Βιταμίνη B12 και αμινοξέα – 6 λόγοι που είναι αναγκαία στην καθημερινότητά σας

Αν έχετε έλλειψη σε B12 και αμινοξέα, ο οργανισμός σας μπορεί να «βραχυκυκλώσει»

Χωρίς B12 και αμινοξέα ο οργανισμός δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε βασικές λειτουργίες, οι οποίες αφορούν τον εγκέφαλο, το νευρικό σύστημα και αν γένει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Αν έχετε έλλειψη σε B12 και αμινοξέα, ο οργανισμός σας μπορεί να «βραχυκυκλώσει». Τι σημαίνει αυτό;

Τα νεύρα και τα κύτταρα δεν λειτουργούν καλά

Ένας από τους ρόλους της βιταμίνης B12 είναι η ανανέωση των κυττάρων και η παραγωγή νέων καθώς και προστασία του νευρικού συστήματος. Αν δεν γίνονται εύρυθμα αυτά, τότε ο οργανισμός δεν οξυγονώνεται καλά.

Δεν ρέει η ενέργεια!

Η βιταμίνη B12 και τα αμινοξέα είναι η πηγή της ενέργειας. Η πρώτη μετατρέπει τους υδατάνθρακες σε γλυκόζη, χαρίζοντας ζωτικότητα και τα αμινοξέα καλύπτουν τις ανάγκες ενός οργανισμού που διανύει μία περίοδο έντονης κόπωσης, burn-out syndrome κ.α.

βιταμίνη B12 και τα αμινοξέα είναι η πηγή της ενέργειας

Το τροποποιημένο αμινοξύ της Now Foods που θα βρείτε από εδώ προάγει τον υγιή κυτταρικό μεταβολισμό, μειώνοντας τις πιθανότητες καρδιακών επεισοδίων. Επίσης βελτιώνει και την έκκριση ινσουλίνης.

Διαβάστε ακόμα: Οι σωστές επιλογές σε αμινοξέα και πολυβιταμίνες για μία ισορροπημένη διατροφή

Δεν έχετε καλή διάθεση

Με τη λήψη των βιταμινών συμπλέγματος B καταπραΰνεται το άγχος και η συμπτωματολογία της κατάθλιψης.

Απορυθμίζεται η πίεση και την μνήμη

Η B12 είναι υπεύθυνη για τη χαμηλή ισορροπημένη πίεση και επίσης για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου και την ενίσχυση της μνήμης.

Τα οστά «χάνουν»

Όσοι έχουν εμφανίσει οστεοπόρωση έχουν χαμηλά επίπεδα Β12.

Δεν αναρρώνετε γρήγορα

Εδώ παίζουν ρόλο τα αμινοξέα. Σε περιόδους που ο οργανισμός ταλαιπωρείται από κρύωμα και ασθένειες, υπάρχει περίπτωση να εμφανιστεί μυϊκή ατροφία. Τα συμπληρώματα αμινοξέων βοηθούν πολύ στην ταχύτατη ανάρρωση.

συμπληρώματα αμινοξέων βοηθούν πολύ στην ταχύτατη ανάρρωση

Η B12 της Solgar είναι κατάλληλοι για όσους έχουν πεπτικές διαταραχές, είναι ηλικιωμένοι ή είναι αποκλειστικά χορτοφάγοι. Βοηθάει στην ομαλή παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων, συνεισφέροντας σε ένα υγιή ανοσοποιητικό σύστημα. Βρείτε την εδώ.

Για εσάς που δυσκολεύεστε να καταπιείτε τις ταμπλέτες και θέλετε την Β12 σε υγρή μορφή, μπορείτε να επιλέξετε την SOLGAR with B-COMPLEX LIQUID. Κρατήστε το κάτω από τη γλώσσα για λίγα δευτερόλεπτα πριν καταπιείτε το υπογλώσσιο.

Για περισσότερες βιταμίνες…κλικάρετε στο ηλεκτρονικό κατάστημα diatrofologiki.gr.