7 τέλειοι τρόποι για να τρως περισσότερα λιπαρά χωρίς να παχαίνεις

Μήπως όμως χρειάζεσαι τα λιπαρά και χωρίς να παχύνεις; Πρόσφατη έρευνα έδειξε πως τα λιπαρά μπορούν να σε βοηθήσουν να αδυνατίσεις.
“Υπάρχουν υγιεινά λιπαρά”, τονίζει η Kim Larson από το Academy of Nutrition and Dietetics.

Και εκτός από τα οφέλη στην καρδιά ή τον εγκέφαλο, τα καλά λιπαρά σε βοηθούν να παραμένεις χορτάτη και για περισσότερο, μιας και απαιτείται περισσότερος χρόνος για να τα χωνέψεις, οπότε δεν πεινάς γρήγορα.

Ποια λιπαρά να προτιμήσεις; Ιδού

Ξηροί καρποί στο πρωινό

inRead Advertisement by VIDADS since 2011
Τα αμύγδαλα, τα καρύδια και τα φυστίκια είναι ιδανικό σνακ για κάποιον που επιθυμεί να αδυνατίσει (μιλάμε για ποσότητα χούφτας κι όχι σακουλάκι ολόκληρο). Είναι ιδανικά γιατί πρέπει να τα μασήσεις αρκετά προτού τα καταναλώσεις, έχουν ωραία γεύση και αν δεν τα πάρεις έτοιμα, πρέπει να κοπιάσεις για να τα βγάλεις από το “καβούκι” τους!Δοκίμασέ τα στα δημητριακά ή το γιαούρτι σου το πρωί.

Αυγά στη σαλάτα

Τα αυγά είναι ιδανικά και γεμάτα καλά λιπαρά αλλά βοηθούν και στην καλή απορρόφηση των φυτοθρεπτικών συστατικών που βρίσκονται στα πράσινα λαχνικά. Ιδανικός άρα συνδυασμός για τη σαλάτα σου!

Σπόροι chia στη βρώμη

Αν ανακατέψεις τους σπόρους chia με οποιοδήποτε υγρό στοιχείο, παίρνουν τη μορφή ζελέ, οπότε μια χούφτα στη βρώμη ή το smoothie, θα σε κάνει να νιώθεις χορτάτη για ώρες.

Διάβασε περισσότερα στο Shape.gr