Πώς να ενσωματώσεις άψογα ένα γραφείο στο σαλόνι σου

Η εργασία από το σπίτι είναι ένα αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο πλέον. Ακόμα και αν το σπίτι σου δεν είναι ο βασικός χώρος εργασίας σου, είναι πολύ πιθανό να αφιερώνεις κάποιες ώρες για να απαντάς σε email ή να δουλεύεις πάνω σε μισοτελειωμένα project.

Όσο δελεαστικό κι αν ακούγεται όμως να δουλέψεις κάτω από το πάπλωμα, ξέρεις πολύ καλά ότι δεν είναι καθόλου παραγωγικό. Η δουλειά από το σπίτι προϋποθέτει την ύπαρξη ενός χώρου που να παραπέμπει σε γραφείο. Τι κάνεις όμως όταν πρέπει να το χωρέσεις μέσα σε λίγα τετραγωνικά; Μπορείς να ενσωματώσεις άψογα ένα γραφείο στο σαλόνι σου.

Μην περιορίζεσαι σε “έπιπλα γραφείου”
Ένα κοινό λάθος όσων προσπαθούν να ενσωματώσουν το γραφείο στο σαλόνι είναι ότι στρέφονται αποκλειστικά σε έπιπλα γραφείου. Επιλέγοντας μία επιδαπέδια λάμπα και όχι ένα τυπικό φωτιστικό ή ένα μοντέρνο τραπέζι αντί για ένα κλασικό γραφείο, ενσωματώνεις καλύτερα τον επαγγελματικό σου χώρο στην περιοχή του καθιστικού. Προτίμησε κομμάτια που ξεχωρίζουν για το στυλ και τη λειτουργικότητά τους και ξεφεύγουν από τα τυπικά “έπιπλα γραφείου” ώστε να πετύχεις την ισορροπία ανάμεσα στον χώρο εργασίας και χαλάρωσης.

Επίλεξε κομμάτια πολλαπλών χρήσεων
Για τους μικρότερους χώρους, είναι σημαντικό τα έπιπλα που επιλέγεις να σε εξυπηρετούν για παραπάνω από μία χρήση. Επίλεξε ένα γραφείο που μπορεί να χρησιμεύσει ως μπουφές σε ένα πάρτυ ή μια άνετη πολυθρόνα που μπορεί να χρησιμεύσει ως έξτρα κάθισμα για τους επισκέπτες στο σαλόνι σου, έτσι ώστε ο ένας χώρος να σε μεταφέρει ομαλά στον επόμενο.

Ενσωμάτωσε υφάσματα που δένουν με τον υπόλοιπο χώρο
Η διατήρηση του χρώματος και της υφής μεταξύ καθιστικού και γραφείου είναι το κλειδί για να εξασφαλίσεις την αρμονία μεταξύ τους. Αν υπάρχει η δυνατότητα, προτίμησε ένα χαλί αρκετά μεγάλο για να καλύπτει καθιστικό και γραφείο. Εναλλακτικά, βεβαιώσου ότι τα υφάσματα και των δύο δωματίων αλληλοσυμπληρώνονται. Έτσι, θα νιώθεις μία ισορροπία ανάμεσα στους χώρους και δεν θα σου φαίνεται “ξένος” αυτός του γραφείου.

Κράτα τα καλώδια κρυμμένα
Έχουμε συνηθίσει τα γραφεία μας να είναι γεμάτα με καλώδια και ηλεκτρονικές συσκευές. Στο σπίτι όμως δεν είναι απαραίτητο να βλέπουμε αυτή την εικόνα. Φρόντισε να έχεις μαζεμένα και κρυμμένα τα καλώδια αλλά και τις άκομψες συσκευές με δημιουργικούς τρόπους.

Οργάνωσε τον χώρο
Δεν υπάρχει τίποτα πιο αγχωτικό από το να χαλαρώνεις στον καναπέ σου με ένα ποτήρι κρασί και να βλέπεις τις στοίβες με τα χαρτιά πάνω στο γραφείο. Οργάνωσε τον χώρο σου, διαχωρίζοντας τι θα αφήσεις σε κοινή θέα και τι θα τακτοποιήσεις μέσα σε συρτάρια και ντουλάπια. Περιττό να αναφέρουμε ότι γραφική ύλη, post-it, αποδείξεις, αποκόμματα και χαρτιά δεν έχουν θέση έξω.

madamefigaro.gr