαντικά και την ηλεκτρική σκούπα να αποτελούν μεγάλους του εχθρούς, η όλη διαδικασία της φροντίδας του δαπέδου μπορεί να γίνει.. πονοκέφαλος.

ξύλινο πάτωμα

Το νερό, που σε άλλες περιπτώσεις θεωρείται απαραίτητο για τον καθαρισμό του πατώματος, στην προκειμένη πρέπει να αποφεύγεται και αυτό γιατί το ξύλο λειτουργεί σαν σφουγγάρι και μπορεί να το απορροφήσει, με αποτέλεσμα να φουσκώσει. Από την άλλη, πολλά από τα εξαρτήματα της ηλεκτρικής σκούπας κρίνονται ακατάλληλα για να έρθουν σε επαφή με την ξύλινη επιφάνεια ενώ ακόμα και αυτά που θεωρούνται κατάλληλα μπορεί να γδάρουν το δάπεδό σου.

Αντί, λοιπόν, για σκούπισμα και σφουγγάρισμα καλύτερα να απομακρύνεις για αρχή την σκόνη με μια σκούπα «παρκετέζα» και στη συνέχεια να το περάσεις με ένα καθαρό πανί βουτηγμένο σε ένα μίγμα από ξύδι και χλιαρό νερό ή νερό εμποτισμένο με δύο φακελάκια τσάι, το οποίο βέβαια θα έχεις στραγγίξει πολύ καλά.

Να θυμάσαι πως το σωστό καθάρισμα γίνεται όταν το βρεγμένο πανί χρησιμοποιείται παράλληλα με τη φορά των ξύλινων ταβλών του πατώματος και με κατεύθυνση προς την πόρτα ή την μπαλκονόπορτα του σπιτιού.

Δείτε ακόμα:

Φτιάξε καθαριστικά με προϊόντα που έχετε στο σπίτι!

Η σουηδική μέθοδος που θα βάλει τάξη στην ντουλάπα σου

queen.gr