Ασκήσεις για καλύτερο σεξ! Και όμως υπάρχουν

Ένας τρόπος να αυξήσετε τις επιδόσεις σας στην κρεβατοκάμαρα είναι η άσκηση, που θα σας χαρίσει ωραίο σώμα και θα αυξήσει την αντοχή και τις δυνατότητές σας.

Γυμναστική με βάρη
Οι ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης θα μπορούσαν να είναι αυτό που χρειάζεστε για να διατηρήσετε δραστήρια τη σεξουαλική σας ζωή. Ο λόγος; Αυτού του είδους η προπόνηση «προκαλεί» τον οργανισμό να παράγει τεστοστερόνη, η οποία είναι απαραίτητη για την ανδρική, αλλά και τη γυναικεία, σεξουαλική ορμή. Πάρτε, λοιπόν, τα βάρη ή την μπάρα και κάντε μερικές επαναλήψεις προκειμένου να ξεσκουριάσουν οι μύες σας. Οι παράμετροι που οδηγούν σε υψηλή συγκέντρωση της ορμόνης είναι οι ασκήσεις στις οποίες συμμετέχουν μεγάλες μυϊκές ομάδες (π.χ. καθίσματα, άρσεις θανάτου), τα πολλά βάρη, ο μέτριος ως υψηλός προπονητικός όγκος (αρκετά σετ και ασκήσεις) και τα μικρά διαλείμματα μεταξύ των σετ (30-60΄΄).

Ασκήσεις Kegel
Οι ασκήσεις αυτές μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο και την τόνωση των ηβοκοκκυγικών μυών, αυτών δηλαδή που επιτρέπουν να σταματήσετε τη ροή των ούρων. Η άσκηση είναι απλή: Συστέλλετε τους μυς και κρατάτε τη θέση για 5΄΄. Εισπνέετε σε κάθε πίεση και εκπνέετε όταν χαλαρώνετε. Προσπαθήστε να κάνετε 100-200 πιέσεις την ημέρα. Εφαρμόστε την άσκηση καθημερινά για ένα μήνα περίπου. Με τον τρόπο αυτό, οι γυναίκες δυναμώνουν τους μυς του κόλπου, αποκτούν τον έλεγχό τους και φτάνουν ευκολότερα σε οργασμό. Από την άλλη, οι άνδρες μπορούν να δυναμώσουν τη στύση τους, να καθυστερήσουν την εκσπερμάτιση και να ελέγξουν καλύτερα τον οργασμό. Για να νιώσετε πιο έντονα πώς δουλεύουν οι μύες, μπορείτε να καθίσετε επάνω σε μια μικρή μπάλα, όπως αυτές που χρησιμοποιούνται στο πιλάτες, και να εκτελέσετε εκεί τις ασκήσεις.

Κολύμβηση
Με δεδομένο ότι η σεξουαλική δραστηριότητα είναι μια πράξη αντοχής, η κολύμβηση μεγάλων αποστάσεων μπορεί να κάνει τις… μπαταρίες σας να κρατήσουν περισσότερο. Επίσης, είναι ένας καλός τρόπος να αποκτήσετε ωραίο, γυμνασμένο σώμα, που θα σας κάνει πιο ελκυστικούς στο άλλο φύλο.

Γιόγκα
Θέλετε να εμπλουτίσετε τη σεξουαλική ζωή σας με νέες στάσεις; Η γιόγκα θα σας βοηθήσει να τις ανακαλύψετε. Επίσης, θα βελτιώσει την ευλυγισία και την αντοχή σας και θα δυναμώσει τους μυς της πυέλου με τις κατάλληλες ασκήσεις. Για παράδειγμα, με τη συστηματική εξάσκηση της Hatha yoga θα αποκτήσετε καλύτερη αίσθηση του σώματος, άρα και των μυών της λεκάνης και του κορμού. Δύο ασάνες που τονώνουν τη σεξουαλικότητα είναι οι «Bound Angle Pose» (Baddha Konasana) και «Wide Angle Seated Forward» (Upavistha Konasana). Μάλιστα, στους άνδρες η γιόγκα φαίνεται να συμβάλλει στην αύξηση του χρόνου μεταξύ ερωτικής διέγερσης και εκσπερμάτισης.

Αεροβική άσκηση
Οι αεροβικές δραστηριότητες βοηθούν τη σεξουαλική ζωή με τον ίδιο τρόπο που προλαμβάνουν τις καρδιοπάθειες. Κρατούν τα αιμοφόρα αγγεία καθαρά και βελτιώνουν την κυκλοφορία και τη ροή του αίματος στα όργανα, όπως τα γεννητικά. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ισχυρότερες και μεγαλύτερες σε διάρκεια στύσεις. Μελέτη του Χάρβαρντ, μάλιστα, συνέδεσε την τακτική άσκηση με μείωση κατά 41% του κινδύνου στυτικής δυσλειτουργίας, ενώ κλινική μελέτη ανέφερε ότι η μέτρια άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της σεξουαλικής απόδοσης σε παχύσαρκους, μεσήλικους άνδρες με στυτική δυσλειτουργία.

Μέθοδος Feldenkrais
Η διέγερση της σεξουαλικής επιθυμίας προϋποθέτει ήρεμο σώμα και πνεύμα και σε αυτό βοηθάει η μέθοδος Feldenkrais, που προάγει την αυτοβελτίωση του ατόμου μέσω της συνειδητοποίησης του σώματος και της αλληλεπίδρασης με το μυαλό. Οι ασκήσεις της μεθόδου απελευθερώνουν τη μυϊκή ένταση από διάφορες περιοχές (π.χ. κοιλιακό τοίχωμα, πόδια) και αυξάνουν την αίσθηση του σώματος. Οι κινήσεις έχουν τη μορφή κύματος και μπορούν να παρομοιαστούν με τις φυσικές κινήσεις κατά τη διάρκεια του σεξ. Η αυξημένη, λοιπόν, κιναισθησία και το αίσθημα συντονισμού βοηθούν να «χρησιμοποιήσετε» το σώμα σας πιο αρμονικά.

Διατάσεις
Είναι το μέρος του προγράμματος που συχνά παραλείπουμε. Ωστόσο, η ευλυγισία παίζει σημαντικό ρόλο όσον αφορά τη σεξουαλική απόλαυση και την ποικιλία στην ερωτική επαφή. Φροντίστε, λοιπόν, να επανεντάξετε τις διατάσεις τόσο στην αρχή όσο και στο τέλος του προπονητικού σας προγράμματος. Εναλλακτικά, επιλέξτε κάποιο είδος άσκησης που τις περιλαμβάνει.

Παν μέτρο…
Το να ασκήστε πάνω από τα όριά σας, δυστυχώς, δεν θα σας μεταμορφώσει σε «θεούς», αλλά θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Η υπερ-προπόνηση μειώνει την τεστοστερόνη, την ορμόνη του σεξ και της ερωτικής επιθυμίας, γι’ αυτό καλό είναι να υπάρχει περίοδος ξεκούρασης μετά την προπόνηση.​

VITA.GR