Νυφικό μακιγιάζ: Τι να κάνεις πριν πας στη μακιγιέζ για να βρει σίγουρα τι χρώματα σου ταιριάζουν

Είτε έχεις κανονίσει νυφικό ή επαγγελματικό μακιγιάζ, να τι δεν πρέπει να κάνεις πριν από αυτό.

Οι περίοδος των γάμων πλησιάζει ενώ πολλές από εμάς κάνουμε επαγγελματικό μακιγιάζ για να ξεχωρίσουμε σε ένα πάρτι ή σε μια επαγγελματική εκδήλωση. Κι εμείς μαζί σου είμαστε – γι’ αυτό και αποφασίσαμε να ρωτήσουμε τους επαγγελματίες να μας πουν τι θα ήθελαν να κάνουν ή να μην κάνουν οι πελάτισσές τους πριν καθίσουν στην καρέκλα.

Ακόμα, όμως, κι αν δεν έχεις κανονίσει επαγγελματικό μακιγιάζ, αυτά τα tips είναι χρήσιμα και για το μακιγιάζ στο σπίτι.

Μην κάνεις αποτρίχωση στο πρόσωπο την προηγούμενη μέρα

«Μην κάνεις αποτρίχωση στα φρύδια σου (ή στο πρόσωπο) τη μέρα που σκοπεύεις να κάνεις επαγγελματικό μακιγιάζ» συμβουλεύει η εκπρόσωπος της Chanel, makeup artist Mimi Tran. «Η περιοχή θα είναι ευαίσθητη και κόκκινη αλλά και η βάση στρώνει πιο δύσκολα στο μόλις αποτριχωμένο δέρμα».

Μην κάνεις τεχνητό μαύρισμα με σπρέι

«Προϊόντα όπως ενυδατικά ή primer μερικές φορές διασπούν τα χημικά που υποτίθεται θα δώσουν χρώμα στο δέρμα σου» μας λέει η Tran. «Έτσι το πρόσωπό σου μπορεί να ανομοιόμορφα μαυρισμένο ή καθόλου μαυρισμένο», που σημαίνει ότι θα έχεις πληρώσει τσάμπα τόσο το μαύρισμα όσο και το μακιγιάζ.

Μην τονίζεις και τα μάτια και τα χείλη

«Τόνισε το ένα ή το άλλο, αλλά όχι και τα δύο» συμβουλεύει ο makeup artist Carl Ray, που είναι ο προσωπικός μακιγιέρ της Michelle Obama. Διάλεξε ένα χαρακτηριστικό στο οποίο θέλεις να εστιάσει ο μακιγιέρ –μάτια, δέρμα ή χείλη- και ζήτησέ του το.

Μην απορρίπτεις τις ψεύτικες βλεφαρίδες

«Είτε είναι σε όλο το βλέφαρο είτε μόνο μερικές στην εξωτερική γωνία, φόρα βλεφαρίδες. Η φωτογραφική μηχανή τις λατρεύει» σχολιάζει ο Ray. «Επιπλέον, αν το βρίσκεις δύσκολο να τις εφαρμόσεις μόνη σου, όταν κάνεις επαγγελματικό μακιγιάζ είναι η ιδανική ευκαιρία να τις δοκιμάσεις χωρίς να αγχώνεσαι για το αποτέλεσμα.

Μην το παρακάνεις με τη λάμψη

«Ένα προϊόν λάμψης σε μία περιοχή, όπως τα μάτια ή τα ζυγωματικά, δείχνει υπέροχο. Μην βάζεις όμως παντού shimmer» συμβουλεύει ο Ray.

Μην έρχεσαι εντελώς άβαφη

«Νομίζω πως οι γυναίκες θεωρούν ότι πρέπει να πάνε εντελώς άβαφες στη μακιγιέζ» λέει η Johnston. «Αν έρθεις βαμμένη , μπορεί η makeup artist να αφαιρέσει το μακιγιάζ αλλά θα έχει πάρει μια ιδέα για το πώς νιώθεις άνετα. Εάν έρθει ένα κορίτσι φορώντας μόνο μάσκαρα και μου πει ότι έχει βαφτεί, τότε θα καταλάβω ότι βλέπουμε εντελώς διαφορετικά την έννοια του φυσικού μακιγιάζ. Έχεις πολύ περισσότερες πιθανότητες να λατρέψεις το αποτέλεσμα αν μας βοηθήσεις να καταλάβουμε τι αγαπάς και τι σου αρέσει».