5 σημάδια που δείχνουν ότι έκανες σεξ το προηγούμενο βράδυ!

1. Μυρωδιά και ορμόνες:

Όσο πιο δραστήρια σεξουαλική ζωή έχει ένα άτομο, τόσο περισσότερο αυξάνεται η παραγωγή ορμονών από τον οργανισμό. Ο άνθρωπος είναι “προγραμματισμένος” από τη φύση του να πιάνει τη μυρωδιά που εκλύουν αυτές οι χημικές ουσίες. Έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Advanced Research έδειξε ότι η μυρωδιά αυτή κάνει το άτομο πιο ελκυστικό στα μάτια (και την μύτη!) του αντίθετου φύλου. Αν, και μόνο που βρίσκεστε δίπλα σε κάποιον/α, αισθάνεστε “ανεξήγητα” αυξημένη ερωτική έλξη προς αυτόν/ήν, τότε το πιο πιθανό είναι ότι πρόκειται για πολύ… δραστήριο σεξουαλικά άτομο.

2. Χαρά και ψυχική διάθεση:

Έρευνα από το πανεπιστήμιο του Colorado έδειξε ότι η συχνότητα της σεξουαλικής επαφής αυξάνει την αντίληψη που έχει το άτομο για το πόσο ευτυχισμένο/η είναι, ανεξάρτητα από τους υπόλοιπους παράγοντες άγχους/στρες στην ζωή του. Συγκεκριμένα οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα που έκαναν σεξ 2-3 φορές την εβδομάδα, ήταν 55% πιο πιθανό να δηλώσουν “ευτυχισμένοι” σε σύγκριση με όσα άτομα δεν έκαναν σεξ τον τελευταίο μήνα.

3. Φαίνεστε πιο όμορφοι από ό,τι συνήθως:

Σύμφωνα με τον δρ Bean Robinson από την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου της Μινεσότα στις ΗΠΑ, κατά την σεξουαλική επαφή το σώμα υπόκειται πολλές αλλαγές. Τα δύο βασικά πράγματα που συμβαίνουν έχουν να κάνουν με την ένταση των μυών και την αύξηση της ροής του αίματος σε όλες τις περιοχές του σώματος. Και έρευνα από το βρετανικό πανεπιστήμιο St Andrews δείχνει ότι αυτές οι εσωτερικές αλλαγές φαίνονται και εξωτερικά, με πιο ροδαλό χρώμα στο πρόσωπο, πιο λαμπερή επιδερμίδα και πιο ελκυστική εμφάνιση.

4. Ο καλός ύπνος δείχνει…

Τα άτομα που έχουν συχνά οργασμούς λόγω σεξουαλικής επαφής, παρουσιάζουν κατά μέσο όρο αύξηση της τάξης του 30% στο επίπεδο της ορμόνης προλακτίνη αμέσως αφότου κάνουν σεξ, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Oxford Journal of Human Reproduction. Η προλακτίνη είναι επίσης μια από τις ορμόνες που προκαλεί υπνηλία και βοηθάει το άτομο να φτάσει στην φάση του βαθέος ύπνου (κύκλος REM). Γι’ αυτό, αν κάποιος/α σας πει ότι κοιμήθηκε πολύ βαθιά χτες το βράδυ, μπορεί να μην σας τα λέει όλα…

5. Είστε πιο χαλαροί και ανεξάρτητοι:

Η σεξουαλική πράξη και γενικότερη δραστηριότητα απελευθερώνει την οξυτοκίνη, μια ορμόνη που βοηθά τους ανθρώπους να νιώσουν περισσότερο συναισθηματικά συνδεδεμένοι. Αυτό ικανοποιεί μια βαθιά εξελικτική ανάγκη του ανθρώπου, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Social Cognitive and Affective Neuroscience. Με αυξημένη την οξυτοκίνη, το άτομο νιώθει πιο ικανοποιημένο, πιο χαλαρό και με μειωμένη ανάγκη για αυτοεπιβεβαίωση.

faysbook.gr