Βαζελίνη: Ένα όπλο ομορφιάς για πρόσωπο & σώμα. Δείτε όλες τις Χρήσεις.

Η βαζελίνη έχει πολλές χρήσεις που την καθιστούν απαραίτητο προϊόν ομορφιάς και πρέπει να υπάρχει σε κάθε σπίτι.. Αν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λιπαντικό σε πολλές περιπτώσεις, στον τομέα της ομορφιάς οι ιδιότητες ξεχωρίζουν.

Τι είναι η βαζελίνη;
Η βαζελίνη είναι μια ένωση παραφίνης, μικροκρυσταλλικού κεριού και ορυκτελαίου που λειτουργεί ως ενυδατική κρέμα και διατηρεί την υγρασίας στο δέρματος. Αντί να παρέχει υγρά συστατικά στο δέρμα, η βαζελίνη σχηματίζει ένα στρώμα που εμποδίζει την έξοδο νερού μέσα από αυτό, εμποδίζοντας έτσι την αφυδάτωση της.

 

Ποιες είναι η χρήσεις της βαζελίνης και τα οφέλη

 

Προστατεύστε τις πληγές

Η βαζελίνη δημιουργήθηκε αρχικά με σκοπό την επούλωση τραυμάτων και γρατζουνιών στο δέρμα. Λόγω της πυκνότητας της, δημιουργεί ένα στρώμα που εμποδίζει την είσοδο βακτηρίων και ακαθαρσιών στο τραύμα. Αν και από μόνη της δεν περιέχει καμία ιδιότητα που προωθεί την επούλωση, δημιουργεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να αναλάβει δράση το αναγεννητικό σύστημα του σώματος.

Ενυδατώστε τα μαλλιά

Η ενυδατική δύναμη της βαζελίνης εκτός από το δέρμα, μπορεί επίσης να βοηθήσει τις σπασμένες άκρες των μαλλιών. Προσπαθήστε να εφαρμόσετε λίγο πάνω στις άκρες των μαλλιών σας όταν αισθάνεστε ότι γίνονται πολύ ξηρές. Αφήστε για μερικές ώρες (για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της νύχτας) πριν αφαιρέσετε με νερό και σαμπουάν.

Ενυδατωμένες βλεφαρίδες

Εφαρμόζοντας μια μικρή ποσότητα βαζελίνη στη βάση των βλεφαρίδων ξεκινάει μία βαθιά ενυδάτωση. Πιο δυνατές, πλούσιες βλεφαρίδες και επίσης μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε και μακρύτερες.

Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε  βαζελίνη σε όλες τις βλεφαρίδες σαν μία μάσκα, καθώς θα τους δώσει μια ομαλή και λαμπερή εμφάνιση.

Προστατεύστε και ενυδατώστε τα πόδια

Εκτός από την ενυδάτωση της φτέρνας που είναι μια προβληματικά ξηρή περιοχή, η βαζελίνη μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ενυδάτωση ολόκληρου του ποδιού και ακόμη και στην προστασία του.

Σε περίπτωση που έχετε κάποια πιο ξηρή και / ή ευαίσθητη περιοχή που μπορεί να προκαλέσει πόνο κατά το περπάτημα, εφαρμόστε λίγο βαζελίνη. Θα δημιουργήσετε ένα αποτέλεσμα λίπανσης που εμποδίζει τις κάλτσες ή τα παπούτσια να τρίβονται σε εκείνη την περιοχή και να ξύνουν το δέρμα.

Προστατέψτε τα χείλη

Η βαζελίνη παρέχει περισσότερο από ένα στιγμιαίο αποτέλεσμα γυαλάδας στα χείλη. Αυτό το προιόν μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την προστασία τους και υπάρχουν πολλές γυναίκες που πιστεύουν ότι η δύναμή της είναι πιο αποτελεσματική από αυτή ενός κλασσικού balm για τα χείλη.

Αν και δεν περιέχει ενυδατικά συστατικά, η βαζελίνη δημιουργεί ένα στρώμα στα χείλη που ενεργοποιεί την φυσική αναγέννηση, αρκεί να κρατήσετε το σώμα σας ενυδατωμένο πίνοντας άφθονο νερό. Αυτό το στρώμα λειτουργεί επίσης ως προστασία από τις εξωτερικές συνθήκες, όπως ο αέρας ή το κρύο, εμποδίζοντας τα χείλη να ξεραθούν και να σκάσουν.

