Δεν έχω διάθεση να κάνω σεξ με το αγόρι μου

Η μειωμένη διάθεση για σεξ στους ανθρώπους δεν είναι κάτι ασυνήθιστο ή σπάνιο. Ούτε κάνει διαχωρισμό στο φύλο ή την ηλικία. Είναι πολλές οι γυναίκες που νιώθουν ότι δεν έχουν καμία διάθεση για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και αυτό μπορεί να επανέρχεται ανά περιόδους. Το θέμα είναι γιατί συμβαίνει αυτό και πώς το αντιμετωπίζεις εάν βρίσκεσαι σε σχέση.

Μήπως υπάρχει βιολογικό πρόβλημα; Εννοείται ότι η ερωτική επιθυμία και η έλλειψη αυτής μπορεί να οφείλεται σε μία σειρά βιολογικών αίτιων. Αν υπάρχει ιστορικό νευρολογικών νοσημάτων, ουρολογικών προβλημάτων ή καταθλιπτικών διαταραχών, καλό είναι να συμβουλευτείς το γιατρό σου για να μην αντιμετωπίσεις επιπλέον προβλήματα.

Όρισε την έλλειψη ερωτικής διάθεσης. Αν έχεις ερωτική επιθυμία γενικά αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο όταν βρίσκεσαι με το αγόρι σου, τότε το πρόβλημα έγκειται στη σχέση. Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν θέλεις να είσαι πια μαζί του. Πολλές φορές, ένα πρόβλημα εκδηλώνεται καμουφλαρισμένο με ένα άλλο για να μην το αντιμετωπίσεις. Μπορεί να έχεις θυμώσει μαζί του, να μην το έχεις εκφράσει ξεκάθαρα και να εκδηλώνεται μέσω της αντίστασης απέναντι στην ερωτική πράξη. Δοκίμασε να επικοινωνήσεις μαζί του ώστε να σιγουρευτείς ότι δεν είναι αυτό.

Πέρασε ο έρωτας. Κάθε άνθρωπος βιώνει διαφορετικά τον έρωτα σε μία σχέση. Για άλλους είναι το κορυφαίο στοιχείο ενώ για άλλους είναι χαμηλά στη λίστα. Συνεπώς, αν δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτό, είναι ίσως και ο λόγος που έχετε απομακρυνθεί σεξουαλικά. Πρέπει να φανείς ειλικρινής με τον εαυτό σου ώστε να κάνεις το ίδιο και με το σύντροφό σου.

Περνάτε σε μία νέα φάση. Σε συνέχεια του προηγούμενου, μετά τον έρωτα, έρχεται η επόμενη φάση στη σχέση του ζευγαριού. Αυτό σηματοδοτεί μία νέα περίοδο και αυτό κρύβει κάποιες δυσκολίες. Μπορεί να χρειάζεσαι χρόνο μέχρι να προσαρμοστείς γιατί ενδεχομένως, δεν έχεις περάσει ξανά την ίδια φάση ή νιώθεις ότι όλα αλλάζουν. Πάρε το χρόνο σου και μοιράσου τις σκέψεις με το σύντροφό σου.

Δεν σε ικανοποιεί. Έχουν γραφτεί τόμοι για τη σεξουαλική ικανοποίηση μίας γυναίκας αλλά δεν σημαίνει ότι την γνωρίζουν όλοι. Πριν από όλα, εσύ η ίδια οφείλεις να γνωρίζεις τι θέλεις σεξουαλικά και, ακολούθως, να το δείχνεις στον παρτενέρ σου. Αν υποθέσουμε ότι έχεις καλή σχέση με τη σεξουαλικότητά σου, καθοδηγείς το σύντροφό σου, μιλάς ανοιχτά αλλά ακόμα δεν τα βρίσκετε σεξουαλικά, τότε Χιούστον, έχουμε πρόβλημα.

Πολλά προβλήματα. Δεν είναι και τόσο σπάνιο στην εποχή της κρίσης. Οικονομική δυσχέρεια, πολλές ώρες δουλειάς, γκρίνια, οικογενειακά προβλήματα και μελαγχολία οδηγούν στη μείωση καλής διάθεσης και, κατ’επέκτασιν, της ερωτικής επιθυμίας. Ζήτησε βοήθεια από κάποιον ειδικό (γιατρό ή ψυχολόγο) και μίλησε για όλα όσα σε μπλοκάρουν.

IN.GR