Φροντίσετε σωστά τα μαλλιά σας αυτό το καλοκαίρι

Με την άφιξη του καλοκαιριού τα μαλλιά υποφέρουν λόγω των αλλαγών. Ο ήλιος, το χλώριο από τις πισίνες, το θαλάσσιο αλάτι και άλλοι παράγοντες σκληραίνουν και ξηραίνουν τα μαλλιά. Επιπλέον, το φθινόπωρο και το χειμώνα, γίνεται πιο συχνή χρήση των εργαλείων styling και σεσουάρ των μαλλιών, οπότε όπως καταλαβαίνετε η φθορά είναι μεγάλη.

Για να προστατεύσετε τα μαλλιά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, του ήλιου και της θάλασσας, υπάρχουν αρκετές αλάνθαστες συμβουλές, μερικές από τις οποίες είναι σπιτικές και πολύ εύκολες:

– Για να κάνετε τα μαλλιά να λάμπουν και να φαίνονται φωτεινά κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο, αυτό μπορεί να γίνει με τη χρήση μεταλλικού νερού που αναμιγνύεται με μερικές σταγόνες ξίδι από μηλίτη ή χυμό λεμονιού.

– Η χρήση μάσκας αποτελεί επίσης μια προστατευτική μέθοδο έναντι όλων των ζημιών. Εφαρμόζεται μετά το σαμπουάν και ξεβγάζετε μετά από 2 ή 3 λεπτά με ζεστό νερό και τελειώνετε με το κρύο και έτσι να προστατεύεται η τρίχα από όλες τις βλάβες.

– Φροντίστε τα μαλλιά με προστατευτικά σπρέι κάθε φορά που μπαίνεται στο νερό, είτε στην πισίνα είτε στη θάλασσα, εμποδίζοντας έτσι το αλάτι ή το χλώριο να διεισδύσουν πάρα πολύ στα μαλλιά.

-Υπάρχουν επίσης ειδικά σαμπουάν για την προστασία από τον ήλιο, που τα χρησιμοποιούν καθημερινά μετά την έκθεση στον ήλιο και το θαλασσινό νερό..