Αυτή είναι η απόχρωση της άνοιξης και είναι βέβαιο ότι θα την ερωτευτείς

Το ημερολόγιο μας ενημερώνει πως η άνοιξη ήρθε. Εμείς ακόμα την ψάχνουμε, αλλά κρατάμε “ζωντανή” την ελπίδα πως σύντομα θα έρθει. Πάντως, μιας και ο Μάρτιος έφτασε, η ημέρα μεγάλωσε και η διάθεση σαν να… σπαρτάρισε, μάλλον έχει έρθει η στιγμή να ξεκινήσουμε τις προετοιμασίες για τη νέα, γλυκιά εποχή που πλησιάζει. Ανάμεσα στις ετοιμασίες αυτές είναι φυσικά και η διακόσμησή μας που σιγά-σιγά θα αποκτήσει έναν πιο ανάλαφρο και περισσότερο χαρούμενο “αέρα” και γι’ αυτό το λόγο μπορούμε από τώρα να ρίχνουμε ματιές και να συγκεντρώνουμε πληροφορίες για τις νέες μεγάλες τάσεις που πρόκειται να δούμε από εδώ και πέρα να… ανθίζουν! Ανάμεσα σε αυτές είναι και ένα χρωματικό trend, το οποίο έχει ήδη κάνει τα πρώτα βήματά του στο interior design, αλλά από εδώ και πέρα φαίνεται πως σκοπεύει να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον μας! Ποιο είναι αυτό; Το εντυπωσιακό και “φλογερά” έντονο cobalt blue!

Τα τελευταία δύο χρόνια, το μπλε σαν βασικό χρώμα έχει καταφέρει να κυριαρχήσει στη διακόσμηση, με το navy blue να είναι η πιο συχνή απόχρωση που συναντούσαμε, ενώ και οι πιο παστέλ τόνοι του μεσουρανούσαν κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Έπειτα, λίγο πριν τα φετινά Χριστούγεννα διακρίναμε μία διαφορετική τάση που αφορούσε το art de la table και η οποία έφερε ξανά στο προσκήνιο τις πλουμιστές μπλε πορσελάνες τόσο στα πιάτα και τα σκεύη του δείπνου, όσο και σε διακοσμητικά αντικείμενα, όπως βάζα και μπολ. Και εκεί, η απόχρωση του μπλε είναι πολύ συγκεκριμένα και πολύ-πολύ κοντά στο… υπερφυσικό cobalt blue! Αν σε αυτά τα στοιχεία προσθέσεις το γεγονός πως Χρώμα του 2018 έχει κηρυχθεί το Ultraviolet, δηλαδή η πιο εκθαμβωτική και έντονη απόχρωση του μωβ, αντιλαμβάνεσαι πως η χρονιά έχει αποκτήσει εμφανή ροπή προς τις σχεδόν μη-ανθρώπινες αποχρώσεις! Και κάπως έτσι, το cobalt blue άρχισε να αποκτά συνεχώς και σταθερά… έδαφος, φτάνοντας να αποτελεί αυτή τη στιγμή το πιο ποθητό χρώμα στη διακόσμηση!

Χωρίς να χάνουμε, λοιπόν, καθόλου χρόνο, πάμε να δούμε παρακάτω μερικούς χώρους που “λάμπουν” χάρη στο μπλε του Κοβαλτίου!

Κοβάλτιο και κεραμικά στοιχεία: δύο γοητευτικές τάσεις σε ένα χώρο! Μπορεί το cobalt blue να είναι μια απόχρωση με πολύ δυναμική “προσωπικότητα”, ωστόσο πλάι σε ολόλευκες επιφάνειες και γήινα στοιχεία, όπως ο πηλός και το ξύλο, μπορεί να αποκτήσει πολύ ήπιο χαρακτήρα!

Metallics, βελούδο, marble και cobalt blue: ακόμη περισσότερα trends στο ίδιο δωμάτιο! Εκεί που η πολυτέλεια συναντά το contemporary design έχουμε το πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, με το μπλε του Κοβαλτίου να δίνει το απαραίτητο alternative στοιχείο σε ένα κατά τα άλλα elegant σύνολο!

Η “πηγή” της απόλυτης έμπνευσης είναι αυτό το νησιώτικο στυλ, που θυμίζει έντονα το Αιγαίο Πέλαγος! Κατάλευκοι τοίχοι, ξύλο και φυσικά υλικά έρχονται να σταθούν δίπλα σε μια ανεπανάληπτα… μπλε ξύλινη βιτρίνα!

Hygge, σκανδιναβικός μινιμαλισμός, weird wave και cobalt blue έρχονται να δημιουργήσουν απίθανη ατμόσφαιρα σε αυτή την πολυτελή τραπεζαρία!

Και στο υπνοδωμάτιο, όμως, όπου κατά κύριο λόγο εμπιστευόμαστε το λευκό και τις ανοιχτόχρωμες πινελιές, το cobalt blue μπορεί να αποτελέσει ένα πρώτης τάξεως statement αν χρησιμοποιηθεί στα “λευκά είδη”!

tlife.gr