Εμποδίστε και μαλακώστε τις ρυτίδες

Η βαζελίνη δεν περιέχει συστατικά με ιδιότητες που καταπολεμούν άμεσα τις ρυτίδες και τα σημάδια γήρανσης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να βοηθήσει. Μια από τις αιτίες των ρυτίδων είναι το ξηρό και αφυδατωμένο δέρμα.

Με την εφαρμογή αυτής της κρέμας πολλαπλών λειτουργιών στις περιοχές με μεγαλύτερη τάση γραμμών, θα δημιουργήσετε ένα στρώμα που ενεργοποιεί τη φυσική ενυδάτωση όπως αναφέραμε προηγουμένως, εμποδίζοντας την εμφάνιση ή την εξάπλωσή τους. Αυτό το στρώμα λειτουργεί επίσης ως λιπαντικό, αυξάνοντας την ελαστικότητα του δέρματος.

Στην περίπτωση που έχετε ήδη ρυτίδες, η βαζελίνη έχει ως αποτέλεσμα να τις γεμίσετε. Σε συνδυασμό με την ενυδάτωση που προσφέρει και την αυξημένη ελαστικότητα του δέρματος, το αποτέλεσμα είναι: λιγότερο ορατές ρυτίδες αμέσως και μακροπρόθεσμα.

Αυξήστε την διάρκεια ενός αρώματος

Εφαρμόστε λίγο βαζελίνη στους καρπούς και το λαιμό πριν ρίξετε το άρωμα. Η κρέμα θα διατηρήσει το άρωμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αυξάνοντας την αντοχή του.

Αποφύγετε τη βαφή του δέρματος

Όταν βάφετε τα μαλλιά σας είναι συνηθισμένο το χρώμα να λερώνει το δέρμα γύρω από τη γραμμή των μαλλιών. Μόλις τα βάψετε, είναι δύσκολο να αφαιρέσετε τη βαφή εντελώς και μια μικρή σκιά μπορεί να παραμείνει για μερικές ακόμη ημέρες.

Μπορείτε να αποφύγετε αυτό πολύ εύκολα με την εφαρμογή βαζελίνης στο δέρμα γύρω από τη γραμμή των μαλλιών και στα αυτιά. Προσέξτε να μην λεκιάσετε τα μαλλιά με την κρέμα, καθώς μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα της βαφής.

Λιπαντικό

Η βαζελίνη έχει πολλές χρήσεις ως λιπαντικό που μπορεί να σώσει τη ζωή μας σε αρκετές περιπτώσεις. Μεταξύ άλλων, αυτή η κρέμα μπορεί να σας βοηθήσει να:

-Αφαιρέστε τα δαχτυλίδια
-Διευκολύνετε την είσοδο στις οπές του σώματος
-Αφαιρέσετε την κόλλα από τις ψεύτικες βλεφαρίδες
-Αποφύγετε το τρίψιμο επιφανειών του δέρματος

Για τις φτέρνες

Οι φτέρνες τείνουν να παραμένουν πολύ ξηρές  με συνεχή χρήση παπουτσιών με ψηλό τακουνι, αλλά κυρίως σανδάλια. Εφαρμόστε τη βαζελίνη στις φτέρνες σας και βάλτε κάλτσες πριν πάτε για ύπνο. Χρειάζεστε μόνο ένα καλό ύπνο και όταν ξυπνήσετε τα πόδια σου θα είναι έτοιμα.

Και για τα τατουάζ;

Παρά τα πολλά οφέλη για το δέρμα και την ενυδατική δύναμή της, δεν πρέπει να εφαρμόζετε βαζελίνη σε ένα τατουάζ που βρίσκεται ακόμα στη διαδικασία της επούλωσης.

Το τατουάζ είναι σαν μια ανοιχτή πληγή. Κατά την εφαρμογή αυτής της κρέμας, θα δημιουργήσετε ένα στρώμα που θα καλύπτει τους πόρους, εμποδίζοντας την πληγή να πάρει αέρα και να στεγνώσει. Επιπλέον, η βαζελίνη δεν περιέχει αντιβιοτικές ιδιότητες, ώστε να συμβάλλει στη διαδικασία επούλωσης.

Αντενδείξεις της βαζελίνης που πρέπει να γνωρίζετε

Όπως έχετε δει, αυτό το σούπερ προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλά πράγματα στην καθημερινότητά μας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πιθανές παρενέργειες ή αντενδείξεις της βαζελίνης σε περίπτωση που παρατηρήσετε τυχόν ασυνήθιστα συμπτώματα ή αντιδράσεις.