Διακοσμήστε το Πασχαλινό τραπέζι: Ιδέες & tips που θα σας φανούν εξαιρετικά χρήσιμα

Έχουμε ήδη ξεκινήσει και μετράμε αντίστροφα μέχρι το Πασχαλινό τραπέζι. Στο Pinterest και στο Instagram υπάρχουν άπειρες ιδέες για το πώς να στολίσετε το Πασχαλινό τραπέζι. Άκρως εντυπωσιακές και με φανταστικά decor.

Η αλήθεια είναι όμως ότι εδώ στην Ελλάδα τηρούμε τη πιο κλασσική διακόσμηση (όχι όλοι) και περιοριζόμαστε στα κλασικά χρώματα του Πάσχα. Λευκό τραπεζομάντηλο, καλαθάκι με κόκκινα αυγά και σπανία θα μπούμε στη διαδικασία να κάνουμε κάτι πέρα από αυτό. Οι σημερινές προτάσεις έχουν προσαρμοστεί στα δικά μας δεδομένα και είναι πάρα πολύ εύκολο να τις κάνετε φέτος και στο δικό σας τραπέζι και να παρουσιάσετε κάτι διαφορετικό από το συνηθισμένο.

Πασχαλινό τραπέζι διακόσμηση

#1. Σουπλά με χρώμα

Δοκιμάστε να βάλετε σουπλά με χρώμα σε κάθε ένα πιάτο.. Αυτό θα δώσει μια διαφορετική όψη στο τραπέζι σας . Με το ίδιο ύφασμα δημιουργήστε θήκες για τα μαχαιροπίρουνα σε ρολό και απλά δέστε τις με μια όμορφη κορδέλα. Δεν νομίζω αυτή η διακόσμηση να’χει το κάτι τόσο δύσκολο..

 

#2. Λιτή διακόσμηση

Εάν δεν σας αρέσουν τα πολλά πολλά, μπορείτε να δημιουργήσετε μια λιτή διακόσμηση που θυμίζει φύση. Αν το τραπέζι σας είναι στο χρώμα του ξύλου τότε αυτή η πρόταση είναι ιδανική για σας. Τοποθετήστε κανονικά τα πιάτα και τα μαχαιροπίρουνα και στη μέση δημιουργήστε μία διακόσμηση από πράσινα λουλούδια και αυγά που δε χρειάζεται να είναι καν βαμμένα.

 

#3. Λουλούδια στο κέντρο

Σε αυτή τη διακόσμηση του Πασχαλινού τραπεζιού το βασικό στοιχείο είναι τα λουλούδια που είναι στο κέντρο. Φτιάξτε μία ωραία μεγάλη ανθοδέσμη με λουλούδια που σας αρέσουν πολύ, βάλτε τα σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο και τοποθετήστε τα ακριβώς στο κέντρο του τραπεζιού. Χρησιμοποιήστε ουδέτερα χρώματα όπως ένα γκρι ή λευκό τραπεζομάντηλο ή συνσυαμός και των δύο χρωμάτων όπως το ριγέ που βλέπετε στη φωτογραφία. Αμέσως το Πασχαλινό τραπέζι θα δείξει εντελώς ανανεωμένο.

 

#4. Ουδέτεροι παστέλ τόνοι

Αυτή η διακόσμηση αν και τόσο ουδέτερη και λιτή ίσως τελικά είναι μία τις αγαπημένες μου. Επιλέξτε δύο χρώματα, το ένα βασικό θα είναι το λευκό και το συνοδευτικό θα είναι ένα χρώμα της αρεσκείας σας σε παστέλ τόνους. Για παράδειγμα το βεραμάν είναι ένα από τα ωραιότερα παστέλ χρώματα που το βλέπουμε πάρα πολύ στη διακόσμηση.