Αυτοπεποίθηση: Μάθε πώς θα την τονώσεις μέσα από 8 συμβουλές

“Με κάθε βήμα που κάνω είμαι πιο σίγουρη ότι όλα θα εξελιχθούν ωραία. Έχω εμπιστοσύνη ότι ο κόσμος μπορεί να γίνει δικός μου” τραγουδούσε η αγαπημένη ηθοποιός Julie Andrews στη “Μελωδία της Ευτυχίας”. Αν και η ταινία προβλήθηκε πριν από 50 χρόνια το μήνυμα αυτού του τραγουδιού παραμένει διαχρονικό: Το μυστικό για να πετύχεις όλα όσα θέλεις στην ζωή είναι η αυτοπεποίθηση.

Η αυτοπεποίθηση είναι αυτό που μπορεί να σε βοηθήσει να αποκτήσεις την δουλειά των ονείρων σου, να σου φέρει την αγάπη την οποία αξίζεις ή να σε κάνει την ψυχή της παρέας. Σίγουρα όμως, δεν είναι ένα χάρισμα με το οποίο γεννιέσαι. Αντίθετα είναι κάτι το οποίο αποκτάς έχοντας πίστη στον εαυτό σου, την αξία σου και τις δυνατότητές σου και το οποίο διατηρείς μέσα από μικρές καθημερινές συνήθειες.

Κάθε φορά που θα νιώθεις μία αρνητική διάθεση να σε κυριεύει ακολούθησε τις παρακάτω 8 πρακτικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να είσαι γεμάτη αυτοπεποίθηση και σίγουρη για τον εαυτό σου.

Φτιάξε την στάση του σώματος σου
Η καλή στάση του σώματος είναι εκείνο το στοιχείο που μαρτυρά την αυτοπεποίθησή ενός ανθρώπου. Σύμφωνα με τους ειδικούς το να περπατάς με την πλάτη ίσια (και το στήθος προς τα έξω) θα σε οδηγήσει σε θετικές σκέψεις και θα τονώσει την αυτοπεποίθηση σου.

Πιες καφέ
Αν είσαι λάτρης του καφέ τότε αυτά είναι τα καλύτερα νέα για εσένα: Έχει αποδειχθεί πως η καφεΐνη αυξάνει την ενέργεια, την εγρήγορση ακόμα και την αυτοπεποίθηση. Ένα φλιτζάνι καφέ την ημέρα κάνει καλό!

Αυτοπεποίθηση: Μάθε πώς θα την τονώσεις μέσα από 8 συμβουλές
Ξεκίνα γυμναστική
Η συστηματική άσκηση σε συνδυασμό με μία ισορροπημένη διατροφή δεν βοηθάει μόνο το σώμα αλλά και την ψυχική μας υγεία. Βρες την άσκηση που σου ταιριάζει και αφιέρωνε λίγο χρόνο κάθε ημέρα. Αφότου βγάλεις εις πέρας ένα δύσκολο σετ ασκήσεων θα νιώσεις αμέσως ότι μπορείς να καταφέρεις τα πάντα!

Φόρεσε το αγαπημένο σου άρωμα
Έρευνες έχουν δείξει πως οι άνθρωποι που επιλέγουν να φορέσουν κάθε πρωί το αγαπημένο τους άρωμα τείνουν να νιώθουν περισσότερο δυναμικοί σε σχέση με εκείνους που το αποφεύγουν.

Οραματίσου ότι εκπληρώνεις έναν από τους στόχους σου
Σε περιόδους που νιώθεις ότι χάνεις την αυτοπεποίθησή σου επιστράτευσε την φαντασία σου. Όσο περισσότερο οραματίζεσαι μία στιγμή επιτυχίας τόσο θα προετοιμάζεις το μυαλό σου ότι μπορείς να τα καταφέρεις μελλοντικά.

Άκου μουσική
Βάλε τον αγαπημένο σου δίσκο να παίζει και τραγούδησε σαν να μην υπάρχει αύριο!

Χαμογέλα!
Οι επιστήμονες θεωρούν ότι το να χαμογελάμε είναι κάτι παραπάνω από μία ελκυστική εικόνα. Ένα χαμόγελο είναι ικανό να μειώσει τα επίπεδα του άγχους με αποτέλεσμα να σε κάνει να δείχνεις περισσότερο ευτυχισμένη.

Επιβράβευσε τον εαυτό σου
Θυμήσου το τελευταίο σου επίτευγμα και δώσε συγχαρητήρια στον εαυτό σου. Με το να απαριθμείς τα προτερήματα σου είναι μία καλή αρχή για να πιστέψεις σε εσένα.

madamefigaro.gr