Τα 5 πιο Hot Χρώματα του 2018 για τους τοίχους του Σπιτιού σου!

Τώρα που έχουμε μπει επισήμως πλέον στην άνοιξη, έφτασε η στιγμή να συζητήσουμε ποια θα είναι τα αγαπημένα χρώματα που θα καθορίσουν τις τάσεις του εσωτερικού ντεκόρ για τους επόμενους μήνες του χρόνου. Το 2017 η χρωματική παλέτα κινούνταν γύρω από το τροπικό πράσινο – το οποίο ψηφίστηκε και χρώμα της χρονιάς- τα ουδέτερα, ζεστά χρώματα και τις εκλεπτυσμένες αποχρώσεις τους. Τα χρώματα τοίχου 2018 θα είναι αρκετά πιο γεμάτα και αισθητά πιο τολμηρά.

Αν θέλεις να ξυπνήσεις τη φαντασία σου και να δεις ποια χρώματα θα μπορούσαν να ταιριάξουν στο δικό σου χώρο, δεν έχεις παρά να διαβάσεις παρακάτω!

1. Δροσερό Τυρκουάζ

Μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε το τυρκουάζ και τις έντονες αποχρώσεις του μπλε σε μικρές δόσεις, κυρίως στο χώρο του μπάνιου. Φέτος, το τυρκουάζ έρχεται να κάνει μία πραγματικά τολμηρή δήλωση στον τοίχου του σύγχρονου σαλονιού. Αν δεν νιώθεις έτοιμος/-η για μία τόσο μεγάλη αλλαγή, μπορείς να βάψεις έναν μόνο τοίχο στο δωμάτιο που θέλεις να ανανεώσεις. Ακόμα και μία επιφάνεια μέσα στο χώρο είναι αρκετή για να φέρει την αισθητική ανανέωση που θέλεις να πετύχεις!

τυρκουάζ χρώματα τοίχου 2018Μία από τις αγαπημένες μας αποχρώσεις τυρκουάζ είναι το Arcadia της Pantone. Υποστηρίζοντας το ρετρό αλλά ταυτόχρονα σύγχρονο στυλ διακόσμησης, το Arcadia είναι μια πιο δροσερή, καθαρή πράσινη απόχρωση του τυρκουάζ που με τη χροιά του μπλε, μας οδηγεί σε μια νέα κατεύθυνση για το 2018.

2. Φλογερό Κόκκινο

Όπως είδαμε και παραπάνω οι χρωματικές επιλογές στη διακόσμηση του σπιτιού θα είναι αρκετά πιο τολμηρές φέτος, σε σχέση με την περσινή χρονιά. Από τη λίστα με τα πιο hot χρώματα τοίχου 2018 δεν θα μπορούσε να λείψει, λοιπόν, το φλογερό κόκκινο. Η αλήθεια είναι ότι μία τόσο “ζωντανή” απόχρωση χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στη μεταχείριση της, ώστε να μην δημιουργήσει υπερβολική ένταση στο χώρο. Γι’ αυτό θα ήταν καλύτερο να ζητήσεις τη συμβουλή ενός αξιολογημένου επαγγελματία, προτού προχωρήσεις σε μία τόσο μεγάλη αλλαγή.


κόκκινο χρώματα τοίχου 2018

Η Benjamin Moore πάντως ανέδειξε το φλογερό Caliente ως το χρώμα της φετινής χρονιάς. Αυτή η ζωντανή απόχρωση του κόκκινου σχεδιάστηκε για να ξεχωρίζει! Μη διστάσεις, λοιπόν, να το τολμήσεις αν θέλεις να δώσεις έμφαση σ’ ένα σημείο του σπιτιού σου ή να γεμίσεις με ενέργεια το χώρο.

3. Βαθύ Μωβ

Η Pantone ανέδειξε το Ultra Violet ως χρώμα της χρονιάς για το 2018 και είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί. Το ροζ και το γκρι είναι επιλογές που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια σε όλες τις παραλλαγές τους. Αυτή η πλούσια, προσεγμένη απόχρωση του μωβ έρχεται αμέσως να χαρίσει βάθος και ενέργεια σε οποιοδήποτε δωμάτιο και αν προστεθεί.

Είτε είσαι αρκετά τολμηρός/-η για να δεσμευτείς σ’ ένα τόσο ιδιαίτερο χρώμα τοίχου, είτε προτιμάς να πειραματιστείς πρώτα με δευτερεύοντα διακοσμητικά στοιχεία του χώρου, ένα είναι σίγουρο᛫ Το Ultra Violet θα σε μαγέψει!

4. Μυστηριώδες Μαύρο

Αν μπορούσαμε να περιγράψουμε αυτή την τάση με δύο και μόνο φράσεις αυτές θα ήταν οι: Black is the New Black & Black is back. Γιατί είναι πια ολοφάνερο ότι το μαύρο έχει επιστρέψει δυναμικά στο χώρο της διακόσμησης. Όπως φαίνεται μάλιστα μάλλον θα αργήσει να φύγει από τη μόδα. Ξεκινώντας από το μπάνιο, έφτασε στην κουζίνα και σύντομα κατέκτησε και όλους τους χώρους του σπιτιού. Είτε το ενσωματώσεις με τόλμη στη διακόσμηση του σπιτιού σου, είτε το περιορίσεις σε ορισμένες μικρές διακοσμητικές πινελιές, είναι βέβαιο ότι θα δώσει στο χώρο σου ένα νέο look για τη φετινή χρονιά.

Αν το ολόμαυρο σου φαίνεται υπερβολικά σκούρο για τη διακόσμηση του σπιτιού σου μπορείς να προτιμήσεις μία πιο “σπασμένη” απόχρωση με υπόγειους τόνους του γκρι ή του μωβ.

5. Χρυσαφένιο Μουσταρδί

Ένα από τα αγαπημένα χρώματα της φύσης που θα εξακολουθούμε να βλέπουμε και τη φετινή χρονιά είναι το κίτρινο. Η νέα εμμονή των διακοσμητών έχει το χρυσαφένιο χρώμα της μουστάρδας και προβλέπεται ότι θα είναι μία από τις κορυφαίες τάσεις στα χρώματα τοίχου 2018. Προσαρμόζεται εύκολα σε όλα τα στυλ διακόσμησης αλλά και σε όλους τους χώρους του σπιτιού.

Ιδανική επιλογή; Οι ρετρό πινελιές που μας ταξιδεύουν πίσω στη δεκαετία του 70’ και γεμίζουν κάθε δωμάτιο του σπιτιού με ευτυχία! Αν δεν είσαι λάτρης των έντονων χρωμάτων και των τολμηρών επιλογών στη διακόσμηση του σπιτιού σου, μία απαλή απόχρωση του μουσταρδί είναι μία ασφαλής επιλογή για να χαρίσεις στο χώρο σου ένα υπέροχο αποτέλεσμα!

doyleytaras.gr